Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

na pieszo :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krusza
Podróżnik
na pieszo :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) krusza » 10.06.2012 07:48

Witam wszystkich doświadczonych forumowiczów.
To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość.

Piszę do Was z zapytaniem, czy da się dostać pieszo (plażą) z wioski Poljice, gdzie będziemy mieć zakwaterowanie, do miasteczka Marina ( to w jedną stronę) i do miasteczek Seget Vranjica, Seget i ostatecznie do miasta Trogir (w drugą stronę).

Dziekuje bardzo za wszelkie odpowiedzi :wink:
bociek68
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 10.06.2012 10:14

krusza napisał(a):Witam wszystkich doświadczonych forumowiczów.
To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość.

Piszę do Was z zapytaniem, czy da się dostać pieszo (plażą) z wioski Poljice, gdzie będziemy mieć zakwaterowanie, do miasteczka Marina ( to w jedną stronę) i do miasteczek Seget Vranjica, Seget i ostatecznie do miasta Trogir (w drugą stronę).

Dziekuje bardzo za wszelkie odpowiedzi :wink:

Witam,
dojść można, tylko że nie plażą. Można drogą, jadranka, brak chodnika, ruch dość duży, około 2km, jak dobrze pamiętam, bo chodziliśmy tam w 2006 roku, chodzi mi o dojście do Mariny, w drugą stronę też nie można plażą. Tak było parę lat temu(2006) i wątpię by się coś zmieniło,
pozdrawiam i życzę przyjemnego wypoczynku.
Bociek.

:)
krusza
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krusza » 10.06.2012 10:38

Witam,

bardzo dziekuję za odpowiedź.
A czy można jeszcze wiedzieć, dlaczego plażą się nie dojdzie ani w jedną ani w drugą stronę? Jakieś urwsika, porty, zatoki? Jedziemy tam pierwszy raz i myślałam, że będzie można robić wycieczki wzdłuż plaży a tu taka niemiła niespodzianka...
dziekuję za pomoc
pozdrawiam
bociek68
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 10.06.2012 11:54

krusza napisał(a):Witam,

bardzo dziekuję za odpowiedź.
A czy można jeszcze wiedzieć, dlaczego plażą się nie dojdzie ani w jedną ani w drugą stronę? Jakieś urwsika, porty, zatoki? Jedziemy tam pierwszy raz i myślałam, że będzie można robić wycieczki wzdłuż plaży a tu taka niemiła niespodzianka...
dziekuję za pomoc
pozdrawiam

Hej,
po prostu nie ma wzdłuż wybrzeża plaż, są zatoczki na które można zejść z drogi ale plaż jest w Poljicy, a potem miejska w Marinie. W Poljicy jest taka promenada około 1-1,5km którą można spacerować wzdłuż wybrzeża, ale dalej tylko drogą. Polecam Trogir(szczególnie wieczorem), Primosten wodospady Krka. Można samochodem, ale jak pamiętam kursują dość często autobusy(Trogir, Split,Śibenik, Primosten), spytać się gospodarza.
pozdrawiam
Bociek 8)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 10.06.2012 12:08

Nie byłem tamtym rejonie ale podejrzewam, że znam odpowiedź. W Chorwacji nie ma plaż ciągnących się nieprzerwanie wzdłuż całego wybrzeża (czyli takich jakie znamy chociażby z Polski). Między niektórymi miejscowościami są bardzo urokliwe promenady. Między innymi można przejść korzystając z wydeptanych ścieżek nad wodą. Ale o spacerach takich jak między Dziwnowem a Międzyzdrojami raczej zapomnijcie...
Życzę udanych wakacji :)

Widzę, że byłem drugi... :)
krusza
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krusza » 10.06.2012 19:56

Dziekuję ślicznie za odpowiedzi :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone