Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.08.2015 22:49

No to lecim na Szczecin....ups, znaczy się na Pelješac :D
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 01.08.2015 23:40

Wreszcie dotarłem do Borka ale jakem tu już 12 raz to jeszcze nigdy nie jechałem w takich korkach na chorwackich autostradach! Z mostu w Ptuj (trasa MLP) zjechaliśmy na drogę do Macelij o 9:10 a do Ploce dotarliśmy o 19:30 z jednym pógodzinnym popasem. Ostatni prom o 20:00 do Trpanij spóźniony ponad godzinę ale o 21 40 zabrał wszyskich maruderów- ponad 130 samo,hodów na dwóch pokładach. Zostało na nim dokładnie JEDNO wolne miejsce :-). A teraz zimne Karlovaxko w Hanji z szumiącym morzem. WRESZCIE!!!!
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.08.2015 12:17

Nawet nie mów o korkach. My, jak 18 lipca w sobotę staneliśmy w korku przed Lucko to po jakichś 7 godzinach dotarliśmy w okolice...Zadaru.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.08.2015 12:45

Jeszcze tak na szybko.

Nie wiem kto jest w Borku dokładnie dzisiaj ale własnie wieczorem się pakujemy bo jutro wyjazd z rana i moja ukochana już ma dość pływania łódką, a ja mam jeszcze ochotę pofolgować ostatni dzień i jak ktoś miałby ochotę popływać za łódką na kole czy swoim dzieciom zapewnić atrakcję to mogę się udzielić za jeden uśmiech :)
Szary ponton z naszą flagą na lewo patrząc od plaży albo dom na skarpie przy czerwonej astrze w górę od plaży.
Jak nie ma nas w domu to jesteśmy na plaży.
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 02.08.2015 13:48

Właśnie obserwujemy Was z dużego tarasu w Hanji :D
Szybki ten ponton i koło skacze fajnie po fali . Sprawnego powrotu do domu bez korków !
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.08.2015 14:08

Kris napisał(a):Właśnie obserwujemy Was z dużego tarasu w Hanji :D
Szybki ten ponton i koło skacze fajnie po fali . Sprawnego powrotu do domu bez korków !

Jeszcze mam trochę paliwa... :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.08.2015 14:43

Jeszcze trochę i będzie tylko wspomnienie...
Załączniki:
Zmiana rozmiaruDSC08443.JPG
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2015 20:02

AdamBeata napisał(a):Nawet nie mów o korkach. My, jak 18 lipca w sobotę staneliśmy w korku przed Lucko to po jakichś 7 godzinach dotarliśmy w okolice...Zadaru.

Śledząc Twoje przygody korkowe i wydarzenia z przedwczoraj-wczoraj, nie wiem, czy nie zdecyduję się na jazdę "jedynką" i powrót na autostradę dopiero za Sv. Rokiem, czyli w okolicy Zadaru właśnie.
Szerokiej i bezpiecznej drogi powrotnej do domu :!:
Pozdrav
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2015 20:08

Moim zdaniem Sławek ta sytuacja na drogach związana była ściśle z datą. Gdy my będziemy jechać, moim zdaniem już takiego natłoku nie będzie.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.08.2015 20:52

18 lipca to był jeden z najbardziej zakorkowanych dni tego roku więc chyba nie bedzie tak źle jak będziecie jechali.
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 02.08.2015 21:34

Bocian napisał(a):Moim zdaniem Sławek ta sytuacja na drogach związana była ściśle z datą. Gdy my będziemy jechać, moim zdaniem już takiego natłoku nie będzie.

Ale uważajcie na trasę przez Neum i Ston gdybyście rezygnowali z promu - mój gospodarz ostrzegał mnie przed nawet 3 godzinnymi korkami z powodu tegorocznycch kontroli na granicy BiH . Ktoś ostatnio tamtędy jechał do Borka lub Dubrownika ?
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 02.08.2015 22:36

Jechaliśmy w sobotę 1 sierpnia. Mieliśmy pojechać promem jako atrakcją. Do Place dotarliśmy ok. 16.15 i dowiedzieliśmy się że prom o 17.45 już jest opóźniony godzinę czyli wystartuje w najlepszym wypadku ok. 19. Długo nie myśląc zawinalem na drogę lądowa. Na. granicy nic nie sprawdzali tylko przepuszczali zero czekania. 2godzinki i byliśmy w Kunie. Nie wiem czy to wyjątek czy reguła teraz, tak było tego dnia.
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 02.08.2015 23:02

Jechaliśmy 30.07 do Dubrownika ok 11 rano, na granicy Cro- BiH było trochę samochodów ale nie był to korek .
Nas nie sprawdzali wcale, skierowali kolumnę samochodów w której byliśmy na prawo i przepuścili nie sprawdzając nawet czy mamy paszporty.

Wracaliśmy 31.07 z Dubrownika ok 13 w stronę Splitu zero korka, też nie pokazywaliśmy paszportów/zielonej karty.
W stronę Dubrownika już zaczynało się korkować, pewnie tak na pól godziny stania, to był piątek,
myślę, że popołudniu mogło być duuużo gorzej.
przemol.744
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemol.744 » 03.08.2015 06:55

W Borku całą noc lało i wietrzysko. U nas wywiało z tarasu nawet metalowe krzesła.
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 03.08.2015 10:32

Nowy pożar w okolicach Podobuce na szczytach - gaszą z samolotu. Mocno wieje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 231
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone