Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój pierwszy raz,warto?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pueblo83
Podróżnik
Mój pierwszy raz,warto?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 25.01.2010 23:13

Witam wszystkich serdecznie,

Nie wiem w jakim temacie miałem się wpisać wiec robię to tutaj,bo pytanie jakie mam pośrednio go dotyczy.

Chodzi o mój wyjazd do Chorwacji poprzez firmę Holiday-home.
Czy ktoś miał przyjemność(lub nie) rezerwować tam wakacje?
Spotkałem się z negatywnymi opiniami nt.rezygnacji z ich usług(maja tak napisaną umowę ze rezygnacja oznacza poniesienie dużych kosztów)Ale nie w tym rzecz bo nie zamierzam rezygnować.Chodzi o to czy ta firma w ogóle się wywiązuje z zawartych umów tz.zgodność opisu zakwaterowania z rzeczywistością czy może robią wałki na kasę(tragiczna opcja).
Znalazłem kuszącą ofertę za ich pośrednictwem miejscowość SEVID 14 dni zakwaterowania 4 os.dorosłe ,50 m2 ,3 pokoje.aneks kuchenny na zdjęciach dobrze to wygląda(chyba że jestem w błędzie).Cena 750 EUR.Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji wiec pytam,czy jest coś nie tak z tą firmą czy ktoś ma jakieś złe doświadczenia z nimi.Za odpowiedz z góry dziękuję.
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 26.01.2010 09:47

Witam ponownie,

Dziękuje za linki do podobnych tematów.

Z tego co wyczytałem jest to droższy pośrednik.Jeśli trochę przepłacę to trudno(koszta i tak rozkładane są na 2 pary więc nie zaboli tak bardzo)
Gdy reszta przebiegnie zgodnie z ich opisem to będę zadowolony.
Zarezerwowane 10.07-24.07.Pozdrowienia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 10:09

pueblo83 napisał(a):Z tego co wyczytałem jest to droższy pośrednik.Jeśli trochę przepłacę to trudno(koszta i tak rozkładane są na 2 pary więc nie zaboli tak bardzo)

A co sie tak czepiłeś tych pośredników ?
Czy pośrednik to dla Ciebie gwarancja 100 % trafnego lokalu ?
W necie jest tyle ofert z namiarami BEZPOŚREDNIMI do właścicieli, ze aż głowa z nadmiaru boli.
Masz to wszystko pogrupowane tu: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804

Tylko nie pisz, że to WIELKIE ryzyko bo pośredników też nie znasz jakby co ;-)
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 26.01.2010 15:06

Chyba źle mnie zrozumiałeś.

Nie czepiam się pośredników.Na tą chwile tak wybrałem ,drugim razem będę miał większe rozeznanie zrobię inaczej.Poza tym chodziło mi czy konkretnie u tego będzie dobrze,bo może ktoś miał sygnały że są nieuczciwi.Czy zapłacę więcej?Pewnie tak .Co do podanych przez Ciebie linków wychodzi na to samo ,z tą różnica ze ja dopłacam do pośrednika.
Standardy obiektów (na podstawie opisów i zdjęć, opinii )to samo,więc ryzyko to samo :D.Na zdjęciach zawsze może coś dobrze wyglądać.Jadąc pierwszy raz w miejsce w którym nie byleś Ty, Twoi znajomi opierasz się na powierzchownej wiedzy.Patrząc z Twojego punku widzenia wydaje Ci się to dziwne,bo masz bagaż doświadczeń jeżeli chodzi o Chorwację ,więc proszę o wyrozumiałość .Cenne rady zawsze mile widziane.

pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 26.01.2010 15:24

pueblo83 napisał(a):Czy zapłacę więcej?Pewnie tak .Co do podanych przez Ciebie linków wychodzi na to samo ,z tą różnica ze ja dopłacam do pośrednika.

Niekoniecznie , czasami pośrednik ma taki rabat jak marża
pueblo83 napisał(a):Cenne rady zawsze mile widziane.

Jadąc do Cro nie musisz trzymać się cały czas za portfel, zamykać samochód , wszystko mieć na oku . Jeżdżąc wiele razy nic mnie przykrego nie spotkało - m.in dlatego lubię tam wracać. Jeżeli jest to chorwacki operator to też spałbym spokojnie

Ps. Wolę uderzać bezpośrednio z uwagi że naprawdę dobra kwatera nie potrzebuje pośrednictwa , jest renoma i poczta pantoflowa a w ostatnich czasach "www"

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje