Przypuszczam, że pieszo tędy:
https://www.google.de/maps/@44.6869039, ... a=!3m1!1e3
.png)
Alka84 napisał(a):Jak znajdę takie miejsce w tej tyci mieścince to tak też zrobie
.png)
marzyciel napisał(a):marosmaro napisał(a):kamil1973 napisał(a):Z jakiego miasta ją atakować
Koniec wyspy Lun zaraz za parkingiem gaju oliwnego przy kapliczce po prawej stronie.
Bardzo proszę o link do tego miejsca od którego mozna już pieszo dojść - pierwszy raz tam się wybieram i widzę ze zdjęć że to cudowne "moje"klimaty.
.png)
.png)
marzyciel napisał(a):Niesamowita pomoc -trochę już street view obejrzałem ten dojazd a teraz mam szczegóły - bardzo dziękuję. Obserwuje wątek bo czekam na pierwszy wyjazd na Pag i już nie mogę się doczekać. Chłonę wszystko przed aby jak najwięcej tych marzeń spełnić
@Alka84 widzę że jedziesz w podobnym terminie - ja będę po drugiej stronie bliżej samego Pag , fajnie wiedzieć ze ktoś z forum będzie w okolicy

.png)
boboo napisał(a):Mamy już zarezerwowaną kwaterę na przyszły rok, także na wyspie, ale niestety nie jest to wyspa Pag.
(szkoda, że jeszcze nie ma na tym forum Klubu Miłośników owej Wyspy).
.png)
.png)

.png)
Nemhain napisał(a):"Boże, tutaj są same kamulce!" pierwsze słowa mojego męża gdy w poniedziałek wyjechaliśmy na PagJest gorąco, bardzo gorąco. Dzisiaj udało sie znaleźć plaze Furnje, ale ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu, ludzi tam prawie tłum, oprócz naszej czwórki 11 innych osób!
no i w gaju oliwnym opłaty wprowadzili, dorosli po 15kn, dziecko 13letnie 10kn a za 8latka nic nie chcieli. Pag swój urok ma, ale wystarczyłoby 25 stopni bo 37 to lekka przesada.
.png)
marzyciel napisał(a):Niesamowita pomoc -trochę już street view obejrzałem ten dojazd a teraz mam szczegóły - bardzo dziękuję. Obserwuje wątek bo czekam na pierwszy wyjazd na Pag i już nie mogę się doczekać. Chłonę wszystko przed aby jak najwięcej tych marzeń spełnić
@Alka84 widzę że jedziesz w podobnym terminie - ja będę po drugiej stronie bliżej samego Pag , fajnie wiedzieć ze ktoś z forum będzie w okolicy
.png)
Alka84 napisał(a):Aż sobie poszukałam gdzie i kiedy dokładnie jedziesz
15.08 - 29.08, marosmaro, Wieliczka - Banska Bystrica - Budapest - Zagreb - Pag - Caska, Skoda Octavia 1,9 TDI kombi
Szkoda, ze nie w tym samym czasie dokladnie co my, bo jedziemy sami 1 autem i Żory są całkiem niedaleko od Wieliczki
.png)
marosmaro napisał(a):maku napisał(a):travel napisał(a):No i nadeszło NIEUNIKNIONE !
Jadę na Pag![]()
![]()
Pytanie nr 1 dotyczy drogi z miasta Pag przez Bosanę w kierunku Novalji .Na googlach maps z marca 2012r widać jak w pewnym momencie kończy się asfalt na drodze i dalej jest szutrówka. Czy położyli już asfalt na tym szutrowym odcinku ?
Nadal droga jest szutrowa, trzeba dojechać inną drogą główną, która jest po drugiej stronie wyspy. Od miasta Pag pod górę, w lewo. Tam są piękne asfaltowe drogi.
Niestety nie ma asfaltu. Ale nawet jak by był to nie ma możliwości przejechania ponieważ jakieś trzy lata temu rozkopali drogę i zrobili coś w postaci górek. Jest to na wysokości plaży SV duch no może trochę dalej. W każdym razie ja moją skodzianą przejechałem dwa podjazdy trzeci nie ma szans. Musiałem wrócić i napocić się z powrotem żeby nie zostać na dłużej. No chyba że w tym roku coś zrobili w tym temacie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne