napisał(a) greenrs » 10.05.2011 19:25
Również w tym roku zastanawiam się nad wypadem do Istrii. Niestety bardzo niewiele wiem na temat tego półwyspu. Czytając ten wątek i wcześniejsze a także przeglądając różne przewodniki, odnoszę wrażenie, że poza kilkoma bardzo znanymi (i drogimi) kurortami, bardzo skromna jest tu baza pokoi czy apartamentów do wynajęcia w innych, mniejszych miejscowościach.
Czas wyjazdu zbliża się wielkimi krokami a my ciągle nie podjęliśmy decyzji: gdzie jechać! Jeździmy zawsze w ciemno i mamy zamiar dalej się tego trzymać. Troszkę zmieniły się nasze oczekiwania. Dotychczas szukaliśmy zawsze spokojnego miejsca ale młodsze pokolenie dorasta i ma coraz więcej do powiedzenia i coraz bardziej wygórowane oczekiwania

Chodzi oczywiście o zapewnienie różnych rozrywek, łącznie z dyskoteką. Idealnym rozwiązaniem byłaby spokojna okolica, w miarę pustawe plaże ale równocześnie bliski (piechotą) dostęp do centrum zapewniającego rozrywki dla młodszego pokolenia. Mile widziana przyzwoita dyskoteka, parę ładnych knajpek... Wiem, że "takie rzeczy to tylko w Erze"... ale może jednak ktoś zaproponuje coś ciekawego. Rovinj i Pula to chyba jednak zbyt duże ośrodki... Ewentualnie może znacie coś, co spełnia idealnie moje oczekiwania, gdzieś poza Istrią? Ostatecznie możemy jeszcze przesunąć wypad na półwysep na następny rok...