Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

krk

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2008 15:05

plavac napisał(a):...Dobrze, że podałeś link - bo pamiętam, jak bezskutecznie usiłowałem wyszukać kiedyś coś o Krk - i nic !!! Dopiero ktoś wytłumaczył mi, że wyszukiwarka nie znajduje haseł trzyliterowych :? 8O
Trzeba do Krk coś przykleić :) ale nie każdy o tym wie.

Plavac - ten link jest już pro memoria :wink: załączony w FAQ-u w dziale dotyczącym Kvarneru
Pozdrav :papa:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 04.04.2008 18:36

Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):...... W każdym razie Piotrku_B Ty wiesz, że jakby co to wiadomo kto będzie winny :twisted:

Wiem :lol: a dodatkowo będe miał piękna śmierć z Twoich rąk przez uduszenie co mi obiecałaś jak się okaże, że Ci źle poradziłem :lol: :wink: :mrgreen: :papa:

Na dzień dzisiejszy wszystko aktualne z mojej strony :twisted:
pzdr
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.04.2008 21:54

Piotrek_B napisał(a):
plavac napisał(a):...Dobrze, że podałeś link - bo pamiętam, jak bezskutecznie usiłowałem wyszukać kiedyś coś o Krk - i nic !!! Dopiero ktoś wytłumaczył mi, że wyszukiwarka nie znajduje haseł trzyliterowych :? 8O
Trzeba do Krk coś przykleić :) ale nie każdy o tym wie.

Plavac - ten link jest już pro memoria :wink: załączony w FAQ-u w dziale dotyczącym Kvarneru

Dzięki :) Bo Krk ( i Kvarner ) celem w tym roku. Bardzo się przydały Wasze ( z Woką ) "przekomarzania" :wink:
Wielki podziw dla tworzących FAQ. Macie niesamowitą wiedzę 8O
Pozdrawiam 8)
bryka
Plażowicz
Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) bryka » 04.04.2008 22:43

Bardzo dziekuje Ewo za propozycje. Apartament bardzo nam się podoba dlatego mam prośbę abyś w naszym imieniu zapytała gospodarzy o możliwość wynajęcia go na okres 12 dni w 1 połowie czerwca dla j6 dorosłych osób plus pies /labrador/. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 05.04.2008 15:44

Nie ma problemu , wyślę maila z zapytaniem . Ale myślę , że dobrze by było skonkretyzować dokładniej tę pierwszą połowę czerwca , chociaż 12 dni to prawie cała połowa czerwca . O psa też zapytam .
Jak coś będę wiedziała to dam znać .
W razie dalszych pytań pisz na maila ewahosemałpawp.pl
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.04.2008 20:37

ewa-irena napisał(a): pisz na maila ewahosemałpawp.pl

:D :D :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.04.2008 20:51

peligrosa napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):Ze tez ci Włosi i Niemcy nie mogą jechać w lipcu albo w drugiej połowie sierpnia :? pech chciał, że narzeczony ma urlop od 2 sierpnia właśnie :x nie uśmiecha mi się to :?

peligrosa - nie pękaj :lol: będzie OK. Też jak dotychczas jeździłem tylko w tym okresie i żyję :wink:
I wielu....wielu....wielu innych też żyje i nawet wrócili zadowoleni :wink:

No ja nawet bym nie pomyślała, że wrócę nieżywa :lol: raczej się obawiam o śmierć rachunku bankowego :P W każdym razie Piotrku_B Ty wiesz, że jakby co to wiadomo kto będzie winny :twisted:

Fakt, to najdroższy miesiąc. :wink:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 05.04.2008 21:48

woka napisał(a):
peligrosa napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):Ze tez ci Włosi i Niemcy nie mogą jechać w lipcu albo w drugiej połowie sierpnia :? pech chciał, że narzeczony ma urlop od 2 sierpnia właśnie :x nie uśmiecha mi się to :?

peligrosa - nie pękaj :lol: będzie OK. Też jak dotychczas jeździłem tylko w tym okresie i żyję :wink:
I wielu....wielu....wielu innych też żyje i nawet wrócili zadowoleni :wink:

No ja nawet bym nie pomyślała, że wrócę nieżywa :lol: raczej się obawiam o śmierć rachunku bankowego :P W każdym razie Piotrku_B Ty wiesz, że jakby co to wiadomo kto będzie winny :twisted:

Fakt, to najdroższy miesiąc. :wink:

Kolejny pocieszający post, dzięki :P :evil:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 05.04.2008 21:51

Sierpień jest najdrozszym miesiącem w całej Chorwacji, czy w szczególności w regionie zatoki Kvarner i Istrii mniemam, (ze względu na Włochów). Podejrzewam że fakt ten sie tyczy całej Cro, tak?
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 05.04.2008 21:56

Tak przy okazji pociągnę jeszcze wątek jazdy w ciemno, pytanie to kieruje szczególnie do zwolenników tej metody szukania noclegu ;) Czy tak samo łatwo/ trudno można znaleźć tańszy nocleg, niż oferowany np przez biura podróży, czy ofert w internecie na Krku (np) jak i w innych regionach nad Adriatykiem? Generalnie w Dalmacji?
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 19.04.2008 13:24

Czy Krk jest dobrą bazą wypadową gdziekolwiek? Nie chodzi mi o codzienne wyjazdy, bo jestem nastawiony raczej na plażę i wodę. Ale zapewne bym się w któryś dzień z rodzinką gdzieś wybrał, popłynął, poleciał. Jakieś rejsy może? Proszę o orientacyjne ceny takich rejsów i skąd wypływają?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2008 16:04

kincior napisał(a):Czy Krk jest dobrą bazą wypadową gdziekolwiek? ...

Gdziekolwiek ? zdecydowanie tak :lol: Ale w sumie wyspy nie musisz opuszczać, żeby coś zobaczyć. Na Krk też jest kilka fajnych miejsc, które można "zrobić" po południu czy wieczorem po zejściu z plaży. Kilka słów o Krk znajdziesz TU

kincior napisał(a):....Ale zapewne bym się w któryś dzień z rodzinką gdzieś wybrał, popłynął, poleciał. Jakieś rejsy może? Proszę o orientacyjne ceny takich rejsów i skąd wypływają?

Nie wiem gdzie byś chciał polecieć z rodzinką w ramach pobytu na Krk ale jakby co to lotnisko międzynarodowe na nim jest :wink:
Popłynąć natomiast możesz na sąsiedni Cres i Losinj lub na Rab.
Ceny itp info znajdziesz na www.jadrolinija.hr, a reszte info o Krk znajdziesz na samej górze tej strony (moja odpowiedź do Plavaca zawiera aktywny link) :wink:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 23.04.2008 19:44

Propos Jadroliniji, ceny podane są w kunach tak? Rozumiem, że H to kuna :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2008 20:29

peligrosa napisał(a):Propos Jadroliniji, ceny podane są w kunach tak? Rozumiem, że H to kuna :P

Dokładnie tak :wink:
KN lub HRK to to samo czyli kuna
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 23.04.2008 23:24

Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):Propos Jadroliniji, ceny podane są w kunach tak? Rozumiem, że H to kuna :P

Dokładnie tak :wink:
KN lub HRK to to samo czyli kuna

Dzięki za potwierdzenie, czasem fajnie jest wiedzieć takie rzeczy :) ceny mi się chwilami podejrzane wydawały, więc wolałam się upewnić.
pzdr
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone