W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
W lipcu jadę do miejscowości Lokva Rogoznica. Czy ktos może na temat tej miejscowości cos więcej powiedzieć. Miło by było gdyby pokazały sie jakieś zdjęcia.
Byłem tam trzy dni we wrześniu 2005. Malutka miejscowość blisko Omisa. Dzięki temu byłem na spływie Cetiną (w recepcji campu Sirena zamówiłem gościa, który przyjechał po mnie na camp swoim samochodem i po całej imprezie przywiózł mnie z powrotem) W samej miejscowości nie widziałem nic ciekawego. Piękne widoki i morze Można sobie zrobić wycieczkę w góry. Jest góra Sv.Vid (ok 600 mnpm), na którą prowadzi piękny szlak.
Byłem w zeszłym roku w Lokva Rogoznica(Ivaśniak) zresztą w tym roku też się tam wybieram.Jeśli naprawde chcesz odpocząć od tłumów to gorąco polecam tą małą mieścinke.
Potrenuj nogi!! Pamiętam ,że na plaże , tam gdzie ja byłem w Lokvie , trzeba było przejść przez Jadranke, a dokładnie pod nią tunelem burzowym i szło sie po wielu schodach. Wracać z nad morza będziesz na pewno pod górę. Zależy tylko czy dom jest dalej czy bliżej Jadranki. Ja tam byłem w 2000 roku wiec mogło się zmienić ale wtedy to była jedna knajpa i jeden sklep i poczta z kantorem. czysta woda, dużo muszli do wyławiania. Omisz 7km.Pozdrav!