Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

miastko-pirovać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafaellos29
Turysta
miastko-pirovać

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaellos29 » 15.05.2007 20:50

czy ktos mi powiedzieć cos o miejscowości pirovać ,moze ktoś ma jakieś zdjecia z tego rejonu
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 15.05.2007 21:31

Niewiele wniosę do tematu :lol: , ale Pirovać kojarzy mi się ze złą wysiadką z autobusu i - w konsekwencji - długim szukaniem połączenia z Murterem :lol: . Maisteczko dosłownie przebiegłam - było zimno (choć był sierpień) i zapamiętałam mnóstwo knajpek:)

Aha! przy wjeździe, na tablicy PIROVAĆ, jakiś nasz rodak nasmarował farbą POLSKA :lol: . Chyba nienajlepsza nasza wizytówka :lol:

Sorry - nic Ci nie pomogłam. Ale rodacy (jak widać z tego napisu) - bywają, więc pewnie ktos coś napisze :D
joa133
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joa133 » 21.05.2007 09:09

hej he

ja byłam rok temu w miejscowości Pirovac,cudna mała miejscowośc, mam dużo zdjęć. Było cihco spokojnie, jak dla mnie raj, mieszkaliśmy w małym hotelu, nie byliśmy w sezonie,wiec pewbnie w lipcu/sierpniu jest tam bardzo tłoczno,wtedy były resztki turystów pusto,plaze fajne,puste ..było cudownie, teraz jedziemy za kilka dni i pewnie bedzie wiecej turystów niz rok temu,cóz..innej mozliwosci nie ma..

rok temu wiekszoc kawiarni była juz zamkneita, ale były te w centrum otwarte,jest tam 1sklep wiekszy i 1 mneijszy oraz piekarnia i takie podstawowe sklepy,ale nam to nie było potrzebne,mielismy wyzywienie... 10km od P.jest miejscowosc vodice i tam jest duzy supermakret,mozna w nim zrobic zakupy..jak chcesz cos wiedziec wiecej pisz...
rafaellos29
Turysta
pirowac

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaellos29 » 23.05.2007 12:30

Dzięki jola o to mi własnie chodziło ja jade 31 sierpnia to bedzie pewnie spokoj i cisza juz mam zarezerwowany pobyt u kobiety polki ,która wyszła za chorwata dzieki Wielkie Pozdrawiam
joa133
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joa133 » 23.05.2007 12:44

hej hej

obawiam się,że spokoju nie zaznasz ..my bylismy tam 25września i wtedy wyjeżdzały ostanie autobusy i zrobiło się ciszej...ale było mnóstwo osób przez 2dni.. potem był raj.... ceny w Pirovacu sa wysokie(chodzi mi o sklepy)bo ich jest 2 na krzyż.. ale jak lubisz mała miejscowośc to czarująco...
czekaja tam drzewka oliwne, drzewka figowe.. owocujace krzewy kiwi... cisza spokój ... w Rynku jest tam targowisko ,co dziennie stali rolnicy sprzedawali swoje plony,winko,oraz rybacy też byli,ale raczej są to 3-4 stragany... w mieście jest poczta, lekarz, kościół, biuro podróży,kantor...
pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone