Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lopar.Wyspa Rab.Czy Ktoś Ma Foty.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
xscape
Podróżnik
Lopar.Wyspa Rab.Czy Ktoś Ma Foty.

Nieprzeczytany postnapisał(a) xscape » 07.07.2007 14:26

Zacząłem poważnie napalać się na wyspe RAB.Plaże wydają mi się rajskie.Prosze kogoś o wklejanie zdjec i opisanie Loparu lub może innej ładniejszej meisjcowości na Rabie.

ps- czy Lopar jest duzy.Tzn nie musi byc oczywiscie wielki ale czy można tam dobrze zjeść i fajnie się zabawić. ??

CzY To jest Lopar ??
Obrazek
memoj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) memoj » 07.07.2007 15:04

Ok 5 lat temu wraz z rodziną postanowilismy jechac w ciemno, zatrzymalismy sie w miejscowosci Senji na 3 dni, nastepnie mielismy zamiar wyruszyc na poldunie, tata w jakims miejscowym biurze znalazl fotki wlasnie z Rabu, a wiec wyruszylismy tam, po ok 6 godzinach czekania na prom wreszcie dotarlismy na wyspe, zjechalismy ją całą, ogolne wrazenie-tragedia, mnustwo hałasliwych Niemców, a wiec wypoczęcie tam jest raczej ciezką sprawą, poza tym plaza, byl to chyba Lopar, po po przejsciu 100m od brzegu
woda sięga do ud, a wiec nurkowanie w miejscu w miare bliskim od brzegu jest ciezką sprawą, tego samego dnia opuscilismy wyspe i wyruszylismy dalej na poludnie.
speed66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) speed66 » 07.07.2007 16:14

Polecam Banjol okolice kempingu Padowa 3,tam jest super.Plaża z lekkim żwirkiem lub piaszczysta.Odwiedziłem też Lopar ,szybko wracałem z powrotem.Pozatym z okolic kempingu ok.2kmpromenadą wzdłuż morza do centrum Rab.
speed66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) speed66 » 07.07.2007 16:30

Jeśli znasz Łukasza leśnika proszę o adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl póżno zobaczyłem że Jesteś z CHoszczna.
margaret
Podróżnik
a ja polecam

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaret » 07.07.2007 21:06

Witam
Właśnie wróciłam z rodzinką z Loparu a właściwie z San Marino - tam mieszkaliśmy
Było CUDOWNIE !!!!!
To nasz 3 pobyt i najlepszy. Mieliśmy zarezerwowane 7 dni po poszukiwaniach internetowych ale zostaliśmy na następne 7
Sam Lopar nie zachwyca (mała mieścinka i kilkanaście restauracji 3 sklepy stragany piekarnia) a na plaży Rajskiej czujesz się jak nad Bałtykiem - prawie taki sam piasek i masa ludzi ale wystarczy pojechać na Cyganke lub liczne plaże obok i jesteś jak w raju - na plaży momentami bywa 5- 10 osób, woda cieplutka, dno piaszczyste - plaże też z żółtym piaskiem :D
Pyzdra
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pyzdra » 30.12.2007 18:22

Nie bardzo rozumiem krytyki Rajskiej Plaży Jeżeli jest taka płytka ,to co to za problem przejechać ,a nawet pójść w inne miejsce na wyspie . Ma ona ponad 22 km długości i jest mnóstwo miejsc do kąpieli . Na zachodnim brzegu jest mało piaszczystych plaż i można nurkować . Wystarczy tylko się ruszyć i nie narzekać.A hałaśliwi Niemcy są w dużych ilościach również nad naszym zimnym Bałtykiem.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 30.12.2007 20:25

Rajska plaża w Loparze jest wspaniałym miejscem dla małych dzieci. Jeśli idzie o kapiel dla potrafiących trochę pływać to kapitalne miejsce to Prudarica - praktycznie od razu po zjeździe z promu na wyspę po lewej stronie.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne