Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

marina

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dorota27
Plażowicz
marina

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota27 » 10.01.2007 12:13

Witam wszystkich!
wakacje 2007 planujemy spędzić w Marinie.Czy ktoś z was moze napisac mi jak tam jest, jakie plaże? Czy jest to miejsce spokojne czy bardzo oblegane? Będzie to nasza pierwsza wyprawa do cro. i jest jeszcze czas na zmiany , moze inne miejsce? pomóżcie!!!!
GEMINI
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GEMINI » 11.01.2007 09:33

dorota27 napisał(a):Witam wszystkich!
wakacje 2007 planujemy spędzić w Marinie.Czy ktoś z was moze napisac mi jak tam jest, jakie plaże? Czy jest to miejsce spokojne czy bardzo oblegane? Będzie to nasza pierwsza wyprawa do cro. i jest jeszcze czas na zmiany , moze inne miejsce? pomóżcie!!!!

Marina to spokojna mieścina. Plaża jest z wydzielonej zatoczki - na piękne widoki morza nie ma co liczyć, na plazy 2 bary, mozliwość bliskiego zaparkowania auta. Atuty Mariny to niewątpliwie jest lokalizacja tj. bliskość Trogiru, Splitu a z drugiej strony Primosten i Rogoznica.
Pzdr.
dorota27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota27 » 11.01.2007 13:17

Dzięki!! Szkoda że nic nie napisałeś o plażach. Może jednak wybierzemy coś innego.Pozdrawiam
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 11.01.2007 13:53

Witaj,

Zdecydowanie polecam coś innego. Marina to mała mieścina wprawdzie byłam tam tylko chwilowo przejazdem ale pamietam że stwierdziłam że niechciałabym tam spędzać swojego urlopu. Tylko nazwa brzmi ładnie. Polecam Ci właśnie np. położoną trochę bliżej Rogoznicę albo Primosten. Tam masz sympatyczne miasteczko z przejżystą wodą i pięknymi widokami na pełne morze.

Pozdrawiam
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 11.01.2007 15:03

Marina moim zdaniem jest miejscem mniej obleganym niż inne okoliczne miejscowości-piszę tutaj o Primosten, Rogoznicy i Ciovo, ale ja szczerze nie wybrałabym tej miejscowości na wypoczynek ze względu na ruchliwą jardankę w pobliżu. Są bardziej urokliwe miejsca na pierwszy wypad i tu na forum sporo o nich znajdziesz a jeśli się mylę to mam nadzieję że świetnie tam wypoczniecie i miło spędzicie czas a po powrocie odezwiesz się.
Pozdrawiam
madzia1981
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 11.01.2007 16:47

Hej.
Ja również zgadzam się z przedmówcami.Byłem tam w 2005 r (był to nasz pierwszy wyjazd do cro.)
Na pierwszy rzut oka było ok,ale gdy pojachaliśmy dalej i zobaczyliśmy coś więcej to już żałowaliśmy.Plaża w Marinie jest przyjazna dla dzieci(drobne kamyszki).Chociaz będąc w zeszłym roku na Ciovo nasze dzieci nie skarżyły się na skałki(3 i 7 lat).Ogólnie miejscowość senna ,nie ma dokąd się przejść wieczorami.No i ta Jadranka przez srodek :(
Szczerze odradzam choć może właśnie czegoś takiego szukasz.
Pozdrawiam i życzę podjęcia właściwej decyzji.
dorota27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota27 » 30.01.2007 12:31

Czy ktos z was rezerwował kwaterę przez panią Bożenę Kljakovic, jeśli tak to proszę o informację.Pani Bozena pomaga w znalezieniu kwater TROGIR I okolice.Dziękuję za wszystkie informacje. dorota27
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 30.01.2007 12:54

przez miejscowosc przejezdzalam pare razy jak bylismy w primosten, cicha, mala - nic specjalnego...
mi w ogole srednio sie podobaja te rejony cro miedzy trogirem a zadarem..
jestem zakochana w riwierze makarsiej .
tam to sa odpiero cudowne widoki...ah :)
zalezy w jakim czasi wybierasz sie do cro:)?
ja uwazam ze przed czy po sezonie czyli w czerwcu lub we wrzesniu nie ma po co rezerowowac;)do wyboru do koloru...
dorota27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota27 » 30.01.2007 13:27

ines! jedziemy dokładnie do slatine na wyspie ciovo w terminie druga połowa lipca. Jestem bardzo blisko rezerwacji.Czy masz jakieś wiadomości o tej mieścinie? dorota
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 30.01.2007 15:57

jak pisalam wczesniej ,tamte okolice mi sie nie podobaja:(
nie ze sa brzydkie ale w porownaniu z innymi miejscami w cro nie maja uroku..takie jest moje zdanie...oprocz riwery makarskiej wyspa krk jest bardzo ladnym miejscem-duzy plus blizej polski:)
nie mowiac juz o plw.peljescac(ale to daleko;/
jesli do riwiery makarskiej jest ok100km dalej to ja na twoim miejscu bym sie jeszcze zastanowila i pojechala dalej;)
widoki ktore tam zobazysz sa niezapomnanie...
a te okolice trogiru(choc miasto cudne)to nic specjalnego -zwykle pagorki i koniec;)
polecam Brela,Baska Voda,Tucepi,Podgora...
a co do rezerwacji to jak pisalam, jesli jedziesz w sezonie to oczywiscie sie oplaca ale jesli w czerwcu lub koniec sierpnia to nie ma sensu:)
zreszta uwazam ze przy rezerwacji ceny sa zawyzone i czesto apartamenty nie wygladaja tak jek na zdjeciu..Ogolnie najlepszym miesiacem na wyjazd do chorwacji jest wrzesien:))

ja jezdze w ciemno i np ostatnio bylismy nastawieni na baske voda ale wyladowlaismy w tucepi(kilka km dalej)bo bardziej nam sie spodobala;)
a na ile jedziecie?
Moze warto podzielic wyjazd na 2czesci:)my zazwyczaj tak robimy
ostatnio tak zrobilismy-10dni w Tucepi(zwiedzialismy cala riwiere wyspy brac , hvar, split , dubrovnik
pozniej na 4dni przenieslismy sie do Primosten (to ponad 100km wiec nie psulismy sobie dnia podroza..tam zwiedzialismy pobliskie miasteczka , wodospady krka, trogir , kornaty
uwazam ze to bylo najlepsze rozwiazanie...
zastanow sie jeszcze nad tym , poczytaj informacje o miasteczkach, poogladaj zdjecia krajobrazow, jest dopiero styczen jest duzo czasu..
fajnie by bylo zebys nie zalowala...
dorota27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota27 » 31.01.2007 16:20

ines napisał(a):jak pisalam wczesniej ,tamte okolice mi sie nie podobaja:(
nie ze sa brzydkie ale w porownaniu z innymi miejscami w cro nie maja uroku..takie jest moje zdanie...oprocz riwery makarskiej wyspa krk jest bardzo ladnym miejscem-duzy plus blizej polski:)
nie mowiac juz o plw.peljescac(ale to daleko;/
jesli do riwiery makarskiej jest ok100km dalej to ja na twoim miejscu bym sie jeszcze zastanowila i pojechala dalej;)
a te okolice trogiru(choc miasto cudne)to nic specjalnego -zwykle pagorki i koniec;)
a co do rezerwacji to jak pisalam, jesli jedziesz w sezonie to oczywiscie sie oplaca ale jesli w czerwcu lub koniec sierpnia to nie ma sensu:)
zreszta uwazam ze przy rezerwacji ceny sa zawyzone i czesto apartamenty nie wygladaja tak jek na zdjeciu..Ogolnie najlepszym miesiacem na wyjazd do chorwacji jest wrzesien:))

ja jezdze w ciemno i np ostatnio bylismy nastawieni na baske voda ale wyladowlaismy w tucepi(kilka km dalej)bo bardziej nam sie spodobala;)
a na ile jedziecie?
Moze warto podzielic wyjazd na 2czesci:)my zazwyczaj tak robimy
ostatnio tak zrobilismy-10dni w Tucepi(zwiedzialismy cala riwiere wyspy brac , hvar, split , dubrovnik
pozniej na 4dni przenieslismy sie do Primosten (to ponad 100km wiec nie psulismy sobie dnia podroza..tam zwiedzialismy pobliskie miasteczka , wodospady krka, trogir , kornaty
uwazam ze to bylo najlepsze rozwiazanie...
zastanow sie jeszcze nad tym , poczytaj informacje o miasteczkach, poogladaj zdjecia krajobrazow, jest dopiero styczen jest duzo czasu..
fajnie by bylo zebys nie zalowala...

Ines!
My przedewszystkim szukamy miejsca na nocleg, planujemy dużo zwiedzania.Myslę, że z tego miejsca( Slatine) będzie nam dobrze wyruszać na podboje cro.Czy może się mylę?Musimy sie odważyć ,inaczej nie przekonamy się.Czyż nie tak?Pozdrawiam cie ciepło Dorota
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 31.01.2007 18:12

hmm
no zrobisz jak uwazasz..:)
z kazdego miejsca jest dobra baza tylko zalezy co chcesz zwiedzac:)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 31.01.2007 18:32

ines napisał(a):jesli do riwiery makarskiej jest ok100km dalej to ja na twoim miejscu bym sie jeszcze zastanowila i pojechala dalej;)

Ines dobrze prawi. Mój pierwszy wyjazd do Cro był w okolice Trogiru. Riwiera Makarska jest tak urokliwa, że jeśli zatrzymacie się w tym Slatine, a później odwiedzicie Riwierę, to na pewno będziecie żałować decyzji :-) Nie ma to jak bujać się na materacu na Adriatyku patrząc na góry :-)
Poza tym zatrzymując się na Riwierze Makarskiej masz już bliżej do Dubrovnika, niedaleko do Splitu i Trogiru, rzut beretem na Hvar, możesz sobie też zrobić wycieczkę do Mostaru albo na Biokovo... Na pierwszy raz jest tego tyle, że nie ogarniesz. A plaże są wspaniałe.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone