Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak Dojechac Najlepiej Do Baski Voda Z Rybnika

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2008 22:53

Autostrady nie znikają

Ale dochodzą kosmiczne opłaty(Słowenia) :evil:
martin28
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) martin28 » 07.04.2008 12:39

no własnie trzeba bedzie kombinowac nad objazdem
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 08.04.2008 09:52

szaki17 napisał(a):
Autostrady nie znikają

Ale dochodzą kosmiczne opłaty(Słowenia) :evil:

Właśnie,właśnie ale to podobno od 1 sierpnia więc w tym roku jeszcze mi się uda.A za rok coś się wymyśli
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2008 14:30

kuczi74 napisał(a):...Właśnie,właśnie ale to podobno od 1 sierpnia ....

od 1 lipca więc sprawdź czy Ci się uda :wink:
doqtorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doqtorek » 08.04.2008 18:03

martin28 napisał(a):duzo osob pisze ze wybieraja noclegi po trasie naprawde jest tak ciezko ze nie da rady w jeden dzien

To pytanie czy stwierdzenie? Jeśli pytasz to powiem Ci od siebie: w zeszłym roku jechałem na Makarską riwierę (do Tucepi) z Krakowa dwa dni. Ale to dlatego że po drodze był postój w Wiedniu - chciałem żonie pokazać miasto. Natomiast powrót był zaplanowany też na dwa dni ale wyszło inaczej. Z Makarskiej wyjechałem w południe, autostradą się leci fajnie i przyjemnie więc jak dojechaliśmy do Zagrzebia to stwierdziliśmy że polecimy na Budapeszt i tam może zanocujemy. Okazało się że w Budapeszcie byliśmy około 21 i dzięki temu że nasz Peugeot jest wygodny to stwierdziliśmy że zmęczenie nie jest duże i możemy kontynuować podróż bez noclegu. Wyjechaliśmy z Budapesztu około 22 i na 3 w nocy byliśmy w Krakowie. Moje spostrzeżenie jest takie (wielu się ze mną może nie zgodzić): lepiej byłoby chyba jechać na Graz, Wiedeń i Bratysławę - chyba by było szybciej...
Ważne jest czym jedziesz, jak jeździsz i kiedy jedziesz, bo na jeden skok samochód musi być wygodny, w miarę szybki (na autostradach możesz podgonić), musisz dobrze tolerować długą jazdę chyba że masz zmiennika za kółkiem, no i nie wpakować się w korki, które wydłużają jazdę znacząco. Najbezpieczniej unikać piątkowo/sobotnich wyjazdów-powrotów. Ja jechałem w terminie środa/środa więc ruchu nie było zbyt dużego. Pozdrawiam i życzę miłych przemyśleń. P.
P.S. W tym roku jedziemy, przynajmniej w tamtą stronę na jeden skok (o ile coś po drodze... tfu, tfu odpukać)
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 09.04.2008 09:17

Piotrek_B napisał(a):
kuczi74 napisał(a):...Właśnie,właśnie ale to podobno od 1 sierpnia ....

od 1 lipca więc sprawdź czy Ci się uda :wink:

No niestety sie nie uda.Po tym co napisałeś szybko odszukałem temat winiet w Słoweni gdzie pisano na początku o sierpniu.No i klapa,jest od lipca.Dzięki za informację bo mógłbym sie zdziwić 8O :)
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 22.04.2008 21:48

Ja poleciłbym trasę przez Słowację (Żilina, Bratysława), Węgry zachodnie do granicy Letenye - Goriczan i autostradą za Zagrzeb Karlovac, Split i dalej, jak już ktoś pisał...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jak Dojechac Najlepiej Do Baski Voda Z Rybnika - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone