Pojechałoby się gdzieś, ale nie wiem gdzie w płd. Dalmacji najłatwiej znaleźć kwatery jadąc na ślepo? Nie śmiejcie sie... u mnie zawsze wszystko było planowane w pazdzierniku. Teraz działam spontanicznie
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
consett0805 napisał(a):Wielu będzie tu doradzać. Ja bym doradził Orasac blisko Dubrownika ale to dalekie południe więc koszty podróżowania również większe. Ja jeżdżę tylko w ślepo i nigdy tego nie żałuję. W różnych okresach wakacyjnych. W zeszłym roku na przełomie czerwca-lipca znalazłem w Breli przez wielu uważanej za najdroższą za 35 euro(po negocjacji) właśnie na rodzinkę 2+2. Tobie jednak bym polecał coś na odcinku między Novi Vinodolski a Sibernikiem bez wątpienia coś znajdziecie jednak pamiętajcie o ważnej rzeczy. Musicie znaleźć się na wybrzeżu około 8-9 rano do godziny 13-14 największe szanse na znalezienie tego czego szukacie.
.png)
Krzychooo napisał(a):Jedź na Peljesac, nie pożałujesz. W zeszłym roku w szczycie sezonu (przełom lipca i sierpnia) znaleźliśmy w pół godziny nocleg dla 4 osób za 50 euro w Orebicu. Ale uwaga! Ceny są bardzo zróżnicowane. 100-150m od naszego apartmanu zażądano za podobny 100 euro...
Jeśli Orebic zbyt gwarny, ruszaj w kierunku Loviste.
Inne ciekawe miejsca, które przychodzą mi do głowy, to okolice Primostenu (Bilo, Razanj).
.png)
.png)
consett0805 napisał(a):Pytanie w jakim okresie jedziesz? Jeśli chodzi o dzień tygodnia ja akurat uważam że niedziela lub poniedziałek jest takim dniem najlepszym. Bo jeśli turnusy zmieniają się przeważnie w sobotę to... to co ma być zajęte i tak będzie. Nie ma opcji aby czegoś nie znaleźć jest natomiast jak długo to potrwa. Moje doświadczenia mówią z lat ubiegłych tak od 30min do 5min bo w tak błyskawicznym czasie znalazłem to...
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=

.png)
robert1234567890 napisał(a):consett0805 napisał(a):Pytanie w jakim okresie jedziesz? Jeśli chodzi o dzień tygodnia ja akurat uważam że niedziela lub poniedziałek jest takim dniem najlepszym. Bo jeśli turnusy zmieniają się przeważnie w sobotę to... to co ma być zajęte i tak będzie. Nie ma opcji aby czegoś nie znaleźć jest natomiast jak długo to potrwa. Moje doświadczenia mówią z lat ubiegłych tak od 30min do 5min bo w tak błyskawicznym czasie znalazłem to...
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=
Dzięki za pomoc. Mam urlop pierwsze dwa tygodnie lipca. Fajne widoczki miałeś w Breli
.png)
robert1234567890 napisał(a):Dwa lata temu jadąc do Korculi przejeżdżałem przez półwysep Peljesac, jest przepiękny. W Orebicu przepływaliśmy promem do Korculi. Tam było cudownie i nawet niedrogo, ale mieliśmy 3 km do centrum miasta, czyli jakakolwiek pizza, lody, czy jakaś przekąska wiązała się ze sporym spacerkiem. Z małym dzieckiem było to kłopotliwe.
Sam Orebic mało zwiedziłem, tyle co z samochodu. Z tego co pamiętam cały leżał wzdłuż drogi?

.png)
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje