Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

lokva rogoznica, villa stipe, ktos był?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
resia7728
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) resia7728 » 18.06.2010 11:46

jadę do miejscowości wymienionej w temacie czy może ktoś był i czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat.
lokva
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lokva » 18.06.2010 12:07

Byłem w tej willi w 2008r, bardzo fajne apartamenty, naprawdę można odpocząć w spokoju i ciszy. Do najbliższej plaży ok. 200 m). Bardzo sympatyczna, czysta i zadbana plaża znajduje się w odległości ok. 500 m w kierunku Makarskiej ( zjazd przed tunelem).
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 22.06.2010 15:39

W Lokvie Rogoznicy byłam w ubiegłym roku, ale na kempingu, także w kwestii apartamentu nie pomogę. Mogę jedynie napisać, że to świetna miejscówka np. na wypad do pobliskiego Omisa.
Rzeczywiście bardzo piękna plaża jest w Lokvie (za kempingiem Syrena w stronę Makrskiej), na plaży Bar Artina, idąc do sklepu Jadranką w stronę Makarskiej (za tunelem) jest jakiś apartament, gdzie na bramie wjazdowej wisi informacja o rejsach.
Właściciel ma swoją łódkę i organizuje takie całodniowe pikniki rybne na wyspie Brac. Byliśmy na takim rejsie i na prawdę jest godny polecenia! Tym bardziej, że jak sam pan właściciel podkreślał, on organizuje rodzinne wyprawy na pikniki, jego łódka zabiera kilkanaście osób - ma to swoje plusy:)
Jak wracaliśmy z tego rejsu widzieliśmy delfiny :D
Polecam Lokvę!
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 22.06.2010 16:10

tą plażę mam na myśli:)
W górze kemping Sirena.

http://www.kroatien-a1.se/lokva-rogozni ... ina/12.jpg
resia7728
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) resia7728 » 28.06.2010 14:20

monia85 napisał(a):W Lokvie Rogoznicy byłam w ubiegłym roku, ale na kempingu, także w kwestii apartamentu nie pomogę. Mogę jedynie napisać, że to świetna miejscówka np. na wypad do pobliskiego Omisa.
Rzeczywiście bardzo piękna plaża jest w Lokvie (za kempingiem Syrena w stronę Makrskiej), na plaży Bar Artina, idąc do sklepu Jadranką w stronę Makarskiej (za tunelem) jest jakiś apartament, gdzie na bramie wjazdowej wisi informacja o rejsach.
Właściciel ma swoją łódkę i organizuje takie całodniowe pikniki rybne na wyspie Brac. Byliśmy na takim rejsie i na prawdę jest godny polecenia! Tym bardziej, że jak sam pan właściciel podkreślał, on organizuje rodzinne wyprawy na pikniki, jego łódka zabiera kilkanaście osób - ma to swoje plusy:)
Jak wracaliśmy z tego rejsu widzieliśmy delfiny :D
Polecam Lokvę!

Dziękuję za informacje, jeżeli jest możliwość to proszę o więcej informacji o tej miejscowości. Interesuje czy jest tam jakiś sklep, restauracja czy bar, gdzie można coś zjeść. i czy latem dużo jest tam turystów, czy jest w miarę spokojnie. czy omis to jest większa miejscowość, czy jest bankomat, i czy plaza ze zdjęciem które Pani przysłała to jest jedyna plaza czy są jakieś inne. będę bardzo wdzięczna za udzielone informacje. Pozdrawiam.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 28.06.2010 15:58

W Lokvie jest jeden bar-restauracja Artina na plaży, my tam jedliśmy obiady. Oprócz tego jest jedna restauracja w górę, nad tunelem.
Dodatkowo mały sklepik, gdzie kupisz np. chleb i nieduży stragan z warzywami obok sklepu.
Miejscowość jest bardzo spokojna, byłam w środku lipca, a turystów nie było wcale dużo.
Omis jest zaledwie kilka km od Lokvy, to bardzo urokliwa miejscowość. Pieniądze w Omisu możesz wymienić w banku, ale są też kantory jeśli wolisz:) Nie wiem czy są bankowmaty, nie interesowałam się, ale myślę, że raczej są.
Zamieściłam foto z plaży, na którą my chodziliśmy, a nie wiem jak jest trochę dalej w stronę Omisu czy Makarskiej:)
Z czystym sumieniem mogę polecić Lokvę, poza tym w tym roku też się tam zatrzymam na kilka dni, właśnie ze względu na plażę :wink:
Pozdrawiam!
resia7728
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) resia7728 » 28.06.2010 16:49

monia85 napisał(a):W Lokvie jest jeden bar-restauracja Artina na plaży, my tam jedliśmy obiady. Oprócz tego jest jedna restauracja w górę, nad tunelem.
Dodatkowo mały sklepik, gdzie kupisz np. chleb i nieduży stragan z warzywami obok sklepu.
Miejscowość jest bardzo spokojna, byłam w środku lipca, a turystów nie było wcale dużo.
Omis jest zaledwie kilka km od Lokvy, to bardzo urokliwa miejscowość. Pieniądze w Omisu możesz wymienić w banku, ale są też kantory jeśli wolisz:) Nie wiem czy są bankowmaty, nie interesowałam się, ale myślę, że raczej są.
Zamieściłam foto z plaży, na którą my chodziliśmy, a nie wiem jak jest trochę dalej w stronę Omisu czy Makarskiej:)
Z czystym sumieniem mogę polecić Lokvę, poza tym w tym roku też się tam zatrzymam na kilka dni, właśnie ze względu na plażę :wink:
Pozdrawiam!
Dziękuję bardzo za informacje życzę udanego wypoczynku i pozdrawiam
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 28.06.2010 19:05

Opis Moni jest dokładny wszystko się zgadza W Lokvie byłem w ubiegłym roku Jest to malutka bardzo spokojna miejscowość .Blisko do Omisia do Makarskiej już trochę dalej.Na plaży dość spokojnie ale tylko w tygodniu w sobotę i niedzielę ścisk mnóstwo Chorwatów Ale tak jest w większości miejscowości turystycznych.Podobało mi się to że przez jardańską magistralę można przejść pod ulicą dość wąskim tunelem.Więjszość domów jest po lewej stronie jadąc w kierunku Makarskiej po prawej stronie od morza jest tylko kemping.Polecam jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju.Dla mnie super jeżdzę tylko do takich miejsc
resia7728
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) resia7728 » 28.06.2010 22:34

Dick45 napisał(a):Opis Moni jest dokładny wszystko się zgadza W Lokvie byłem w ubiegłym roku Jest to malutka bardzo spokojna miejscowość .Blisko do Omisia do Makarskiej już trochę dalej.Na plaży dość spokojnie ale tylko w tygodniu w sobotę i niedzielę ścisk mnóstwo Chorwatów Ale tak jest w większości miejscowości turystycznych.Podobało mi się to że przez jardańską magistralę można przejść pod ulicą dość wąskim tunelem.Więjszość domów jest po lewej stronie jadąc w kierunku Makarskiej po prawej stronie od morza jest tylko kemping.Polecam jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju.Dla mnie super jeżdzę tylko do takich miejsc
Dzięki mam nadzieje że nam też się tam spodoba bo lubimy ciche spokojne miejsca pozdrawiam :wink:
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 29.06.2010 08:34

A tak przy okazji Lokvy, zdjęcie, które mam ustawione w swojej wizytówce to jest właśnie zejście z restauracji nad tunelem :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone