Witam was wszystkich serdecznie
Jako nowy członek tego forum ……mam kilka pytań w jednym wątku
Mam nadzieję iż ta literatura która na tym wątku powstanie będzie pomocna nowym i tym którzy pierwszy raz wybierają się autem za granicę..
Zaczynając od początku
1 pytanie (temat) tzn chciałem się pierwszy raz wybrać do Chorwacji (samochodem)
Gdzie szukać ofert noclegowych w moim przypadku na 4 osoby
(rodzina 2i2). Widziałem parę na allegro ale naprawdę mam strach wpłacać nie znanym mi ludziom całej sumy tym bardziej że planuję wyjazd do Piero w sierpniu .mogę wpłacić zaliczkę reszta najchętniej na miejscu ale czy tak się da? Jak to wygląda w waszym wykonaniu może ktoś zna jakiś fajny apartament ? i uczciwych ludzi
2 gdzie kupuje się te winietki ( i jaka jest ich nazwa w innym języku) nigdzie na forum nie mogłem tego znaleźć a nie wszyscy znają języki(angielski,niemiecki itp.)ja np. uczyłem się rosyjskiego czy można kupić na te wszystkie kraje przez które jedziemy w Polsce ? czy tylko na miejscu ?
Będzie to mój pierwszy wyjazd nie mam zamiaru gdzieś błądzić i szukać jakiś alternatywnych przejazdów , bo przy całym koszcie wakacji te opłaty na pewno nie wyjdą tak drogo..
3 co do samego pobytu ….
Nie należę do bogatych ludzi i to dopiero mój drugi wyjazd z żoną (15 lat po ślubie) a pierwszy z całą rodziną … cały rok oszczędzamy na ten wyjazd …
Pytanie – co zabrać ze sobą tzn z jedzenia na 2 tygodnie
Wiem temat wałkowany na innym wątku ale chciał bym wiedzieć czy coś się nie zmieniło .Na pewno nie będzie mnie stać na jedzenie w restauracjach itd. Dlatego chcemy zabrać jak najwięcej z polski na ten cały pobyt
4 czy dodatkowo ubezpieczyć nas i auto ? jak wygląda sprawa z lekarzem na miejscu ?
Bardzo proszę ludzi obytych w tym temacie o informację

.png)
.png)