Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krk czy Pag dostępność kwater w sierpniu

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgaMilo
Autostopowicz
Krk czy Pag dostępność kwater w sierpniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMilo » 22.06.2012 13:57

Witam wszystkich Cromaniaków
Wybieram się do Chorwacji na początku sierpnia, oczywiście "w ciemno" :roll: i mam problem z wyborem miejsca, bo tak ja jestem bardziej przekonana do wyspy Krk (może Baska ) a mąż do Pag-u (może Mandre) 8) 8) obie wyspy są super i nie o widoki mi chodzi tylko o dostępność kwater w tym terminie. W zeszłym roku byliśmy, tez na początku sierpnia, w Podgorze i kwaterę znaleźliśmy w 10 min, a zastanawiam się jak to wygląda na wyspie. Może ktoś coś podpowie
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.06.2012 14:23

AgaMilo napisał(a):.. kwaterę znaleźliśmy w 10 min, a zastanawiam się jak to wygląda na wyspie. Może ktoś coś podpowie

Na KRK znajdziesz w 5 min ....... 2 godz, ..... pół dnia lub wcale ( choć słowo wcale jest za mocne).
Znajdziesz (chyba) być może nawet stosunkowo szybko (chyba).

Poważnie (teraz) ...... zależności jest tutaj wiele, jednak mając na uwadze swoje długie doświadczenie (KRK) jest szansa. Mam na myśli m-c sierpień i miasto KRK. Okoliczne wioski są mniej oblegane.
AgaMilo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMilo » 22.06.2012 16:21

Pozwolę sobie wykorzystać Twoje duże doświadczenie i zapytam o szczegóły dotyczące miasta Krk : jak wyglądają tam plaże tzn czy jest jedna duża plaża miejska czy może są w okolicy małe zatoczki gdzie można poleniuchować w samotności ewentualnie z kilkoma sąsiadami 8)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.06.2012 16:56

Plaży miejskiej w rozumieniu "duża" - nie ma. Jedna uchodząca z tzw. "miejską" jest betonowa i znajduje się opodal konoby w zatoczce ( od strony wschodniej).

Plaże w KRK to nieduże plaże, oddzielone od siebie z reguły skałkami.
Tych plaż jest kilka. Moim zdaniem najlepiej kieruj się w okolice hoteli (Drażica, Bor, ...)
Czym dalej brzegiem morza będziesz się oddalać od hoteli, tym bardziej będzie pustawo ale nie pusto.
W miarę pusto będzie przy końcu tzn. jak dojdziesz w okolicę FKK. Tam można (lub nie) znaleźć plażę dla siebie.

Plaże od strony kampingu (strona zachodnia) są mniej przyjazne, mniej ciekawe.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne