Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak szukacie kwater na miejscu?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 12.06.2011 19:32

Cześć. Jedziemy w ciemno. Mieliśmy być 02.07. sobota na miejscu, ale za namową forumowicza consett0805 lepiej dojechać w niedzielę, jeśli się szuka w ciemno. W sumie możemy tak zrobić.
Zawsze rezerwowałem kwatery w CRO, więc nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale podrzućcie mi pomysły, jak sami znajdujecie kwatery w ciemno?
Po prostu jeśli podoba się to walicie do właściciela, czy korzystacie z agencji turystycznych na miejscu?
Dzięki za sugestie i sprawdzone sposoby :D [/b]
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 12.06.2011 20:38

Witam
W 2009 roku szukałem kwatery chodzšc od domu do domu, czas mniej więcej 30 min i kwatera znaleziona, w zeszłym roku ze względu na iloœć aut jakimi jechaliœmy ( 4 szt ) podjechaliœmy do agencji turystycznej ogólnie czas podobny więc myœlę że jedna i druga opcja jest dobra. W tym roku jedziemy ze spokojnš głowš ponieważ zadzwoniliœmy na kwaterę z poprzedniego roku i zarezerwowaliœmy tę samš. Oczywiœcie w agencjach będzie trochę drożej ale Polak potrafi się targować, my w zeszłym roku otrzymaliœmy kwotę 145 EURO a zeszliœmy na 120 apartament z 5 sypialniami 2 kuchniami i oczywiœcie dla każdej sypialni łazienka niestety nie było klimatyzacji ale daliœmy radę. Co do terminu wyjeżdżamy 1 lipca więc będziemy w sobotę rano na miejscu.
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 12.06.2011 20:44

koledr napisał(a):Witam
W 2009 roku szukałem kwatery chodzšc od domu do domu, czas mniej więcej 30 min i kwatera znaleziona, w zeszłym roku ze względu na iloœć aut jakimi jechaliœmy ( 4 szt ) podjechaliœmy do agencji turystycznej ogólnie czas podobny więc myœlę że jedna i druga opcja jest dobra. W tym roku jedziemy ze spokojnš głowš ponieważ zadzwoniliœmy na kwaterę z poprzedniego roku i zarezerwowaliœmy tę samš. Oczywiœcie w agencjach będzie trochę drożej ale Polak potrafi się targować, my w zeszłym roku otrzymaliœmy kwotę 145 EURO a zeszliœmy na 120 apartament z 5 sypialniami 2 kuchniami i oczywiœcie dla każdej sypialni łazienka niestety nie było klimatyzacji ale daliœmy radę. Co do terminu wyjeżdżamy 1 lipca więc będziemy w sobotę rano na miejscu.

dzięki za rzeczową odpowiedź. Też się zastanawiamy czy jechać 01 czy 02 lipca. Gdzie jedziecie i czy na raz tzn. bez noclegu?
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 12.06.2011 20:54

Jedziemy na RAB dokładnie miejscowość Palit, jedziemy na raz ze względu że nasze małe pociechy 2 dni by nie wytrzymały chyba w samochodzie :) nadmienię że jedna moja córa ma 7 lat a druga 1,3 lat i to już jej drugi wyjazd do CRO:). Zaś jeżeli chodzi o wyjazd 2 czyli na miejscu jesteś w niedzielę hmm myslę że mogą zostać tylko przebrane kwatery ale to jest oczywiście tylko moje zdanie. Jeżeli chodzi o korki i inne utrudnienia po drodze wyjeżdzając w piątek to nie jest tak źle jak się dojedzie do cro o rozsądnej godzinie. W zeszłym roku wyjechaliśmy z Tomaszowa Maz. o 19godz. i to był błąd :) 2 godzinki czekania na prom i 1 godz. czekania na bramkach w tym roku planujemy wyjazd o 15.00.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 12.06.2011 20:59

Zawsze bezpośrednio u gospodarzy.W agencji będzie drożej!
Można też skorzystać z usług "staczy".
Widać ich na skrzyżowaniach,lub na drogach w pobliżu agencji.
Trzeba się tylko dobrze rozlądać,a nie będzie kłopotu z wyborem. :D

Powodzenia.
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 12.06.2011 21:03

koledr napisał(a):Jedziemy na RAB dokładnie miejscowość Palit, jedziemy na raz ze względu że nasze małe pociechy 2 dni by nie wytrzymały chyba w samochodzie :) nadmienię że jedna moja córa ma 7 lat a druga 1,3 lat i to już jej drugi wyjazd do CRO:). Zaś jeżeli chodzi o wyjazd 2 czyli na miejscu jesteś w niedzielę hmm myslę że mogą zostać tylko przebrane kwatery ale to jest oczywiście tylko moje zdanie. Jeżeli chodzi o korki i inne utrudnienia po drodze wyjeżdzając w piątek to nie jest tak źle jak się dojedzie do cro o rozsądnej godzinie. W zeszłym roku wyjechaliśmy z Tomaszowa Maz. o 19godz. i to był błąd :) 2 godzinki czekania na prom i 1 godz. czekania na bramkach w tym roku planujemy wyjazd o 15.00.

