napisał(a) ines » 30.01.2007 15:57
jak pisalam wczesniej ,tamte okolice mi sie nie podobaja:(
nie ze sa brzydkie ale w porownaniu z innymi miejscami w cro nie maja uroku..takie jest moje zdanie...oprocz riwery makarskiej wyspa krk jest bardzo ladnym miejscem-duzy plus blizej polski:)
nie mowiac juz o plw.peljescac(ale to daleko;/
jesli do riwiery makarskiej jest ok100km dalej to ja na twoim miejscu bym sie jeszcze zastanowila i pojechala dalej;)
widoki ktore tam zobazysz sa niezapomnanie...
a te okolice trogiru(choc miasto cudne)to nic specjalnego -zwykle pagorki i koniec;)
polecam Brela,Baska Voda,Tucepi,Podgora...
a co do rezerwacji to jak pisalam, jesli jedziesz w sezonie to oczywiscie sie oplaca ale jesli w czerwcu lub koniec sierpnia to nie ma sensu:)
zreszta uwazam ze przy rezerwacji ceny sa zawyzone i czesto apartamenty nie wygladaja tak jek na zdjeciu..Ogolnie najlepszym miesiacem na wyjazd do chorwacji jest wrzesien:))
ja jezdze w ciemno i np ostatnio bylismy nastawieni na baske voda ale wyladowlaismy w tucepi(kilka km dalej)bo bardziej nam sie spodobala;)
a na ile jedziecie?
Moze warto podzielic wyjazd na 2czesci:)my zazwyczaj tak robimy
ostatnio tak zrobilismy-10dni w Tucepi(zwiedzialismy cala riwiere wyspy brac , hvar, split , dubrovnik
pozniej na 4dni przenieslismy sie do Primosten (to ponad 100km wiec nie psulismy sobie dnia podroza..tam zwiedzialismy pobliskie miasteczka , wodospady krka, trogir , kornaty
uwazam ze to bylo najlepsze rozwiazanie...
zastanow sie jeszcze nad tym , poczytaj informacje o miasteczkach, poogladaj zdjecia krajobrazow, jest dopiero styczen jest duzo czasu..
fajnie by bylo zebys nie zalowala...