napisał(a) niezawodny » 18.03.2004 10:52
Zgadzam się w większości z Piotrkiem.
Baśka to znakomite, przepiękne miejsce w HR, z jedną z najładniejszych plaż (świetna dla dzieci) i niestety płaci za to cenę w postaci tłumów.
Byłem tam na początku września 1998 (a wtedy i o tej porze turystów było jeszcze/już niewielu) i na plaży był "komplet". Na szczęście mieszkaliśmy w grad KRK i pojechaliśmy tam tylko na całodzienną wycieczkę. No i jest tam kosmicznie drogo - jedno z najdroższych miejsc w HR - ceny zawyżają głównie Germańcy i Ausrtiacy, którzy podobno wykupują tamtejsze wille.
Od lat jeżdżę do HR z dziećmi (kiedyś małymi) i zawsze prowiant organizuję we własnym zakresie na miejscu. Ale jeśli Cię stać na wykupienie gotowego wyżywienia i to jeszcze w hotelu to jest to fajna sprawa dla Twojej żony, bo przynajmniej moja zawsze mi wypomina że "musi gotować" choć głównie to ja griluję
Myślę jednak że HR w hotelu (nigdy nie byłem) a HR w apartamencie z własnym prowiantem to jednak dwie zupełnie różne Chorwacje. Ci którzy wracają z HR niezadowoleni to głównie ci, którzy mieszkają w hotelach i odwrotnie...
Co do klimy to mam zupełnie inne zdanie. Pomimo że należę do szczęśliwców którzy ją posiadają to w HR b. rzadko ją używam bo lubię delektować się tamtejszym słońcem i dlatego preferuję rozwiązanie "wszystkie szyby w dół" + otwarty szyberdach, który w HR sprawdza się idealnie. Poza tym jak autko postoi na parkingu i słoneczko przyświeci (reguła) to żadna klima i tak nie pomoże
pozdrawiam