Makarska w szczycie sezonu
napisał(a) Daniellos76 » 31.01.2011 16:51
Witam wszystkich cromaniaków

, po długich tygodniach poszukiwań udało nam się w końcu znaleźć spełniający oczekiwania apartament w Makarskiej. Termin pobytu to 25.07 - 07.08. Prawdę mówiąc mieliśmy na uwadze mniejsze miejscowości a mianowicie Tucepi lub Podgorę ale nie znaleźliśmy tam nic, co by nam odpowiadało (głównie cenowo

). Mam natomiast obawy związane z tym, że to sam szczyt sezonu. Generalnie jesteśmy osobami, które dobrze wypoczywają wśród ludzi, lubimy jak coś się dzieje, ale oczywiście z umiarem. Największe obawy ma żona, ale tłumaczę jej, że przecież nie będziemy odpoczywać w centrum Makarskiej. Jesteśmy jak najbardziej mobilni i zamierzamy zwiedzić całą riwierę ; do Tucepi czy Podgory jest „rzut beretem i możemy tam być każdego dnia a nawet częściej. W związku z tym mam pytanie czy naprawdę jest tam tak nieznośnie tłoczno w szczycie sezonu? Jak z dostępem do restauracji czy knajpek? Czy plaże też są na całej długości i szerokości pozajmowane czy można np. podjechać kilka kilometrów dalej i jest trochę luźniej? W zeszłym roku byliśmy o tej porze w Rabacu na Istrii i przyznam, że specjalnych tłoków nie było

…W restauracjach dużo wolnych miejsc, na promenadzie ludzi owszem, ale bez przesady. Aha, i apartament mamy z dala od centrum Makarskiej (od strony Biokovo, ok. 200m ponad Jadranką) więc o spokój wieczorkiem się nie martwię

. Dziękuję za wszystkie porady i opinie (tylko proszę mnie straszyć

).