Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2007 06:42

Maciej napisał(a):Pasikonik (FZ8) wczoraj dojechał :D na razie w fazie testów i rozpracowywania ale już na wstępie mogę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem :wink:

Witaj w Klubie FZ8 :lol: Czekamy na pierwsze zdjęcia :lol:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 22.05.2007 06:57

Wczoraj zrobiłem minimum stówkę ale to była faza prób i testów nie ma się czym chwalić ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2007 07:12

Nie od razu Kraków zbudowano :wink: :lol:
Pokaż choć jedno "testowe", aby zobaczyć jakie będę te następne -mistrzowskie :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.05.2007 07:37

JasioJasio napisał(a):No tak, tylko że za taki obiektyw trzeba dać tyle, co sebak zamierza dać za cały aparat. Dlatego nie wspominałem żeby go nie drażnić :)

Eeeee tam przesadzasz :wink: 50mm/1,7 450 pln ostry jak żyleta, aż oczy bolą :wink: A co się człowiek nabiega to jego :D :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.05.2007 07:39

Janusz Bajcer napisał(a):
Maciej napisał(a):Pasikonik (FZ8) wczoraj dojechał :D na razie w fazie testów i rozpracowywania ale już na wstępie mogę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem :wink:

Witaj w Klubie FZ8 :lol: Czekamy na pierwsze zdjęcia :lol:

Ja mam nadzieję, że ten Klub Pasikonika będzie zadowolony z nabytków bo w przeciwnym razie zaczynam się bać, bo mam Was już dwóch na sumieniu :wink:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 22.05.2007 09:19

Po jednym dniu zabawy mogę powiedzieć że nic nie wskazuje na to by było konieczne urwanie pewnej cennej części Twojego ciała za fotodoradztwo i promowanie Pasikonika ;) :twisted:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.05.2007 09:31

Ufff :wink: a Tak na marginesie to może zauważyliście że Sonolta (mariaż Sony i Minolty) zajmują w rankingu sondażu w tym topicu drugie miejsce za Canonem :D :wink:
mariovango
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariovango » 25.05.2007 09:46

Kodak DX7440 :P fajny nawet bardzo fajny jak na amatora, poprzednio mialem jakis co niby mial 9mpx :roll: a mial gora 3 mpx 8O zostalem wyrolowany , naszczescie teraz mam kodaka i jest super :)
obcasik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) obcasik » 26.05.2007 21:26

Witam Wszystkich.
To mój pierwszy post tutaj, ale mysle że w odpowiednim dziale.
8 Czerwca wyjeżdżam do Chorwacji na wypoczynek, i wasze forum jest naprawdę bogate wyposażone. Ja też prowadzę jedno forum, ale o troszkę innej tematyce :wink: .
Jesli chodzi o fotografie, to0 jest to moje Hobby, pierwszy cyfrak jaki miałem to PENTAX MX, nastepnie Panasonic FZ-20. I był to swietny aparat, jeśli robiło się zdjęcia w ciągu dnia, wyjściem z sytuacji byłby zakup lampy zewnętrznej, ale zalezy ile kasy chcemy przeznaczyc na sprzęt, oczywiście biorąc pod uwage, ile chcemy zostać z danym sprzetem. I dlatego zakupiłem aparat który długo porobie zdjęcia. Posiadam Nikona D70s + 18-70mm G DX + Tele Sigma 70-300mm MACRO + portret 50mm/1.4f + dodatkowe bajery. Nie jestem zawodowym fotografem, ale lubię mieć dobre i ładne fotki.

W czerwcu będzie mój pierwszy pobyt w Chorwacji, więc postaram sie coś wam podrzucić....

Pozdrawiam.
Krzych01
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzych01 » 27.05.2007 07:03

A ja mam Fuji finepix S5600 . Mam go od niedawna a zdjęcia wychodzą super. :D Oczywiście biore go na wyjazd w tym roku - jadę na Ciovo :D
Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.05.2007 09:24

Witamy serdecznie Obcasik, nie wiem czy dotarłeś tak daleko ale po sezonie organizowany jest konkurs. Mam nadzieję że Jacunio i w tym roku zajmie się organizacją, także wielu udanych shotów lustereczkiem i nie tylko w Cro :D :wink: :papa:

Krzysiu, fajny sprzęcik :D , Tobie również życzę jak wyżej :wink:
obcasik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) obcasik » 27.05.2007 12:02

Rysio napisał(a):Witamy serdecznie Obcasik, nie wiem czy dotarłeś tak daleko ale po sezonie organizowany jest konkurs. Mam nadzieję że Jacunio i w tym roku zajmie się organizacją, także wielu udanych shotów lustereczkiem i nie tylko w Cro :D :wink: :papa:

Dzieki za info Rysiu. Z więlką chęcią coś podeślę do oceny szacownego jury.
Nie wygram, ale z pewnością dowiem się, gdzie jest moje miejsce w szeregu....

Pozdrawiam, O. :P
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.05.2007 12:34

Obcasik, :P i to jest najlepsze w konkursie na Cropli, że tu nikt nikogo w szereg nie ustawia, nie ma tu "artystóff" jak ma to miejsce na stronach stricte fotograficznych, gdzie bez opanowania PSa w stopniu co najmniej bardzo dobrym nie masz co się pokazywać. Konkurs jest traktowany jako zabawa choć nie powiem, bo i nagrody cenne i poziom z roku na rok coraz wyższy. Tu urlop i zabawa trwa cały rok i za to TO forum lubię :D :D :D
obcasik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) obcasik » 27.05.2007 12:40

Ja zazwyczaj na wakacjach produkuje mnóstwo zdjęć, średnio około 1500szt :P
więc będzie co wstawić...... :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2007 13:13

Obcasik witaj na forum :D już pewno obejrzałeś sobie jaki jest poziom fotogaficzno - amatorski na naszym forum :D także rozgość się oglądaj, wklejaj i komentuj :D może czegoś się jeszcze dowiemy :D

Pozdrav :papa:

P.S. A jest kilka ciekawie rozwijających się wątków fotograficznych na forum ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone