Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jazda w ślepo

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak
Jazda w ślepo

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 03.02.2010 21:49

Witam Wszystkich. Mam już zaplanowany terminowo urlop na wakacje od 27 czerwca (już w Chorwacji) 2tygodnie. Moje pytanko jest takie. Co myślicie aby jechać w ślepo i szukać gdzieś w środkowej Dalmacji apartamentów, domów na miejscu. Czy to trudne zadanie, aby trafić coś fajnego najlepiej z bezpośrednim dojściem do morza (nie koniecznie)? Sugerujemy się tym iż to sam początek np Polskich wakacji (wyjazd 25 po południu) i nie powinno być jeszcze wielkiego oblężenia. Choć czytając forum jest wielkie zainteresowanie rezerwacją.
Proszę napiszcie co o tym myślicie rady itd. Dzięki śliczne za fatygę
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2010 21:53

Ostatnio edytowano 06.02.2010 11:08 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.02.2010 07:00

Ok dziękuję, może jeszcze ktoś się wypowie? :lol: :lol: :D
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 04.02.2010 07:57

Jedziesz w czerwcu więc powinno być łatwiej. Ja byłem w ubiegłym roku na przełomie lipca/sierpnia w okolicach Rogoznicy. Znalezienie kwater (a jechaliśmy w ciemno), graniczyło z cudem. Po pięciu godzinach szukania, byliśmy tak zmęczenie i zdesperowani, że byliśmy w stanie wziąć wszystko. Na szczęście udało się w ostatniej chwili. Cena 14 euro od osoby, a rezerwując wcześnioej, można było to samo mieć za 10
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 04.02.2010 08:46

Podam mój sposób na sprawne znalezienie kwatery jadąc w ciemno:

należy stanąć autem na polskich blachach w jakimś popularnym i ruchliwym miejscu (najczęściej parking przy promenadzie portowej) i stojąc przy samochodzie zacząć się rozglądać dookoła jak surokatka, po góra pół godzinie kwatery powinny znaleźć się same ;)

jeżeli w przeciągu pół godziny się same nie znajdą, to oznacza że w tej miejscowości wolnych jak na lekarstwo :(

w sezonie podobnie to funkcjonuje na parkingach z punktami widokowymi przy Jadrance, zresztą w sezonie często są tam wystawiane regularne posterunki przez właścicieli kwater, posterunki typu: skuter, stary golf, astra, renault 4, ford transit ;)

jeżeli jednak nic nie widać, a zależy nam na danej miejscowości, to należy wejść do konoby portowej albo do najbliższej pekarnicy i zapytać czy mogą polecić kwaterę, obskoczenie dwóch góra trzech piekarni powinno zagwarantować sukces :)

swoją drogą piekarnie są świetnym miejscem do szybkiego poszukania kwatery wczesnym rankiem, kiedy się właśnie dociera na miejsce (wyjeżdżając z Polski wieczorem i jadąc bez noclegu)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.02.2010 09:06

No jednak widzę że pomysły są BRAVO!!! Piszcie dalej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2010 10:44

Pomysły są ? Jasne...w ten sposób został założony kolejny wątek w tym temacie bo leniom nie chce się czytać...jak to kiedyś jeden z kolegów tutaj na forum zauważył...pasożyci żerują na innych...
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 04.02.2010 11:47

wiadomo, że co roku pojawiają się podobne tematy i tego się nie uniknie ;)
cóż, taki już urok każdego forum, więc po co się tak oburzać? 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2010 12:58

wojtekant napisał(a):......należy stanąć autem na polskich blachach w jakimś popularnym i ruchliwym miejscu (najczęściej parking przy promenadzie portowej) i stojąc przy samochodzie zacząć się rozglądać dookoła jak.....

Do nas w Trogirze w ubiegłym roku, stojących pod pocztą w dwa samochody podchodzili Chorwaci z propozycją kwater (koniec maja). :D
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 04.02.2010 14:32

lubelski napisał(a):Do nas w Trogirze w ubiegłym roku, stojących pod pocztą w dwa samochody podchodzili Chorwaci z propozycją kwater (koniec maja). :D

w zeszłym roku na Korculi (ostatni tydzień maja) jakoś sami nie podchodzili, trzeba było zaczepiać, ale każdy zaczepiony, od nastolatka aż do dziadka, miał gotową propozycję kwaterunku :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.02.2010 15:52

Ty alessandro1977 z całym szacunkiem dziękuję za link w którym się udzielałeś i całego przeczytałem ale tam jest raptem nie całe 2 stronki. Natomiast pomysł z piekarniami uważam wstrzelony jest w dziesiątkę. Wiec niema potrzeby :lol: się wymądrzać że sugerować mi że jestem leniwy. Forum jest forum i raczej w czystych tematach każdy może się wypowiedzieć jak jest i ja właśnie tego oczekuję od innych. Tak wiedz drodzy przyjaciele Chorwacji piszcie dalej i podsyłajcie swoje doświadczenia i pomysły. Dziękuję z góreczki :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.02.2010 19:26

Nie zadowolonych przepraszam ze zajmuję miejsce na klepany temat innym dziękuję za wypowiedzi ale faktycznie poszperać można i od niekończący się temat jest tu uffffff już na chwile się zatrzymałem sporo tego. Tu chyba jest wszystko forum/viewtopic.php?t=17807&start=0
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 04.02.2010 19:35

ja będę w tym roku pierwszy raz w CRO i jeżeli jedziecie w 4 osoby to nawet bym się nie zastanawiał tylko w ciemno jechał. ale niestety jedziemy w 7 osób i musiałem rezerwować.
te forum to istny skarbiec wiadomości, korzystaj z wyszukiwarki, ja znalazlem wszystko co mnie interesi.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone