Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Most na Krk

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewa-irena
Croentuzjasta
Most na Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 24.06.2007 16:25

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy za przejazd na krcki most można płacić kartą lub w euro - czy też koniecznie trzeba mieć 30 kun .Pozdrawiam ewa-irena
hix
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hix » 24.06.2007 19:28

Z całą pewnością można w euro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2007 20:38

ewa-irena napisał(a):Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy za przejazd na krcki most można płacić kartą lub w euro - czy też koniecznie trzeba mieć 30 kun .Pozdrawiam ewa-irena

Po co komplikowac życie :?: - wymieńcie sobie na granicy kilkanaście ojro na kuny i będzie po problemie. Na głównych przejściach drogowych kantory/banki są czynne non-stop. W innym przypadku kurs może byc ustalany "z sufitu" przez obsługe bramek na autostradach czy na moście Krckim (to ostatnie zdanie było pod rozwagę tym, którzy twierdzą, że na granicy kurs wymiany może byc gorszy niż na miejscu). W końcu na przejściu granicznym możecie wymienic dokładnie tylko tyle ojro na kuny ile będzie wam potrzeba na opłaty drogowe.
Pozdrav :papa:
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 24.06.2007 20:59

Ja zawsze wymianiam walute na opłaty (bramki) na taka jaka jest w danym kraju. Prościej i szybciej. Placąć kartą ( jeżeli można) tylko spowalnia sie przepustowość a ponadto na chwilę tracę z oczu ten kawałek plastiku. Lepiej gotówką.
ps. Ewo-ireno .... w innym poście prosiłem Cię o namiary na adresy apartamentów na KRK. Jeżeli możesz to bardzo proszę Mój adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam.
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 10.07.2007 12:28

Na pewno można zapłacić w euro, zresztą wcześniej zapłacisz na autostradzie, chyba, że pojedziesz jakąś dziwną trasą. Tylko przygotuj mniejsze banknoty, bo mogą Ci wydać w kunach po swoim kursie. Zresztą nie jest taki tragiczny, na autostradzie był 7,25.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone