Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mam pytanie jak się podróżuje po Chorwacji stopem ?? Mam zamiar wybrac się w sierpniu przez Słowację , Węgry...i powiedzcie mi co mam zabrac ze sobą Jakie są noce w sierpniowe dni tam i czy da się wytrzymać
Dokumenty: dowód osobisty lub paszport, jakieś ubezpieczenie. A najważniejszy to zapał i pozytywne nastawienie i chęci...mnie by tego wszystkiego na pewno brakowało dla takiej podróży
Możesz też spróbować poszukać w wątku Forumowy autostop, tyle że tam raczej zrzuta na paliwo.
Szczególnie dużo łapiących stopa w Chorwacji nie zauważyłem, ale to na pewno ma szansę powodzenia. Aldonka podrzuciła Ci relację, której autor pokazał, że się da .
Dziękuje Ci Aldonko chyba bym bez Ciebie nie znalazł
No nastawienie to ja mam
Moja najdłuższa podróż to tylko 480 kilometrów z Nysy do Białej Podlaskiej ( ale i tak trzeba było się pomęczyć 3 dni ale się udało nie skusił mnie żaden pociąg ani autokar )