Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lopar2011

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
koliber
Autostopowicz
Lopar2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) koliber » 18.01.2011 22:36

Witam . Jedziemy na Lopar 3 rodziny 2+2 mamy domek za 60 euro od rodziny w terminie 22 07 do 03 08 prosze o info jakie sa ceny np nurkowanie,wynajem skuterów, łodzi i ogólnie czy lezaczki na plazy sa płatne?
kryniu88888
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu88888 » 28.01.2011 11:47

Leżaczki na plaży są płatne :)
Musisz wcześnie rano wstać, gdyż ludzie z pobliskich hoteli o 7:30 rzucają ręczniki w celu rezerwacji leżaczka. Jak przyjdziesz o 10 , to pozostanie Ci gorący piasek albo położysz pod drzewami ...

Masz domek w Lopar , jak daleko od plaży ?
Jeśli nie masz nic przeciwko to podeślij namiar na ten dom, ja wybieram się do Lopar od 11. lipca i szukam czegoś ciekawego .

e mail . adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
gg. 4476795
koliber
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koliber » 28.01.2011 19:01

kryniu88888
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu88888 » 30.01.2011 21:40

w jakim języku prowadziłeś z nimi rozmowy ?
Ja pewnie do Lopar się wybiorę ale musimy z Szwagrem zgrać dwie kwatery :)
Pozdrawiam
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 17.06.2011 16:49

koliber napisał(a):Dzieki to nasz namiar http://www.lopar-apartments.net/lopar/t ... ments.html

Koliber czy możesz coś więcej powiedzieć o tej miejscowości? Ceny w sklepach /restauracjach/ zaplecze gastronomiczne/ czy są prysznice na plaży ze słodka wodą/ rozrywka/ czy to zaciszna miejscowość biorąc pod uwagę wypoczynek z małymi dziećmi. Czy to prawda że dużo turystów z Niemiec wpływa na ogólna zwyżkę cen?
Czy wiesz coś na temat hotelu Veli Mel?
Podpowiedz coś krajance zza Wisły
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.06.2011 17:15

zosia2005 napisał(a):
koliber napisał(a):Dzieki to nasz namiar http://www.lopar-apartments.net/lopar/t ... ments.html

Koliber czy możesz coś więcej powiedzieć o tej miejscowości? Ceny w sklepach /restauracjach/ zaplecze gastronomiczne/ czy są prysznice na plaży ze słodka wodą/ rozrywka/ czy to zaciszna miejscowość biorąc pod uwagę wypoczynek z małymi dziećmi. Czy to prawda że dużo turystów z Niemiec wpływa na ogólna zwyżkę cen?
Czy wiesz coś na temat hotelu Veli Mel?
Podpowiedz coś krajance zza Wisły

pytanie nie było do mnie, ale trzy razy wakacje na Loparze zaliczone :)

Ceny w sklepach normalne, w restauracjach - zależy od restauracji, zaplecze gastronomiczne w normie.
Prysznice - na plaży przy kempingu jest ale z lodowatą wodą i strasznym cisnieniem ;) wystarczy wejść na teren kempingu i masz do dyspozycji toalety i prysznice, czysto i ciepła woda. Idąc w stronę dużej zjeżdżalni jest w rejonie domków - jest prysznicownia z toaletami tylko dla dzieci, wszystko malutkie i czyściutkie.
Im dalej od plazy tym ciszej. Olbrzymi plac zabaw koło kempingu w strone hotelowej częsci, i mały na kempingu w cieniu.
Plaża i piasek im dalej on biało niebieskich leżaczków tym ładniejsza :)
koliber
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koliber » 19.06.2011 19:10

Juz masz Zosienko dzieki kolego my tez 1 raz na Loparze cała paczka a Ty w jakim terminie sie wybierasz?
mamery
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamery » 19.06.2011 19:31

HI,jezeli chodzi o Lopar na Rabie ,to bylem tam raz i niepowalilo mnie,tlum ludzi ze ciezko bylo sie rozłozyć :( woda tak płytka ,że trzeba bylo isc ze 100 metrow zeby bylo po pas ,dla mnie porazka ta plaża ,woda zmecona dzieci malutkich od groma sikajacych do wody ,nieprzyjemny widok
pozdrawiam
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 19.06.2011 19:47

mamery napisał(a):HI,jezeli chodzi o Lopar na Rabie ,to bylem tam raz i niepowalilo mnie,tlum ludzi ze ciezko bylo sie rozłozyć :( woda tak płytka ,że trzeba bylo isc ze 100 metrow zeby bylo po pas ,dla mnie porazka ta plaża ,woda zmecona dzieci malutkich od groma sikajacych do wody ,nieprzyjemny widok
pozdrawiam
No cóż, taki urok miejskiej plaży. Ale są też inne, tylko trudniej dostępne.
kryniu88888
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu88888 » 19.06.2011 22:44

ważne,że dla Naszych pociech Raj na ziemi :) masz pewność,że dziecko w wieku przedszkolnym będzie usatysfakcjonowane ... Moja córka do dzisiaj wspomina Lopar i chce tam co roku jechać :)
asiah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiah » 20.06.2011 19:05

mamery napisał(a):HI,jezeli chodzi o Lopar na Rabie ,to bylem tam raz i niepowalilo mnie,tlum ludzi ze ciezko bylo sie rozłozyć :( woda tak płytka ,że trzeba bylo isc ze 100 metrow zeby bylo po pas ,dla mnie porazka ta plaża ,woda zmecona dzieci malutkich od groma sikajacych do wody ,nieprzyjemny widok
pozdrawiam

być na półwyspie Lopar i odwiedzić tylko Rajska plażę... rzeczywiście marne wrażenia, ścisk, tłok i kolorowe kramy..
na Lopar najpiękniejsze są dzikie plaże
Sahara
Stolac
Livacina
czy Ciganka
http://www.lopar.com/eng/fotogalery/beaches.php
codziennie można sobie serwować inne widoki
:roll:
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 25.06.2011 19:15

asiah napisał(a):
pozdrawiam

być na półwyspie Lopar i odwiedzić tylko Rajska plażę... rzeczywiście marne wrażenia, ścisk, tłok i kolorowe kramy..
na Lopar najpiękniejsze są dzikie plaże
Sahara
Stolac
Livacina
czy Ciganka
http://www.lopar.com/eng/fotogalery/beaches.php
codziennie można sobie serwować inne widoki
:roll:

A czy do wspomnianych plaz jest możliwy dojazd - chodzi mi o dzieci, zeby nie szwędać się z nimi po poagórkach?
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 25.06.2011 19:26

zosia2005 napisał(a):A czy do wspomnianych plaz jest możliwy dojazd - chodzi mi o dzieci, zeby nie szwędać się z nimi po poagórkach?
Będzie ciężko...
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 26.06.2011 21:13

Oczywiście najpiękniejsze plaże w Loparze, to przeważnie FKK.

Najlepiej wynająć apartament z numerami domów powyżej numeru 500 na końcu całego Loparu. Niedaleko jest do piaszczystej plaży San Marino, gdzie jest bar, płatne leżaki, płatny prysznic 1 kuna. Parking przy plaży płatny 20 kun. Po 15 tej parkingowy się zawija i można podjechać samochodem po manele. Płycizna ciągnie się na 100 m i dno też jest piaszczyste. Obok są skałki jak kto woli do wyboru i koloru. Mniejszy tłok jak na rajskiej.
bartom
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartom » 29.06.2011 16:42

Gdzie najładniej jest na wyspie Rab. Chodzi mi o plaże. Czy płw. Lopar byłby odpowiednim miejscem na urlop. 2 lata temu byłem na Pagu i bardzo mi się podobało. Czy Rab również jest interesujący?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone