Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Malińska !?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gdyl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gdyl » 03.07.2012 19:35

Nie daj się wpuszczać w "maliny". Wyspa Krk jest bardzo fajna i jest blisko. Faktem jest, że jest całkiem inna niż Dalmacja, jednak naprawdę warta zwiedzenia. Sam w drugiej połowie sierpnia prawdopodobnie po raz kolejny pojadę do Vrybnika. Malińskiej dobrze nie znam. Jeżdżę tam jedynie do portu , do Albańczyków na desery.Musisz przede wszystkim określić czego oczekujesz od miejsca pobytu a Forum Ci "odpowie". Baśka ma długą, płaską, łagodną, zatłoczoną plażę z drobnym żwirkiem. Jest bardzo rozrywkowa. Ma niewielkie stare miasteczko. Vrybnik jest stanowczo bardziej spokojny z większymi kamieniami na plaży, klifowym, skalistym wybrzeżem. Jest stanowczo bardziej spokojny, bez dyskotek ( jedynie 2-3 razy w tygodniu na głównym placu są występy ). Malionska ma fajny porcik z promenadą, licznymi kawiarniami i restauracjami. Samo miasteczko chyba mało interesujące, nie widziałem tam żadnej starówki. Na 100% na Forum będzie przynajmniej kilka relacji z Malinskiej.
arii13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arii13 » 05.07.2012 22:23

witam.właśnie wróciłem z Malinska i powiem Ci nieobawiaj się niczego.miejscowość jest przepiękna knajpek mnóstwo, wzdłuż morza mnóstwo miejsca do pospacerowania.miałem kwatere jakieś 400m. od morza.jak dla mnie całość rewelacja{zarezerwowałem już sobię tę samą kwatere na przyszły rok}jeśli masz jakieś pytania pisz na emaila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Hando14
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hando14 » 06.07.2012 21:50

slaweek napisał(a):
Hando14 napisał(a):Jak dla mnie Malinska fajna i spokojna.

Fajna plaża ... przyjemne miasteczko :)

Polecam !!! Byłem 4 dni temu !!

Powiedz mi czy jeździeliście na plaże poza Malińską. Czy są jakieś fajne dzikie plaże?

byłem z 3 dzieci więc odpuściłem dzikie plaże ... nie pomogę niestety :)
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 09.07.2012 13:23

Czy są tam plaże fajne dla dzieciaków, czyli z drobnym żwirkiem?
I czy nie trzeba gdzieś mocno się wspinać w drodze z lub na plażę?
Adamko
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adamko » 10.07.2012 17:42

Obecnie jestem (od soboty) w Malinskiej na campie. Polecam, nie zamierzam zmieniać miejscu pobytu. Co do plaży do większości są wybetonowanie schody w zasadzie w 80%. Miejsca ze żwirkiem też są ale bez cienia więc coś za coś. W Baśce byłem ale jak dla mnie to za dużo ludzi na plaży.
P.S.
Temp od soboty 34-39C. Lekki wiaterek czasem. Woda około 25C
POLECAM
slaweek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slaweek » 10.07.2012 20:08

Super. Ja będę od soboty grupą 17 osób.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.07.2012 21:41

Właśnie wróciliśmy z Malinskiej. Fajna miejscowość, o wiele ładniejsza moim zdaniem od Baski. Tyle że dosyć droga - jak to Krk (mnóstwo Niemców, to i ceny pod nich).

Z tym "mnóstwem" knajpek to bym nie przesadzał, bo przy promenadzie akurat nie ma tak dużego wyboru jak winnych miejscowościach (choćby w Punat czy Krku).

Adamko

Nie wiem, czym mierzyłeś wodę, ale w Malinskiej już od kilkunastu dni według danych z telewizji i z tej strony: http://vrijeme.hr/aktpod.php?id=more_n morze ma 28-30 stopni. I w zatoce na 100% takie ciepłe było!
slaweek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slaweek » 23.07.2012 05:54

Byłem, wróciłem. Super było. Ceny (poza apartamentem - 4 gwiazdki za 13 e.) faktycznie wysokie. Ale ja się ma własny prowiant jest ok. Baska - przereklamowana. Za rok obiazdówka po dalmacji.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone