.png)
.png)
niezawodny napisał(a):Od 01.01.2008 wchodzi w życie (w PL, SK, CZ, H, SLO) porozumienie Schengen II więc nie będzie nawet komu kontrolować granic tak jak to od dawna jest w starej Unii (brak kontroli granicznej)
.png)
saturn_18 napisał(a):niezawodny napisał(a):Od 01.01.2008 wchodzi w życie (w PL, SK, CZ, H, SLO) porozumienie Schengen II więc nie będzie nawet komu kontrolować granic tak jak to od dawna jest w starej Unii (brak kontroli granicznej)
A Litwa, Łotwa, Estonia i Malta nie przystępują do strefy schengen w tym terminie
.png)
niezawodny ma racje PRAWO NIE DZIAŁA W STECZ wiec tych z "kredytowym" to mogą cmoknąćniezawodny napisał(a):wiech napisał(a):http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4099634.html - to link do artykułu w Wyborczej (trzeba przekopiować całość, nie tylko kolor niebieski) na temat ściągalności mandatów w Unii Europejskiej. Unia bierze się za przygotowanie systemu ściągalności mandatów na całym swoim obszarze. Jak Komisja Europejska przyjmie odpowiednią dyrektywę (możliwe, że pod koniec roku) i jak poszczególne kraje zaczną do systemu wprowadzać zaległe, nie zapłacone mandaty, to możemy piszczeć z powodu wysokości skumulowanych niezapłaconych kwot i odsetek.
Żadne prawo nie działa wstecz więc nie kracz mistrzu o "kumulacji"![]()
Linki wkleja się tak:![]()
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4099634.html
Póki co powyższy artykuł z Wyborczej potwierdza moją tezę o bezkarności wszelkiego rodzaju mandatów kredytowych - szkoda tylko że ten system jest tak rzadko stosowany...
.png)
niezawodny napisał(a):gospodarz napisał(a):Czeket, nie czeket, ale wyprzedzanie na ciągłej może być fatalne w skutkach nie tylko dla Ciebie
Coś ty taki święty? Jakbyś jechał za TIRem 20km/h bo ten ledwo człapał pod górę a lewy pas był pusty i szeroki to inaczej byś śpiewał. Nie jestem piratem drogowym - jak każdemu zdarza mi się czasem złamać przepisy ale staram się nie stwarzać zagrożenia dla innych.
.png)
ochrzaniłbym,żeby się po ulicach nie szwendała bo może ją policja złapaćgospodarz napisał(a):niezawodny napisał(a):gospodarz napisał(a):Czeket, nie czeket, ale wyprzedzanie na ciągłej może być fatalne w skutkach nie tylko dla Ciebie
Coś ty taki święty? Jakbyś jechał za TIRem 20km/h bo ten ledwo człapał pod górę a lewy pas był pusty i szeroki to inaczej byś śpiewał. Nie jestem piratem drogowym - jak każdemu zdarza mi się czasem złamać przepisy ale staram się nie stwarzać zagrożenia dla innych.
A gdyby za tym tirem przechodziła wasza matka
.png)