My też jechaliśmy 3 lata temu z rocznym dzieckiem, ale zawsze śpimy po drodze. W zeszłym roku na Węgrzech, bo jest taniej i lepszy standard niż w Słowenii czy Cro. Tyle, że u mnie tylko ja kieruję. Na co dzień jeżdżę dużo (3-5 tys. km/ m-c) więc na urlop zawsze się nie spieszę. Raz, 2 lata temu pojechałem w jedną stronę na raz, ale potem żałowałem, bo to była męczarnia dla wszystkich, dla mnie też. Wolę dopłacić parę złociszy i z noclegiem. W Letenye spanko ze śniadaniem kosztuje 150 EUR za dwa noclegi. Może razem polecimy? :D
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 12.06.2011 21:08

kleeberg napisał(a):Zawsze bezpośrednio u gospodarzy.W agencji będzie drożej!
Można też skorzystać z usług "staczy".
Widać ich na skrzyżowaniach,lub na drogach w pobliżu agencji.
Trzeba się tylko dobrze rozlądać,a nie będzie kłopotu z wyborem. :D

Powodzenia.

Nigdy na to nie zwracałem uwagi, bo zawsze rezerwowałem przez net. Niestety widzę teraz, że sporo przepłacam rezerwując przez net. W zeszłym roku Hvar i było pięknie zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (ten zielony) ale 5 tysi za apartman na 14 dni to chyba przesadziliśmy. Dlatego szukam czegoś rozsądnego
Dzięki za poradę.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.06.2011 21:28

Ok powołałeś się na mnie to dopracuje to co w skrócie Tobie napisałem kiedyś tam.
Prawda jest taka że szukanie apartamentu może odbywać się w każdy dzień. Dlaczego a dla tego że umowny termin zmiany turnusu (sobota) wcale tak do końca nie jest w 100% , bardziej tych 100% spodziewał bym się w hotelach, a hotele to nie to samo co prywatne kwatery. Tylko przykład z ostatnich wakacji w 2010 Brela jedna z najbardziej pięknych miejscowości i jedna z najbardziej drogich i jedna z najbardziej obleganych. Ja wjechałem do Breli w poniedziałek około godz 11. Zjechał do miejsca zwanego Jakirusa bo tak zaplanowałem sobie wcześniej tam podjechałem do domu który najbardziej mnie zainteresował niestety nie było miejsc zwalniał się apartament dopiero w środę. Czyli jak widzisz w połowie tygodnia. Ten że właściciel najpierw poszedł do sąsiada tuż obok, ale tam też nie było miejsca, po czym sięgnął po telefon i zadzwonił gdzieś i kazał za sobą iść. Tak oto w 5 min otrzymałem wszystko na tacy. Mógłbym wrócić w to miejsce w środę prawda, ale nie będę robił świństwa czy ja mojej gospodyni czy on. Tak wiec dom idealnie położony niemal z własna plażą zwalniał się w środę w połowie tygodnia. Piszę dalej kiedy przywitała nas gospodyni zobaczyła, że jest to rodzinka 2+2 więc najpierw pokazała nam apartament największy jakim dysponowała było siiiiii , a;e taras był boczny i morza tylko troszkę widać za to ogromna panorama na góry. W niemal tym samym momencie otworzyła mniejszy apartament a tam szeroko otwarte drzwi i widok o taki
<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=chrowacjanr3001.jpg&s=545&p=tl' type='text/java'></script><noscript>zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link</noscript>
W całym budynku było zakotwiczone jedno małżeństwo z Czech i właścicielka z rodziną. Czesi zajmowali sąsiedni apartament bo z tych dwóch była najładniejsza panorama wkleiłem tylko jedno zdjęcie, ale obracając głowę w prawo widziało się wyspę Brac tak więc widoki piękne. Opisuję to bo budynek posiada 4 apartamenty a my w poniedziałek byliśmy jako drudzy. Dopiero w środę zakotwiczyło następne małżeństwo i w piątek następna rodzinka. Między czasie wpadali na wizytację inni ale coś im tam nie pasowało i szukali gdzie indziej. Pisze dalej nasze wakacje w Breli kończyły się w czwartek tak samo państwo z Czech z tym że oni wyjechali o 5 rano my o 9. Tylko ten przykład z ostatnich wakacji a w latach poprzednich też meldowałem się w Chorwacji w niedziele i poniedziałek. Pisząc Tobie o niedzieli miałem tez na uwadze niezły sobotni ścisk na drogach. Ci co maja zarezerwowane maja i tyle Ci co jadą w ciemno wszystkiego nie zabiorą. Wiedz jedno jakaś połowa apartamentów ogłasza się w internecie. Tak wiec powodzenia
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 12.06.2011 21:41

consett0805 napisał(a):Ok powołałeś się na mnie to dopracuje to co w skrócie Tobie napisałem kiedyś tam.
Prawda jest taka że szukanie apartamentu może odbywać się w każdy dzień. Dlaczego a dla tego że umowny termin zmiany turnusu (sobota) wcale tak do końca nie jest w 100% , bardziej tych 100% spodziewał bym się w hotelach, a hotele to nie to samo co prywatne kwatery. Tylko przykład z ostatnich wakacji w 2010 Brela jedna z najbardziej pięknych miejscowości i jedna z najbardziej drogich i jedna z najbardziej obleganych. Ja wjechałem do Breli w poniedziałek około godz 11. Zjechał do miejsca zwanego Jakirusa bo tak zaplanowałem sobie wcześniej tam podjechałem do domu który najbardziej mnie zainteresował niestety nie było miejsc zwalniał się apartament dopiero w środę. Czyli jak widzisz w połowie tygodnia. Ten że właściciel najpierw poszedł do sąsiada tuż obok, ale tam też nie było miejsca, po czym sięgnął po telefon i zadzwonił gdzieś i kazał za sobą iść. Tak oto w 5 min otrzymałem wszystko na tacy. Mógłbym wrócić w to miejsce w środę prawda, ale nie będę robił świństwa czy ja mojej gospodyni czy on. Tak wiec dom idealnie położony niemal z własna plażą zwalniał się w środę w połowie tygodnia. Piszę dalej kiedy przywitała nas gospodyni zobaczyła, że jest to rodzinka 2+2 więc najpierw pokazała nam apartament największy jakim dysponowała było siiiiii , a;e taras był boczny i morza tylko troszkę widać za to ogromna panorama na góry. W niemal tym samym momencie otworzyła mniejszy apartament a tam szeroko otwarte drzwi i widok o taki
<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=chrowacjanr3001.jpg&s=545&p=tl' type='text/java'></script><noscript>zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link</noscript>
W całym budynku było zakotwiczone jedno małżeństwo z Czech i właścicielka z rodziną. Czesi zajmowali sąsiedni apartament bo z tych dwóch była najładniejsza panorama wkleiłem tylko jedno zdjęcie, ale obracając głowę w prawo widziało się wyspę Brac tak więc widoki piękne. Opisuję to bo budynek posiada 4 apartamenty a my w poniedziałek byliśmy jako drudzy. Dopiero w środę zakotwiczyło następne małżeństwo i w piątek następna rodzinka. Między czasie wpadali na wizytację inni ale coś im tam nie pasowało i szukali gdzie indziej. Pisze dalej nasze wakacje w Breli kończyły się w czwartek tak samo państwo z Czech z tym że oni wyjechali o 5 rano my o 9. Tylko ten przykład z ostatnich wakacji a w latach poprzednich też meldowałem się w Chorwacji w niedziele i poniedziałek. Pisząc Tobie o niedzieli miałem tez na uwadze niezły sobotni ścisk na drogach. Ci co maja zarezerwowane maja i tyle Ci co jadą w ciemno wszystkiego nie zabiorą. Wiedz jedno jakaś połowa apartamentów ogłasza się w internecie. Tak wiec powodzenia

BARDZO dziękujemy z żoną za odpowiedż!!! Już wiemy więcej! Bardzo dziękujemy! Razem śledzimy forum cro.pl w poszukiwaniu odpowiedzi i jesteśmy Ci bardzo wdzięczni za poświęcony czas. To jest odpowiedź.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.06.2011 21:57

Mały dodatek bo gdzieś mi umknęło gdzie w ogóle się wybieracie? Ale ok mało ważne, bywaliście już w Cro i może nie zwracaliście na takie rzeczy uwagi skoro kierowaliście się pod zarezerwowany adres, ale wielu właścicieli lubi przesiadywać przed domem, Oni wiedzą po co się zatrzymujecie pytając ich o apartament. Naród to taki że pomoże podpowie, zadzwoni, zaprowadzi a z wieczora jeszcze buteleczkę przyniesie (nie reguła hhhhhee). Nie martwić się że pierwsze 3-5 domów nie dadzą rezultatu będzie miejsce w 6 :D
O tym aby wstawić się tam do południa najlepiej między 9-12 nie wspominam to już Wiecie
lillylive
Croentuzjasta
consett0805

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 14.06.2011 13:57

Consett-jeśli posiadasz namiar na ten apartament w Breli to poproszę!wyjeżdżam pojutrze w ciemno oczywiście.e-mail:damianwiola5@wp.pl -dziekuję!
consett0805
Cromaniak
Re: consett0805

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 14.06.2011 14:31

lillylive napisał(a):Consett-jeśli posiadasz namiar na ten apartament w Breli to poproszę!wyjeżdżam pojutrze w ciemno oczywiście.e-mail:damianwiola5@wp.pl -dziekuję!

Nie mam namiaru www. ja jeżdżę tylko w ciemno a tu masz opis jak dojechać :D
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=
magreg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magreg » 14.06.2011 14:36

I ja dorzucę swoje trzy grosze. Byłem do tej pory dwa razy w Cro tak zwanie w ciemno. W Marusici i Zavali. Były to miejscowości, które wcześniej dzięki temu forum upatrzyłem. Zawsze zaczynam pobyt w danej miejscowości od pójścia na plażę i jak rodzina ją zaakceptuje, zaczynamy poszukiwania kwatery. I tu muszę napisać, że jak do tej pory to mieliśmy takie szczęście, że można powiedzieć, że mam brak doświadczenia w szukaniu w ciemno, gdyż za każdym razem pierwszy dom do którego zapukaliśmy stawał się naszą kwaterą. Wszystko nam zawsze odpowiadało włącznie z ceną, to po co wybrzydzać i tracić czas na dalsze poszukiwania. W Zavali, gdy spytaliśmy się pani o cenę to spytała się nas ile chcemy zapłacić. Podaliśmy zaniżoną kwotę od tej na którą byliśmy nastawieni
i pani bez negocjacji zaakceptowała. Zobaczymy jak będzie w tym roku. Już w niedzielę wyjazd, a w środę zamierzam być w Orebiciu
robert1234567890
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1234567890 » 15.06.2011 09:05

magreg napisał(a):I ja dorzucę swoje trzy grosze. Byłem do tej pory dwa razy w Cro tak zwanie w ciemno. W Marusici i Zavali. Były to miejscowości, które wcześniej dzięki temu forum upatrzyłem. Zawsze zaczynam pobyt w danej miejscowości od pójścia na plażę i jak rodzina ją zaakceptuje, zaczynamy poszukiwania kwatery. I tu muszę napisać, że jak do tej pory to mieliśmy takie szczęście, że można powiedzieć, że mam brak doświadczenia w szukaniu w ciemno, gdyż za każdym razem pierwszy dom do którego zapukaliśmy stawał się naszą kwaterą. Wszystko nam zawsze odpowiadało włącznie z ceną, to po co wybrzydzać i tracić czas na dalsze poszukiwania. W Zavali, gdy spytaliśmy się pani o cenę to spytała się nas ile chcemy zapłacić. Podaliśmy zaniżoną kwotę od tej na którą byliśmy nastawieni
i pani bez negocjacji zaakceptowała. Zobaczymy jak będzie w tym roku. Już w niedzielę wyjazd, a w środę zamierzam być w Orebiciu

Hej, a w jakim dniu i o której godzinie dojechaliście szukać kwater?
magreg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magreg » 15.06.2011 10:25

Różnie, za pierwszym razem około 19.00 w niedzielę, za drugim około 14.00 w poniedziałek, a w tym roku będę w środę myślę że około godziny 16.00 - taki mam plan. Myślę, że dzień tu jest nie ważny, bardziej wczesna godzina, która by umożliwiała spokojne, bezstresowe szukanie. Dwa lata temu jechałem z jednym noclegiem po drodze, rok temu z dwoma, w tym roku planuję trzy abyśmy nie byli zbyt zmęczeni, będąc na miejscu i szukali kwatery. Przyjeżdżając nie w weekend teoretycznie są chyba większe szanse na zbicie z ceny, gdyż wynajmujący albo wynajmie i coś zarobi, albo cały tydzień bez zarobku. Tak za pierwszym razem wynegocjowałem. Pierwszy tydzień był za mniejszą stawkę niż drugi.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone