Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka miejscowosc na rivierze makarskiej?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
danekffm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) danekffm » 27.08.2006 11:46

Witam wszystkich! Jestem nowy na tym forum i pierwszy raz jade do chorwacji. Po przeczytaniu wielu postow na tym forum zdecydowalem sie na Riviere Makarska. Nie jestem jednak zdecydowany co do miejscowosci. Jade z przyjaciolmi w przedziale wiekowym od 21 do 27lat, dlatego zalezy nam na miasteczku, w ktorym sa ladne plaze,duzo do zwiedzania i przede wszystkim duzo knajp i dyskotek. Nie zalezy mi na spokojnym miasteczku dla rodzin z dziecmi, w ktorym plaze sa puste. Lubie tlumy, ale nie chcial bym zeby byla to jakas metropolia, tylko male typowo turystyczne miasteczko. Pieniadze nie graja roli, chcialbym zeby to byly nie zapomniane wakacje i nie bede sobie niczego zalowal. Wyjezdzam 5 wrzesnia z Frankfurtu nad Menem i chcialbym obrac jakas ladna trase z pieknymi widokami i dlatego prosze o pomoc rowniez w tym temacie. Zastanawiam sie nad Makarska lub Tucepi ale moze byc tez inna miejscowosc spelniajaca moje oczekiwania bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w wyborze.Jeszcze jedna prosba jezeli ktos byl juz w tym okresie na makarskiej ciekawi mnie pogoda panujaca w tym okresie.Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc!(prosze nie odsylajcie mnie do funkcji" szukaj")
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.08.2006 19:42

hej , wszyscy pytaja ciagle o to samo.:))
riwiera jak najbardziej, a miasteczka wszystkie sa sliczne:moje ulubione:Tucepi-dla mnie idealne, kafejki, sklepy, piekna promenada, ladne plaze , ludzi tak srednio:)
choc brela, podgora, baska itd sa tez sliczne;)
ja sama zawsze jezdze do cro we wrzesniu:)
w tym moze pojade nawet po16wrzesnia-pogoda raczej zawsze dobra 25-30st, ciepla woda ludzi mniej, taniej...wrzesien jest najlepszy na wypoczynek w cro:)poczytaj sobie:)

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=109 ... ght=tucepi
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=121 ... ght=tucepi
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=135 ... ght=tucepi
a tu foty z riwiery:)
http://www.wakacje.ao.pl/
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 27.08.2006 19:58

Waśnie wróciliśmy z Tucepi, Makarskiej, Baśki Vody i Breli. W Tucepi najbardziej nam się podobało ale o dyskotekę raczej trudno (my nie byliśmy na żadnej). Jest kilka "dyskotek" przy promenadzie ale to raczej nudy na pudy. Może dzieje się coś w hotelach ale o tym nic nie wiemy.
Moze jednak Makarska- to taki nasz Władek :) na pewno jakieś disko się znajdzie :)
iwonahrb
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonahrb » 27.08.2006 22:54

PODGORA na TAK!!!!
MAKARSKA na NIE!!!!
Ale zalezy oczywiscie od oczekiwań. ??????
Fluktus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 28.08.2006 13:45

danekffm napisał(a):Witam wszystkich! Jestem nowy na tym forum i pierwszy raz jade do chorwacji. Po przeczytaniu wielu postow na tym forum zdecydowalem sie na Riviere Makarska. Nie jestem jednak zdecydowany co do miejscowosci. Jade z przyjaciolmi w przedziale wiekowym od 21 do 27lat, dlatego zalezy nam na miasteczku, w ktorym sa ladne plaze,duzo do zwiedzania i przede wszystkim duzo knajp i dyskotek. Nie zalezy mi na spokojnym miasteczku dla rodzin z dziecmi, w ktorym plaze sa puste. Lubie tlumy, ale nie chcial bym zeby byla to jakas metropolia, tylko male typowo turystyczne miasteczko. Pieniadze nie graja roli, chcialbym zeby to byly nie zapomniane wakacje i nie bede sobie niczego zalowal. Wyjezdzam 5 wrzesnia z Frankfurtu nad Menem i chcialbym obrac jakas ladna trase z pieknymi widokami i dlatego prosze o pomoc rowniez w tym temacie. Zastanawiam sie nad Makarska lub Tucepi ale moze byc tez inna miejscowosc spelniajaca moje oczekiwania bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w wyborze.Jeszcze jedna prosba jezeli ktos byl juz w tym okresie na makarskiej ciekawi mnie pogoda panujaca w tym okresie.Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc!(prosze nie odsylajcie mnie do funkcji" szukaj")

Makarska OK jeśli chcecie imprezować ale nie ma tego "czegoś" co ma Tucepi czy Podgora (ja byłem w Podgorze). Chyba najlepiej byłoby dla was mieszkać w Tucepi (plaże miodzio :lol: :lol:) a na imprezy możecie sobie jeździć do Makarskiej.

Aktualną pogodę najlepiej podglądać w realu czyli na kamerkach np. Makarska http://www.makarska.hr/webcam/index.html

Prognozę pogody można znaleźć tutaj http://prognoza.hr/prognoze.html
Gosia22
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia22 » 29.08.2006 22:01

Fluktus napisał(a):
danekffm napisał(a):Witam wszystkich! Jestem nowy na tym forum i pierwszy raz jade do chorwacji. Po przeczytaniu wielu postow na tym forum zdecydowalem sie na Riviere Makarska. Nie jestem jednak zdecydowany co do miejscowosci. Jade z przyjaciolmi w przedziale wiekowym od 21 do 27lat, dlatego zalezy nam na miasteczku, w ktorym sa ladne plaze,duzo do zwiedzania i przede wszystkim duzo knajp i dyskotek. Nie zalezy mi na spokojnym miasteczku dla rodzin z dziecmi, w ktorym plaze sa puste. Lubie tlumy, ale nie chcial bym zeby byla to jakas metropolia, tylko male typowo turystyczne miasteczko. Pieniadze nie graja roli, chcialbym zeby to byly nie zapomniane wakacje i nie bede sobie niczego zalowal. Wyjezdzam 5 wrzesnia z Frankfurtu nad Menem i chcialbym obrac jakas ladna trase z pieknymi widokami i dlatego prosze o pomoc rowniez w tym temacie. Zastanawiam sie nad Makarska lub Tucepi ale moze byc tez inna miejscowosc spelniajaca moje oczekiwania bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w wyborze.Jeszcze jedna prosba jezeli ktos byl juz w tym okresie na makarskiej ciekawi mnie pogoda panujaca w tym okresie.Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc!(prosze nie odsylajcie mnie do funkcji" szukaj")

Makarska OK jeśli chcecie imprezować ale nie ma tego "czegoś" co ma Tucepi czy Podgora (ja byłem w Podgorze). Chyba najlepiej byłoby dla was mieszkać w Tucepi (plaże miodzio :lol: :lol:) a na imprezy możecie sobie jeździć do Makarskiej.

Aktualną pogodę najlepiej podglądać w realu czyli na kamerkach np. Makarska http://www.makarska.hr/webcam/index.html

Prognozę pogody można znaleźć tutaj http://prognoza.hr/prognoze.html

Ja polecam Podgore!!!!Makarska zatłoczona,jak Kraków:)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 31.08.2006 18:05

Jeśli nastawiacie się głównie na imprezowanie i nocne życie,to z Makarskiej będziecie zadowoleni,a plaże też ma ładne,tyle że zatłoczone(ale na skałkach jest zawsze bardziej kameralnie).Z innej beczki:dużo imprez jest na Pagu,który od niedawna określany jest mianem chorwackiej Ibizy.
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 04.09.2006 09:14

jak dobrze rozumiem szukasz pewnych standartów i może przemyśl czy nie lepiej wziąć jakieś last minute All Inkl w innym kraju. Może być nie drożej , samolotem wygodniej a i standart i infrastruktura lepsze.
Mnie w Chorwacji urzekła pewna dzikość , zapewne niedługo i tak powstaną wszędzie kurorty ścieżki wyłożą kostką (nie pisze czy to lepiej czy gorzej ), ale na dziś .. jest jak jest.
oczywiście nie byłem wszedzie w Cro ale np. plac zabaw dla dzieci w Makarskiej ...fajniejsze bywały przy autobanie w Austri :).
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 06.09.2006 06:40

Też tak uważam, Makarska z imprezowaniem dużego stopnia nic wspólnego nie ma, owszem sa dyskoteki, ale to sztanca. Jeżeli nastawiasz się głównie na nocne imprezowanie i tylko to ci w głowie, to polecam Chersonisos na Krecie, miejsce dla młodych ludzi, przyjeżdza tam cała młoda Europa i imprezuje całe noce w dziesiątkach lokali położonych przy promenadzie przechodząc z jednego do drugiego, a w dzień śpią. Istne szaleństwo.
Dla mnie to koszmar, ale to kwestia upodobania...
Maaya
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maaya » 07.09.2006 08:58

Hej, hej, zawracaj z Makarskiej, zaglądnij do Vodic:)
czeka na Ciebie obłędna knajpa na plaży Hookah( napisze tylko,że urządzona jest jak w kraju 1001 nocy- loggie za woalową kotarą, nie siedzi sie tylko leży na poduszkach, nad głową kryształowe żyrandole, mozna zapalić hookah, czyli fajkę wodną, polecam tę o aromacie jabłkowym;) dla nie przepadajacych za fajczeniem jest piwo:D, wszystko w dość głosnej ale dobrej muzyce klubowej. Tuż za miastem dla mniej leniwych jest stylizowana na latynoską hacjendę Hacienda , serwuja tam fajny chillout ( lokal wiernie wygląda jak hiszpańska hacjenda, jest za wysokim murem, środek też żywo przypomina hiszpańskie hacjendy i klimaty ojczyzny ulubionego w tej knajpie trunku, tj tequilii Olmeca). To jedna z wielu twarzy Vodic, ta akurat- dla nie przepadajacych za snem w nocy:)
Pozdrav:))))))
Maaya
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maaya » 07.09.2006 09:18

Hej, hej, zawracaj z Makarskiej, zaglądnij do Vodic:)
czeka na Ciebie obłędna knajpa na plaży Hookah( napisze tylko,że urządzona jest jak w kraju 1001 nocy- loggie za woalową kotarą, nie siedzi sie tylko leży na poduszkach, nad głową kryształowe żyrandole, mozna zapalić hookah, czyli fajkę wodną, polecam tę o aromacie jabłkowym;) dla nie przepadajacych za fajczeniem jest piwo:D, wszystko w dość głosnej ale dobrej muzyce klubowej. Tuż za miastem dla mniej leniwych jest stylizowana na latynoską hacjendę Hacienda , serwuja tam fajny chillout ( lokal wiernie wygląda jak hiszpańska hacjenda, jest za wysokim murem, środek też żywo przypomina hiszpańskie hacjendy i klimaty ojczyzny ulubionego w tej knajpie trunku, tj tequilii Olmeca). To jedna z wielu twarzy Vodic, ta akurat- dla nie przepadajacych za snem w nocy:)
Pozdrav:))))))
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 10.09.2006 14:36

My w tym roku bylismy w Zivigoscie ok 20 km za Makarska. Cicho i spokojnie.ładna plaża.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A do tego naprawde fajne kwatery ok 100 m. od plaży . Na tarasie mielismy.....dwa drzewka oliwkowe ktore dawaly "zbawczy" cień :)
Obrazek
danekffm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) danekffm » 15.09.2006 09:29

dziekuje wszystkim za rady!jestem wlasnie w tucepi i po tygodniu popsula mi sie pogoda i tak ma byc juz do konca mojego pobytu czyli do srody.postanowilem wiec zawijac sie na pag troszke sie zabawic.zwiedzilem juz wszystko co bylo do zwiedzenia(dubrownik,gore sw.jerzego,split,wszelki rejsy na brac,korcule,hwar,wszystkie ciekawsze miasteczka wokol tucepi,bylem rowniez w mostarze)najwieksze wrarzenie zrobila na mnie gora sw.jerzego rewelka!ta waska uliczka prowadzaca na szczyt serce w gardle cos pieknego wjerzdzalem tam samochodem ale bylo warto te widoki!!!!.dubrownik nie zrobil na mnie wiekszego wrarzenia o wiele bardziej podobalo mi sie w splicie ten klimat!sama mlodziesz knajpki super!!!takiego miasteczka szukam na pag i prosilbym o pomoc w tym temacie.jakie miasteczko na pag wybrac ?chcialbym zeby bylo to miasteczko typowo mlodzierzowe z duza iloscia dyskotek i knajpek.tylko to mi pozostalo bo na plazy juz raczej nie poleze a do zwiedzenia pozostal mi tylko srebernik.prosilbym o szybka odpowiedz poniewaz jutro rano chce wyjezdzac
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.09.2006 14:22

goly napisał(a):My w tym roku bylismy w Zivigoscie ok 20 km za Makarska. Cicho i spokojnie.ładna plaża.
Obrazek

:) Blato! :)
Ale widać, że Loni nie ma pod domkiem - znaczy, żem gdzieś w terenie :)
dareklego
Podróżnik
namiar

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareklego » 07.01.2007 14:38

Witam mógłbym dostać namiar na kwatere w adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :lol:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone