Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Może troszkę pomożecie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mms77
Plażowicz
Może troszkę pomożecie

Nieprzeczytany postnapisał(a) mms77 » 30.05.2010 17:11

Witam,
Zacznę od tego że przeszukałam to forum wzdłuż i wszerz i nic, nic nic.... :( Już padam. W zeszłym roku byłam na Ciovo w Slatine i strasznie zauroczyło mnie to miejsce. Więc może pomożecie znaleźć podobne miejsce ale teraz w innym rejonie. W grę wchodzi cała Chorwacja i wyspy. Gdzie można znaleźć miejsce z zatoczkami i plażyczkami z drobnym żwirkiem (takimi jak za szlabanem :D kto był to wie o co mi chodzi :wink: ), z daleka od tłumów ( w zeszłym roku mieszkałam w prawie ostatnim domu koło szlabanu) a jednocześnie niedaleko urokliwego miasteczka (w zeszłym miejscu to był Trogir). Nie wiem czy drugie miejsce tego typu istnieje :P ale starzy bywalcy pewno będą mogli pomóc dokonać właściwego wyboru. Ja sama mogę polecić świetną tanią kwaterę w Okrugu Gornym niestety bez klimy ale za to z przepięknym widokiem i morzem w zasięgu ręki i fantastycznymi gospodarzami. Proszę pomóżcie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 30.05.2010 18:59

Można poszukać w Zavali , Gromin Dolac , albo Ivan Dolac ... To tylko na Hvarze :) http://ihvar.cz/mista/mista_z.html
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 30.05.2010 19:14

Uwierz, że w Cro jest o wiele więcej piękniejszych miejsc niż Slatine na Ciovo :)
Cały Peljesac, wyspa Pag, Brac, Korcula, Hvar..Riwiera Makarska itd :)
mms77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mms77 » 30.05.2010 20:25

Dzięki Ines i mkm,
Właśnie problem polega na tym że mi na przykład Makarska zupełnie się nie podoba, być może dlatego że będąc tam widziałam głównie jej centralną plażę i przypomina mi ona naszą polską Łebę. Szukam takiego urokliwego miejsca z dala od ludzi a jednocześnie chciałabym żeby blisko było jakieś stare miasto gdzie można byłoby spędzać klimatyczne wieczory. Bardzo podobają mi się takie zatoczki jak pisałam a powiem szczerze że za czym dojechaliśmy do Trogiru to odwiedzaliśmy miejscowości które mieliśmy po drodze i żadna mnie nie ujęła. A już najbardziej nie podobają mi się plaże bezpośrednio przy głównej ulicy, nie wiem jak można wypoczywać gdy za głową stale przejeżdżają auta. Wiem że ciężko jest komuś doradzać ale nie chciałabym jechać tak zupełnie w ciemno. Ważne jest też dla mnie by plaże nie były takie skaliste jak w Okrugu tylko właśnie taki fajny żwirek. Myślę właśnie o Hvarze, Orebicu, albo Korculi. Moglibyście polecić jakieś konkretne klimatyczne miejscowości, mam nadzieję że wspomożecie.
Aga
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 30.05.2010 20:53

Orebic.Wieczorem Korcula.15 min TAXI wodną.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 30.05.2010 23:08

Makarską chyba mylisz z riwierą Makarską, ja samej Makarskiej nie lubię, nie dla mnie miasteczko, ale inne na Riwierze są bardzo przyjemne, można znaleźć wiele romantycznych zatoczek :)
Zdecydowanie polecam Peljesac, w Orebicu i innych mieścinach znajdziesz fajne ustronne miejsca do plażowania, ale zazwyczaj na obrzeżach miasteczek :) Wyspa Korcula, Brac dla mnie wszędzie jest pięknie, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać i czego szukać :)
Pozdrawaim
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 31.05.2010 22:56

mms77,
Napisz do mnie, podeślę Ci namiary na urocze miejsce.

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mms77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mms77 » 04.06.2010 08:26

MKM, Ines a polecilibyście jakąś sprawdzoną kwaterkę na na Hvarze oraz w okolicach Orebica :D ? Bardzo proszę :smo: Decyzja zapadła pierwszy tydzień w okolicach Orebica i zwiedzanie a drugi plażowanie na Hvarze.
:P .
Aga :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.06.2010 09:47

mms77 napisał(a):MKM, Ines a polecilibyście jakąś sprawdzoną kwaterkę na na Hvarze oraz w okolicach Orebica :D ? Bardzo proszę :smo: Decyzja zapadła pierwszy tydzień w okolicach Orebica i zwiedzanie a drugi plażowanie na Hvarze.

No, koleżanka to chyba za dużo oczekuje - nieprawdaż.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.06.2010 21:18

mms77 napisał(a):MKM, Ines a polecilibyście jakąś sprawdzoną kwaterkę na na Hvarze oraz w okolicach Orebica :D ? Bardzo proszę :smo: Decyzja zapadła pierwszy tydzień w okolicach Orebica i zwiedzanie a drugi plażowanie na Hvarze.

W okolicach Orebica też można plażować :wink: ... Jedż do Podobuce , dobrze ci radzę :D http://www.dovolenavchorvatsku.cz/dvacetctyry.html

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone