W lipcu wybieram się na wakacje na Istrię do Porecia.
Będziemy własnym samochodem i chcemy też trochę pozwiedzać. Interesuje mnie przede wszystkim wycieczka (jednodniowa) na wyspę KRK (samochodem drogą nie promem) tam chcemy trochę pozwiedzać malownicze miasteczka i widoki.
Ostatnio przeglądałam kilka relacji z pobytu w Chorwacji a szczególnie na KRK i znalazłam informacje że z KRK są promy na RAB. Według mnie było by to fajne dopełnienie naszej wycieczki - nie wiem tylko czy damy radę to zrealizować w jeden dzień.
Dlatego właśnie mam prośbę - jeżeli ktoś płynął promem z KRK na RAB proszę o jakieś bliższe informacje.
Głównie interesują mnie godziny do której pływają promy i ceny zarówno osoby, jak i samochodu lub roweru.
Proszę tez o informacje czy możliwe jest zostawienie samochodu na KRK a przepłynięcie na RAB promem i tam zwiedzanie pieszo?
A czy ktoś wie czy osoba na rowerze płaci dodatkowo za rower czy nie (zabieramy ze sobą własne rowery)?
Skąd i dokąd płynie prom.
Czy są duże odległości do pokonania na Rab - np w zależności gdzie dopłyniemy tylko po miasteczku Lopar lub Rab i okolicach. Chodzi mi o to czy można pieszo lub na rowerze.
Wiem że to dużo pytań ale może ktoś choć trochę mi pomoże.
Z góry dziękuję.

.png)
.png)
.png)