Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Któredy Kraków-Vodice

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzechul3
Odkrywca
Któredy Kraków-Vodice

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzechul3 » 22.07.2008 14:38

witam serdecznie wybieram sie 22 sierpnia na chorwacje z krakowa samochodem lecz nie wiem ktoredy jechac z tego co czytam to jedni wybieraja austrie ,slowenie inni sk,h prosze doradzice ktoredy jechac jakie plusy i minusy .czekam na odpowiedz pozdrawiam.a moze ktos jedzie tam w tym terminie?
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 22.07.2008 15:15

To wszystko zależy czy chcesz na trasy wykupywać winiety czy jechac dłużej ale z objazdami-wszystkie trasy sa juz opisane na forum.
Tutaj znajdziesz czy ktoś jedzie w tym samym terminie..
forum/viewtopic.php?t=17800
Pozdrawiam i miłej lektury-a jest co czytać!!
:D :D :D :D
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 23.07.2008 11:30

Trasa prosta i szybka przez Austrię. Żeby nie spedzać urlopu na trasie w samochodzie, tylko nad morzem. Bardzo dobre przejscie w Zwadroniu - dojazd przez miasteczka i wioski i odcinki trasy ekspresowej. W Słowacji kawałek do autostrady i potem już tylko autostradą 130 km/h do samej Słoweni. W Słoweni objazd - przez Lenart bardzo dobry, dobre drogi. A przejazd przez Chorwacje to tylko formalność - drogi doskonałe. Zjazd w Szibeniku.

Nie wiem jak to bedzie wyglądało w weekend - już dawno w weekend nie jechałam. W Chorwacji będą kolejki przy brankach na autrostadach (2 razy) i korek przed zwężonym przejazdem tunelem Kapela. Koszt 30 zł - 300 koron w Słowacji winieta na miesiąc, w Austrii 2x 7,50 euro winieta tygodniowa i w Chorwacji ok 250 kun.

Węgier nie polecam. Pierwszy raz jechałam przez Węgry - wybrałam ze wszystkich za i przeciw. Cztery dni urlopu na trasie, policja, nienajlepsza droga, duży ruch. Mozna spróbować, ale ja nie polecam.
grzechul3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzechul3 » 15.08.2008 23:45

a czy moglbys mi dokladnie podac trase przez austrie i ewentualnie jak ominac paltny kawalek w sloveni ?juz sam nie wiem ktoredy jechac polecaja wegry jak i austrie ja bym chial byc jak najszybciej lecz samochodem wiecej niz 120 i tak nie chce jechac .prosze o pomoc

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi