Może dostaną super motywacji w remoncie obwodnicy ? Wątpię, to raczej nie jest normalne, o 11 w zwykły dzień pracy ani jednego robotnika na stanowisko pracy
.png)
Lednice napisał(a):Moim zdaniem albo trasa Czechy-Austria-Słowenia ( przez Brno i Wiedeń )
albo Czechy-Słowacja-Węgry ( przez Żylinę i Bratysławę i route 86 )![]()
Jak ktoś się bardzo śpieszy to tylko wariant pierwszy.![]()
Tylko pamiętajmy, że od 1 lipca WSZYSTKIE przejścia graniczne Chorwacji są dostępne dla Polaków jako obywateli UE i ŁATWO da się ominąć korki na graniach jadąc bocznymi drogami.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale to już temat wymagający dokładnej analizy

.png)
Lednice napisał(a):Jak się kończy obwodnica Czeskiego Cieszyna jest nieduża tabliczka na pomarańczowo, sugeruje jazdę do centrum Trzyńca dla osobówek ( strzałka w prawo i namalowane auto osobowe z podpisem Żylina )![]()
.png)
Lednice napisał(a):Michalm2012 napisał(a):A co powiecie na trasę A1 od Siewierza do Brna( z ominięciem mostu i tankowaniem w Jastrzębiu) i dalej autostradą do Bratysławy i trasą 86 przez Węgry. Trzeba wykupić winiety na Czechy i Słowację, ale za 70złotych można chyba ominąć spory korek?
Trasa nie jest przez Jastrzębie, autostrada kończy się koło Wodzisławia i jedzie się objazdem przez wioski, potem znowu autostrada.
Nie ma czegoś takiego jak przejście graniczne w strefie Schengen. Na autostradzie jest ograniczenie prędkości do 90 km/h, potem zaraz znak Ceska Republika i znak koniec ograniczenia prędkości, wszystko w odstępie 10 sekund.
I już jesteśmy w innym państwie![]()
Jak trzeba jak najszybciej dojechać to przez Austrię i Słowenię, wtedy odżałować te 15 euro za jeden przejazd w Słowenii.
W Austrii jedzie się bardzo fajnie, a winieta tańsza od czeskiej

.png)
wos71 napisał(a):W zeszłym roku postałem sobie dobrą godzinkę na bramkach wyjazdowych+zamknięty tunel w kierunku granicy w Macelj.Czy dobrym wyborem będzie zjazd wcześniej(Durmanec)i dojazd starą droga do przejścia?
.png)
dids76 napisał(a):wos71 napisał(a):W zeszłym roku postałem sobie dobrą godzinkę na bramkach wyjazdowych+zamknięty tunel w kierunku granicy w Macelj.Czy dobrym wyborem będzie zjazd wcześniej(Durmanec)i dojazd starą droga do przejścia?
Możesz tak jechać, ostatnie dwa lata tak jechałem. Jak nie zaoszczędzisz na czasie to chociaż będziesz miał 21Kn w kieszeni
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi