Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatera do 50 EUR dla 4-osobowej rodziny w lipcu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 28.05.2011 22:28

Kurcze, nie wiem gdzie w tym roku jechać na ślepo. Rezerwować nie chcę bo chcę przyoszczędzić ze względu na mniejszą kasę niż zwykle, a zawsze rezerwowałem z wyprzedzeniem. Zawsze latałem po kurortach typu Hvar, Korcula, Dubrovnik, ale przyszedł czas na spokój i szukam ciszy, a obok jakiegoś zabytkowego miasta. Kurcze doradźcie jak i gdzie poszukać... bo w necie tyle śmieci, że szkoda gadać.
Pojechałoby się gdzieś, ale nie wiem gdzie w płd. Dalmacji najłatwiej znaleźć kwatery jadąc na ślepo? Nie śmiejcie sie... u mnie zawsze wszystko było planowane w pazdzierniku. Teraz działam spontanicznie :) ... no i kasy tyle nie mam jak wcześniej, więc szukam oszczędności
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 28.05.2011 23:15

robert123..... sprobuj moze w Sevid kolo Rogoznicy. Cisza,spokoj.jedna knajpka,jeden sklep.... Dziura,ale urokliwa.

Blisko do Splitu,Trogiru.
Dla kogos,kto szuka spokoju i relaksu - perfekt!
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 28.05.2011 23:42

Dziękuję. Szukam właśnie czegoś spokojnego. Po pierwsze nie mam tyle kasy jak wcześniej, a po drugie szukam wyciszenia
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 28.05.2011 23:56

Jedź na Peljesac, nie pożałujesz :). W zeszłym roku w szczycie sezonu (przełom lipca i sierpnia) znaleźliśmy w pół godziny nocleg dla 4 osób za 50 euro w Orebicu. Ale uwaga! Ceny są bardzo zróżnicowane. 100-150m od naszego apartmanu zażądano za podobny 100 euro...

Jeśli Orebic zbyt gwarny, ruszaj w kierunku Loviste.

Inne ciekawe miejsca, które przychodzą mi do głowy, to okolice Primostenu (Bilo, Razanj).
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 29.05.2011 07:40

Zecevo koło Rogoźnicy.
Zabytkowe miasto Trogir-niedaleko.Rogoznica i Primosten w zasiegu ręki.
ale ostrzegam ,tam to tylko i wyłącznie wyciszenie.sklepu niet,knajpy niet,asfaltowej drogi też niet :lol:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 29.05.2011 16:18

Wielu będzie tu doradzać. Ja bym doradził Orasac blisko Dubrownika ale to dalekie południe więc koszty podróżowania również większe. Ja jeżdżę tylko w ślepo i nigdy tego nie żałuję. W różnych okresach wakacyjnych. W zeszłym roku na przełomie czerwca-lipca znalazłem w Breli przez wielu uważanej za najdroższą za 35 euro(po negocjacji) właśnie na rodzinkę 2+2. Tobie jednak bym polecał coś na odcinku między Novi Vinodolski a Sibernikiem bez wątpienia coś znajdziecie jednak pamiętajcie o ważnej rzeczy. Musicie znaleźć się na wybrzeżu około 8-9 rano do godziny 13-14 największe szanse na znalezienie tego czego szukacie.
turist
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) turist » 29.05.2011 18:55

Wreszcie padło na HR tegoż Sierpnia.
Słyszałem co nieco o Orebić i okolicach ale sam chętnie znalazłbym coś dla 2 osób z małym psem ( sznaucerek) przy plaży jeśli to realne - może znawcy tematu mają jakieś propozycje.
Właściwie każde miejsce dla mnie wchodzi w grę - gdyż ostatni raz kiedy byłem w HR to była Istria i to jakieś 10 lat temu.
Z góry dziękuję za pomocne informacje.
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 29.05.2011 19:08

consett0805 napisał(a):Wielu będzie tu doradzać. Ja bym doradził Orasac blisko Dubrownika ale to dalekie południe więc koszty podróżowania również większe. Ja jeżdżę tylko w ślepo i nigdy tego nie żałuję. W różnych okresach wakacyjnych. W zeszłym roku na przełomie czerwca-lipca znalazłem w Breli przez wielu uważanej za najdroższą za 35 euro(po negocjacji) właśnie na rodzinkę 2+2. Tobie jednak bym polecał coś na odcinku między Novi Vinodolski a Sibernikiem bez wątpienia coś znajdziecie jednak pamiętajcie o ważnej rzeczy. Musicie znaleźć się na wybrzeżu około 8-9 rano do godziny 13-14 największe szanse na znalezienie tego czego szukacie.

Jeśli chodzi o dzień tygodnia, to jak uważasz, kiedy najlepiej rano się pojawić, by łatwo coś znaleźć? Zawsze przyjeżdżałem w sobotę, ale były rezerwacje
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 29.05.2011 19:16

Krzychooo napisał(a):Jedź na Peljesac, nie pożałujesz :). W zeszłym roku w szczycie sezonu (przełom lipca i sierpnia) znaleźliśmy w pół godziny nocleg dla 4 osób za 50 euro w Orebicu. Ale uwaga! Ceny są bardzo zróżnicowane. 100-150m od naszego apartmanu zażądano za podobny 100 euro...

Jeśli Orebic zbyt gwarny, ruszaj w kierunku Loviste.

Inne ciekawe miejsca, które przychodzą mi do głowy, to okolice Primostenu (Bilo, Razanj).

Dwa lata temu jadąc do Korculi przejeżdżałem przez półwysep Peljesac, jest przepiękny. W Orebicu przepływaliśmy promem do Korculi. Tam było cudownie i nawet niedrogo, ale mieliśmy 3 km do centrum miasta, czyli jakakolwiek pizza, lody, czy jakaś przekąska wiązała się ze sporym spacerkiem. Z małym dzieckiem było to kłopotliwe.
Sam Orebic mało zwiedziłem, tyle co z samochodu. Z tego co pamiętam cały leżał wzdłuż drogi?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 29.05.2011 21:02

Pytanie w jakim okresie jedziesz? Jeśli chodzi o dzień tygodnia ja akurat uważam że niedziela lub poniedziałek jest takim dniem najlepszym. Bo jeśli turnusy zmieniają się przeważnie w sobotę to... to co ma być zajęte i tak będzie. Nie ma opcji aby czegoś nie znaleźć jest natomiast jak długo to potrwa. Moje doświadczenia mówią z lat ubiegłych tak od 30min do 5min bo w tak błyskawicznym czasie znalazłem to...
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 30.05.2011 15:53

consett0805 napisał(a):Pytanie w jakim okresie jedziesz? Jeśli chodzi o dzień tygodnia ja akurat uważam że niedziela lub poniedziałek jest takim dniem najlepszym. Bo jeśli turnusy zmieniają się przeważnie w sobotę to... to co ma być zajęte i tak będzie. Nie ma opcji aby czegoś nie znaleźć jest natomiast jak długo to potrwa. Moje doświadczenia mówią z lat ubiegłych tak od 30min do 5min bo w tak błyskawicznym czasie znalazłem to...

Dzięki za pomoc. Mam urlop pierwsze dwa tygodnie lipca. Fajne widoczki miałeś w Breli :hut:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.05.2011 18:01

robert1234567890 napisał(a):
consett0805 napisał(a):Pytanie w jakim okresie jedziesz? Jeśli chodzi o dzień tygodnia ja akurat uważam że niedziela lub poniedziałek jest takim dniem najlepszym. Bo jeśli turnusy zmieniają się przeważnie w sobotę to... to co ma być zajęte i tak będzie. Nie ma opcji aby czegoś nie znaleźć jest natomiast jak długo to potrwa. Moje doświadczenia mówią z lat ubiegłych tak od 30min do 5min bo w tak błyskawicznym czasie znalazłem to...

Dzięki za pomoc. Mam urlop pierwsze dwa tygodnie lipca. Fajne widoczki miałeś w Breli :hut:

Dzięki i powodzenia na wakacjach 8)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 30.05.2011 21:26

robert1234567890 napisał(a):Dwa lata temu jadąc do Korculi przejeżdżałem przez półwysep Peljesac, jest przepiękny. W Orebicu przepływaliśmy promem do Korculi. Tam było cudownie i nawet niedrogo, ale mieliśmy 3 km do centrum miasta, czyli jakakolwiek pizza, lody, czy jakaś przekąska wiązała się ze sporym spacerkiem. Z małym dzieckiem było to kłopotliwe.
Sam Orebic mało zwiedziłem, tyle co z samochodu. Z tego co pamiętam cały leżał wzdłuż drogi?

Tak, Orebic nadal leży wzdłuż drogi ;). Sporo apartmanów między plażą a drogą (tam mieszkaliśmy, jakieś 150m od wody), ale też coraz więcej nad drogą (z ładnym widokiem na Sv. Iliję (piękna góra nad Orebicem).

Obrazek
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 03.06.2011 17:27

Dziękuję wszystkim za porady. Okazuje się, że nawet w necie żaden problem znaleźć mieszkanie za 35 - 40 EUR w lipcu. Nawet klimatyzację i łącze internetowe zapewniają. Oferty interhome.pl czy vacando.pl to lekka przesada cenowa. Tak czy siak pojadę w ciemno.
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 03.06.2011 19:12

Ten Robert? Od pysznego "parzonego"???
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone