Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria? Kvarner?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potter
Cromaniak
Istria? Kvarner?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.12.2010 15:24

Proszę o radę.
Od razu mówię, że naczytałam się już mnóstwo ale nie do końca mi to pomogło :) .
Poszukuję pomysłu na 2011'wakacje.
Zakochani w Chorwacji (Funtana, Rogożnica, Igrane) wybieramy się tam ponownie. Z pewnych względów szukamy kwatery na Istrii lub w okolicach Kvarneru (w zasięgu kilkunastu godzin z Warszawy).
Nasze priorytety:
- 4 osoby (min 3 łóżka bo dzieciaki nie chcą razem),
- klimatyzacja
- blisko plaży conajmniej żwirowej (kamienne platformy nie wchodzą w grę) - max 200 m
- balkon lub taras z widokiem na morze.
Preferujemy niewielkie miasteczka, ale nie całkowite bezludzie. Tak żeby było parę sklepików i alejek z badziewiem (córka nastolatka :D ).
Fajnie żeby była też jakaś mała starówka gdzie można by poszwędać się wąskimi kamiennymi uliczkami - Rogożnica była ok. ale Igrane trochę małe.
Rozważałam kilka możliwości ale jakoś chyba za wybredna jestem:
- Porec - piękny ale strasznie ciasny i brzydkie plaże
- Rovinij - jak wyżej chociaż jeszcze piękniejszy i daleko z kwater do plaży
- Medulin - brak staróweczki
- Fazana - brak opinii
- Novigrad, Umag - nieciekawe plaże
- Rabac - bardzo ciekawe ceny apartamentów ale większość daleko od plaży i bardzo pod górę i chyba brak ? czegoś w stylu staróweczki
- Moscenicka Draga, droższa ale chyba trochę za mała
wyspa Krk
- Baska - bardzo mi się podoba ale ceny apartamentów od 75 euro wzwyż.
Jeśli gdzieś mijam się z prawdą proszę o prostowanie :D .

Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź klimatycznej miejscowości a jeśli jeszcze byłyby namiary na konkretne apartamenty byłoby super.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 10.12.2010 19:02

Potter napisał(a):- Baska - bardzo mi się podoba

Baška może by Ciebie i Twoją rodzinkę zadowoliła. Jednak w sezonie to jak dla mnie masakryczne tłumy na tej wąskiej aczkolwiek długiej plaży przebywają. :lol: Dla mnie to tam za gęsto było nawet i na przełomie maja i czerwca. :wink: Wszystko jest jednak dla ludzi.

Może rozważ i poczytaj o miejscowości Vrbnik. Odpowiadała by Twoim wymogom.
Poczytaj na początek relację Bahamy

:papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.12.2010 22:31

Rab albo Veli Losinj .
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.12.2010 15:12

Moscenicka Draga - TAK
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 12.12.2010 06:44

Primostein,plaże żwirkowe i skałkowe,starówka jest,sklepy też są,my tam jeszcze wrócimy.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 12.12.2010 10:43

Bardzo dziękuję za już a proszę o jeszcze.
Vrbnik - chętnie konkretne adresy kwater bo jakoś nie mogę znaleźć takich blisko plaży.
Rab, Veli Losinj - podobnie ... czy tam dojeżdża się tylko promem?
Primosten - potwierdzam, to piękne miejsce ale już trochę za daleko ...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.12.2010 18:18

Potter napisał(a):Vrbnik - chętnie konkretne adresy kwater bo jakoś nie mogę znaleźć takich blisko plaży.

Poszukaj tu:
http://www.aurea-krk.com/SearchResults. ... lang=en-GB
jeziorp
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jeziorp » 20.12.2010 21:20

Polecam Selce koło Crikvenicy. Niewielkie miasteczko, ale nie bezludne, są alejki z badziewiem :p Plaża jest kamienista. Nocleg w lipcu wyszedł nas 15 euro od osoby (5 osób). Apartament z widokiem na morze znaleźliśmy przez agencję turystyczną.

To ten apartament:
http://www.viktoriadoo.com/bozenapol.htm

Miła właścicielka, tak samo jak jej matka. Zajmują ten dom obok. Mieszkanie jest w pełni wyposażone tzn kuchnia z całym sprzętem. Klimatyzacja jest tylko w gościnnym, ale my spaliśmy bez i nie ma z tym problemu.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 21.12.2010 08:15

Bardzo dziękuję.
Własnie o coś takiego mi chodzi.
Konkretne miejsce i namiar.
A mogłabym prosić o parę "własnych" zdjęć ?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 09.03.2011 12:30

Jacek S napisał(a):Moscenicka Draga - TAK

Właśnie w tym roku (w czerwcu) się tam wybieram. Masz namiary na jakieś fajne kwaterki?
Z tego co wiem, to w drugiej połowie czerwca pogoda powinna dopisać, także jestem dobrej myśli. Znasz jakieś ciekawe miejsca w okolicy, które nie są opisane na forum?
Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.03.2011 13:25

Nie.
Nie - na tym forum jest wszystko.

:lol:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone