Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jeszcze raz proszę Was o pomoc :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stypkaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stypkaa » 28.05.2008 08:47

Hej,
parę m-cy temu znalazłam tą stronę. Na szczęście :) Poprosiłam Was wtedy o pomoc w wyborze miejsca w Chorwacji gdzie można pojechać z dziećmi.
Po tych kilku m-cach czytania wybór padł na okolice Zadaru, bo podobno jest tam cieplej, trochę już inny klimat niż na północy Cro, a jednocześnie nie jest jeszcze tak daleko jak np. Dubrownik.
Proszę Was teraz o pomoc w wyborze miejscowości. Co prawda jedziemy w ciemno, zgodnie z tym co radzicie, w czerwcu, więc mam nadzieję, że odpowiednie kwatery znajdziemy bez problemu.
Chciałabym jednak mniej więcej wiedzieć chociaż czego się w której miejscowości można spodziewać.
Będziemy szukać jak najbardziej spokojnej, małej, cichej miejscowości, wręcz wioski ;), tam gdzie apartamenty będą w miarę tanie :)
Na razie wiem, że warto wziąć pod uwagę Nin, o którym wielu z Was pisze pochlebnie. Poza tym jeszcze przewinęła się Privlaka, o niej trochę mniej na razie wiem.
Co jeszcze byście polecili? Bardzo poproszę o nazwy z ew. krótkim opisem :)

Wieeelkie dzięki :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.05.2008 09:22

Jeżeli na miejscu bedziecie o jakiejś przyzwoitej porze (nie wieczorem) to bez problemu znajdziecie cos odpowiedniego dla siebie. Zdecydowanie polecam takie organiczne ocenianie apartamentów. Tam jest całe mnóstwo miasteczek czy wiosek , które moga Was urzec, ale oceńcie to sami, tak jest lepiej.Jeżeli chcecie pojechać tam już w konkretne miejsce,to nie pomogę, nie biorę odpowiedzialności za pracującą betoniarkę na tyłach pensjonatu. Pozdrav.
Ostatnio edytowano 28.05.2008 09:51 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 28.05.2008 09:31

a ja Ci polecę standardowo zabawę z www.panoramio.com - nie widzę lepszego rozwiązania - tam masz wszystko podane na tacy, to znaczy zdjęcia mam na myśli ;@)

pozdrov, Krystof
stypkaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stypkaa » 28.05.2008 11:01

Krystof napisał(a):a ja Ci polecę standardowo zabawę z www.panoramio.com - nie widzę lepszego rozwiązania - tam masz wszystko podane na tacy, to znaczy zdjęcia mam na myśli ;@)

pozdrov, Krystof

Hmm, dzięki :) Ale przy próbie przybliżenia sobie kilku miejscowości pojawia się w pewnym momencie komunikat w stylu "Przepraszamy, ale nie mamy zdjęcia tego miejsca w takim przybliżeniu..."
stypkaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stypkaa » 28.05.2008 11:04

kaszubskiexpress napisał(a):Jeżeli na miejscu bedziecie o jakiejś przyzwoitej porze (nie wieczorem) to bez problemu znajdziecie cos odpowiedniego dla siebie. Zdecydowanie polecam takie organiczne ocenianie apartamentów. Tam jest całe mnóstwo miasteczek czy wiosek , które moga Was urzec, ale oceńcie to sami, tak jest lepiej.Jeżeli chcecie pojechać tam już w konkretne miejsce,to nie pomogę, nie biorę odpowiedzialności za pracującą betoniarkę na tyłach pensjonatu. Pozdrav.

Nie chodziło mi o podanie namiarów na konkretny apartament. To właśnie chcemy wybrać sami. Bardziej chodziło mi o podanie miejscowości które będą spełniać kryteria: cicha, spokojna, dobre plaże/płycizna dla dzieci, w miarę tanio :) (tanio dla nas to jest apartament tak max. do 30E)
mirr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirr » 30.05.2008 17:20

Witaj możesz pomyśleć o Bibinje jest tuż koło Zadaru . Nie jest to może coś zachwycającego (zwłaszcza w porównaniu z południową Dalmacją ) ale jeżeli chodzi o : -tanio i, -spokojnie to na pewno, zwłaszcza w czerwcu . Nie ma jakichś specjalnych plaż ale dzieciaki spokojnie się pokąpią (żwirek) . Parę zdjęć tutaj :
forum/viewtopic.php?t=18930
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 30.05.2008 18:15

Ja jednak polecam Dalmację -Tucepi!!!!!
:D :D :D :D
http://images.google.com/images?q=tucep ... s&ct=title
mirr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirr » 30.05.2008 19:05

ancia napisał(a):Ja jednak polecam Dalmację -Tucepi!!!!!
:D :D :D :D
http://images.google.com/images?q=tucep ... s&ct=title

No jasne że Zadarska Riviera nie ma szans z Makarską . Ale z Tucepi do Zadaru to trochę kawałek drogi. :wink: :lol:
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 30.05.2008 19:34

Z moich dotychczsowych eskapad wakacyjnych (5x) zdecydowanie polecam Dalmację. Mniejscowości miejscowości za Makarską nie są takie drogie,widoki zdecydowanie ładniejsze jak w okolicach Zadaru, klimat oraz ludzie jakby cieplejsi i milsi. W porównaniu do ponad 1000 km podróży z Polski, dojechanie tych "paru kilometrów" dalej, nie wydaje mi się dużym problemem, a naprawdę warto!

PZDR
spellkast
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) spellkast » 05.06.2008 13:15

Jeżeli interesują Cię okolice Zadaru, to zdecydowanie polecam wyspę Pag. A szczególnie Vlasici lub Smokvice. Cicho, spokojnie, kwatery śmiało znajdziesz. Piękne miejsca, woda cudowan, ciepła i klimat wymarzony. Wokół winnice i cidowny zapach.
Polecam.
Na Pagu masz kilka piaszczystych plaż (np Sv Duh) daleko płykich, których wokół Zadaru nie uświadczysz. Masz dzieci więc będą zadowolone.
katarzyna4z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna4z » 06.06.2008 06:43

Ja polecam okolice Splitu np Podstrana. Miła spokojna okolica, nie drogo, nie dalego supermarket Studenac, plaże mało oblegane przez turystów. Dobra baza wypadowa na zwiedzanie. :D
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 06.06.2008 07:12

Ja wybieram sie na wyspe Ugljian koło zadaru do miejscowości Kukljica. Czytałem troche o wyspie, troche materialów dostalem od biura podrozy a troche od ambasady - mam nadzieje ze pieknie tam bedzie :)
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 06.06.2008 07:40

stypkaa napisał(a):Hej,
parę m-cy temu znalazłam tą stronę. Na szczęście :) Poprosiłam Was wtedy o pomoc w wyborze miejsca w Chorwacji gdzie można pojechać z dziećmi.
Po tych kilku m-cach czytania wybór padł na okolice Zadaru, bo podobno jest tam cieplej, trochę już inny klimat niż na północy Cro, a jednocześnie nie jest jeszcze tak daleko jak np. Dubrownik.
Proszę Was teraz o pomoc w wyborze miejscowości. Co prawda jedziemy w ciemno, zgodnie z tym co radzicie, w czerwcu, więc mam nadzieję, że odpowiednie kwatery znajdziemy bez problemu.
Chciałabym jednak mniej więcej wiedzieć chociaż czego się w której miejscowości można spodziewać.
Będziemy szukać jak najbardziej spokojnej, małej, cichej miejscowości, wręcz wioski ;), tam gdzie apartamenty będą w miarę tanie :)
Na razie wiem, że warto wziąć pod uwagę Nin, o którym wielu z Was pisze pochlebnie. Poza tym jeszcze przewinęła się Privlaka, o niej trochę mniej na razie wiem.
Co jeszcze byście polecili? Bardzo poproszę o nazwy z ew. krótkim opisem :)

Wieeelkie dzięki :)

witam
A może miejscowość Tisno? leży na przeciw wyspy Murter, z tym że obie miejscowości są połączone mostem, który jest otwierany 2 razy w ciągu dnia. Tylko że jest jakieś 100 km dalej od Zadaru. Ale polecam tą miejscowość, gdyż całkiem sympatycznie tam jest no i oczywiście jest w pobliżu NP Kornati.
Pozdr
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 06.06.2008 10:05

Zdecydowanie Riwiera Makarska, widoki piękniejsze niz kolo Zadaru:)
np.Tucepi,Brela,Gradac itd:)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone