Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lovran

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca
Lovran

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 19.07.2009 10:55

Witam Wszystkich po długiej przerwie.
Na pewno ktoś z Was był w Lovran. Napiszcie proszę parę słów co to za miejsce. Czy warto jechać? Pozdrawiam wszystkich.
arcchie
Globtroter
Lovran

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcchie » 20.07.2009 06:17

W Lovranie byliśmy jesienią 2008 i również pojechaliśmy tam tego lata. Poniżej kilka zdjęć z jesiennej wyprawy.

http://picasaweb.google.pl/arcchie72/Ch ... ernik2008#

To urocze miasteczko ze świetnymi knajpami i pięknym, poszarpanym wybrzeżem. Na pewno romantyczne i blisko stamtąd do najpiękniejszych miejsc Istrii.
fugiel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fugiel » 20.07.2009 06:43

arcchie napisał(a):W Lovranie byliśmy jesienią 2008 i również pojechaliśmy tam tego lata. Poniżej kilka zdjęć z jesiennej wyprawy.

http://picasaweb.google.pl/arcchie72/Ch ... ernik2008#

To urocze miasteczko ze świetnymi knajpami i pięknym, poszarpanym wybrzeżem. Na pewno romantyczne i blisko stamtąd do najpiękniejszych miejsc Istrii.

witam. Arcchie a możesz napisać jak z cenami w tym miasteczku bo wybieramy się końcem sierpnia. A i jak jechaliście jaką trasą przez słowenię?
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 20.07.2009 08:17

Witam

Ja nie byłem ale właśnie 20 sierpnia się tam wybieram.

Moim zdaniem ten typ wybrzeża ma pewien urok, którego szukamy podczas urlopu w Chorwacji.

Ja jadę z Gdańska i biję się z myślami czy przez Kołbaskowo czy Słubice - ponieważ w ten rejon moim zdaniem najlepiej jechać przez Niemcy, Austrię i Słowenię.

pozdrawiam
fugiel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fugiel » 20.07.2009 08:32

my się wybieramy 22 jak bys mógł to daj zanć odnośnie trasy itp . jak coś to podam maila lub kom
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 20.07.2009 09:02

Witam

kontakt do mnie na gg

podeślij mi maila to wyślę pdf z trasą jaką ja wyznaczyłem na via michelin

pozdrawiam
fugiel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fugiel » 20.07.2009 09:52

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl to jest mój mail. A pytanko jeszcze takie macie zarezerwowane kwatery czy jedziecie w ciemno?

A orientujesz się ile teraz kosztują winiety, słowenia chyba dalej 30 euro a czechy czy austria niemam pojęcia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.07.2009 10:19

evik napisał(a):Witam Wszystkich po długiej przerwie.
Na pewno ktoś z Was był w Lovran. Napiszcie proszę parę słów co to za miejsce. Czy warto jechać? Pozdrawiam wszystkich.

Małe, sympatyczne miasteczko. Byłem tam w 2004 roku. Wąskie uliczki, zabytkowy kościół a na przeciw knajpa. Spory ruch na głównej ulicy. Nie wiem czy wysiedział bym tam cały urlop ale na parę dni jak najbardziej polecam.
fugiel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fugiel » 20.07.2009 10:22

JacYamaha napisał(a):
evik napisał(a):Witam Wszystkich po długiej przerwie.

Małe, sympatyczne miasteczko. Byłem tam w 2004 roku. Wąskie uliczki, zabytkowy kościół a na przeciw knajpa. Spory ruch na głównej ulicy. Nie wiem czy wysiedział bym tam cały urlop ale na parę dni jak najbardziej polecam.

A jak tam z plażami? na zdjęciach satelitarnych na maps.google.pl widać że nie są za duże? - chodzi mi o samo miasteczko. Czy np lepiej jechać gdzieś na plaże poza to maisteczko
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.07.2009 10:24

Kieruj się raczej w stonę Medveja tam lepsze kąpieliska i zejścia do wody.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 20.07.2009 10:26

Ja rezerwacje zrobiłem już w lutym chcąc mieć spokój - żona prowadzi biuro podróży - bojąc się zmian cen - i dzisiaj tego żałuję, bo z wypowiedzi osób , które wracają z Chorwacji wynika , że spokojnie w ciemno można jechać i mniej zapłacić - mnie apartament 4-o osobowy plus dostawka dla 2 letniego syna na parterze - 800 euro za 2 tygodnie - niestety , akurat mój apartament w sierpniu jest po 80 euro a dopiero od września po 50.

Słowenia - winiety:
tygodniowa - 15 Euro
miesięczna - 30 euro

tak patrze na korki na autostradach w Niemczech i zastanawiam się czy jednak nie odpuścić sobie jazdy przez Niemcy i Salzburg i nie jechać przez Wiedeń.
Może odezwą się osoby , które akurat wrócą tą trasą do czasu naszego wyjazdu i decyzje o trasie podejmę na ostatnia chwilę.

pozdrawiam
fugiel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fugiel » 20.07.2009 10:26

ok dzięki. Coś szczególnego do zobaczenia jest w pobliżu Lovran
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.07.2009 10:30

Ja wtedy byłem pierwszy raz w HR więc wszystko dookoła: Rijeka, Opatija i Pula oraz jakaś mieścina po drodze do Puli (wyleciało mi teraz).
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 20.07.2009 10:34

co prawda nie w bezpośredniej okolicy ale 74 km na Słowenii w miejscowości Postojna jaskinia i zamek.

Sam się tam wybieram.
Poza tym miejscowości wymienione wyżej i może jeszcze Triest - też w sumie nie daleko i dojazd dobry.

pozdrawiam
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 20.07.2009 17:10

Dziękuję wszystkim za info.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone