.png)
.png)
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):Gwoli ścisłości. Ten tunel nazywa się Tunel Klimkovice a od 1.01.1993 roku, nie ma takiej waluty jak Kčs. A jak ktoś jest głupi i ślepy to już jego sprawa - przed tunelem, na tablicy świetlnej jak byk wyświetla się "Měření rychlosti - Speed check" (pomiar odcinkowy).
.png)
CzechuXX napisał(a):Wyrocznia napisał(a):mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
No, powiem Ci, że tak z 80-90% Polaków (i nie tylko) myśli w kategoriach "kończę pracę w piątek o 15/16/17/18, więc wyruszę zaraz po pracy".
Piątek - dzień transportu - wtedy drogi są najbardziej zawalone, a sobota jest, z kolei, dniem zmiany turnusów.
Jeśli lubisz stać w korkach i nie przeszkadza Ci taka jazda, a poza tym masz bardzo wytrzymałą lewą nogę, która dzielnie będzie trwała na Twoim sprzęgle przez te kilkanaście godzin jazdy, a na dodatek lubisz prowadzić samochód nocą i nie męczy Cię spanie to jedź w nocy z piątku na sobotę.
Jeśli nie - polecam niedzielę o poranku lub na noc, ew. któryś z dni powszednich (oprócz piątku).
Chcesz powiedzieć, że w poniedziałek rano nie ma korków?
.png)
wielbiciel napisał(a):mariusz29 napisał(a):W takim razie jaką trasę polecacie z Gliwic. Jak byście pojechali przez Węgry?
Przeczytaj mój post z poprzedniej strony..
CzechuXX napisał(a):Wyrocznia napisał(a):mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
No, powiem Ci, że tak z 80-90% Polaków (i nie tylko) myśli w kategoriach "kończę pracę w piątek o 15/16/17/18, więc wyruszę zaraz po pracy".
Piątek - dzień transportu - wtedy drogi są najbardziej zawalone, a sobota jest, z kolei, dniem zmiany turnusów.
Jeśli lubisz stać w korkach i nie przeszkadza Ci taka jazda, a poza tym masz bardzo wytrzymałą lewą nogę, która dzielnie będzie trwała na Twoim sprzęgle przez te kilkanaście godzin jazdy, a na dodatek lubisz prowadzić samochód nocą i nie męczy Cię spanie to jedź w nocy z piątku na sobotę.
Jeśli nie - polecam niedzielę o poranku lub na noc, ew. któryś z dni powszednich (oprócz piątku).
Chcesz powiedzieć, że w poniedziałek rano nie ma korków?
.png)
mariusz29 napisał(a):Dziękuje za twoje info, jest bardzo przydatne. Jeszcze mam wielką prośbę, wrzuć link do GM z objazdem Lucko od strony Letenye/ Mursko S.
.png)
robertms napisał(a):wielbiciel napisał(a):robertms napisał(a):Jadac od strony Letenye autostrada chorwacka widac korek w Lucko juz przy zjezdzie na wezle?
Chodzi mi o to, czy trenowal ktos nastepnym zjazdem zjechac na lokalna droge i wjechac na autostrade za Lucko, czyli w okolicach Donja Zdecina?
Poczytaj na poprzedniej stronie..
Czytalem, ale mi bardziej chodzi o to, czy dojezdzajac do zjazdu na Lucko widac juz jak duzy jest korek, czy jest moze juz nawet do zjazdu? Dalej widzialem, ze ktos wkleil podobny objazd. Dzieki.
.png)
.png)
mchrob napisał(a):mariusz29 napisał(a):Dziękuje za twoje info, jest bardzo przydatne. Jeszcze mam wielką prośbę, wrzuć link do GM z objazdem Lucko od strony Letenye/ Mursko S.
Podejrzewam że chodzi o to
https://goo.gl/maps/DumiMgSDPNU2
Tak się tylko zastanawiam że jak korkuje się zjazd na Lucko czy zakorkowana jest cała szerokość autostrady czy tylko prawy pas. Bo jeśli cała to może warto zjechać z niej na wcześniejszym zjeździe?
.png)
wielbiciel napisał(a):mchrob napisał(a):mariusz29 napisał(a):Dziękuje za twoje info, jest bardzo przydatne. Jeszcze mam wielką prośbę, wrzuć link do GM z objazdem Lucko od strony Letenye/ Mursko S.
Podejrzewam że chodzi o to
https://goo.gl/maps/DumiMgSDPNU2
Tak się tylko zastanawiam że jak korkuje się zjazd na Lucko czy zakorkowana jest cała szerokość autostrady czy tylko prawy pas. Bo jeśli cała to może warto zjechać z niej na wcześniejszym zjeździe?
Tylko prawy a pas zjazdowy też jest dość długi i podwójny więc jak na prawym towarzystwo za bardzo zwalnia uciekaj na lewo i jedź objazdem.
.png)
Gwidon Zakała napisał(a):Po co jechac w piątek? Czy to taki problem przesunąć urlop?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi