robert7911 napisał(a):mam pytanie czy z polski ten kawałek w Czechach do Słowacji jest płatny. i czy jazda przez Czechy to naprawdę takie męczące te płyty
Jaki kawałek
nie kalecząc tak okropnie języka polskiego
Nie wiemy, jaką trasą chcesz jechać.
robert7911 napisał(a):mam pytanie czy z polski ten kawałek w Czechach do Słowacji jest płatny. i czy jazda przez Czechy to naprawdę takie męczące te płyty
.png)
walp napisał(a):
Metalu nie słucham, ale powiedzcie, do której drogi w Polsce można to porównać, bo jeśli do Reichsautobahn,
czyli "Berlinki" to nadal dziękuję.
.png)
Lednice napisał(a):robert7911 napisał(a):mam pytanie czy z Polski ten kawałek w Czechach do Słowacji jest płatny. Iczy jazda przez Czechy to naprawdę takie męczące te płyty
Jaki kawałek![]()
Możesz pisać jasno i zrozumiale,
nie kalecząc tak okropnie języka polskiego![]()
Polska pisze się z dużej litery
![]()
Nie wiemy, jaką trasą chcesz jechać.
.png)
.png)
.png)
dids76 napisał(a):walp napisał(a):
Metalu nie słucham, ale powiedzcie, do której drogi w Polsce można to porównać, bo jeśli do Reichsautobahn,
czyli "Berlinki" to nadal dziękuję.
Nie, aż tak "dobrze" nie jest, można spokojnie prędkością autostradową jechać![]()
![]()
.png)
Lednice napisał(a):I nie ma na trasie ani jednej płyty, z wyjątkiem chodnikowych
Lednice napisał(a):Jest zamknięty jeden pas ruchu przed Brnem jadąc od strony Ołomuńca, mają skończyć do połowy czerwca
Poza tym grzebią w kilku miejscach![]()
Teoretycznie do końca czerwca mają wszędzie skończyć, teoretycznie![]()
Dokładne i pełne informacje tu:
http://mapa.dopravniinfo.cz/default.asp ... %BD%20kraj
http://mapa.dopravniinfo.cz/default.asp ... %BD%20kraj
Pojadę tam w czerwcu i zrobię wizję lokalną
21monika napisał(a):sezamek1 napisał(a):21monika napisał(a):Właśnie wróciliśmy z Biogradu
Trasa Warszawa - Częstochowa - A1- Ostrawa- Brno (uwaga modernizacja autostrady) - Mikulov- Wiedeń - Graz - autostrada słoweńska - Zagrzeb (uwaga naprawa nawierzchni na wiadukcie jedna nitka nie czynna) i dalej autostrada do Biogradu na More
Witam,
Proszę o rozwinięcie wątku drogowego tj. modernizacji autostrady k/Brna. Na którym konkretnie odcinku (jadąc od Ołomuńca przed Brnem czy za Brnem - jeśli za to na drodze na Mikulov czy na Breclav) trwa modernizacja i na czym ona polega - czy są duże utrudnienia?
Proszę także o opis sytuacji na autostradzie w Austrii - czy są roboty, modernizacje? - jeśli tak to na jakim odcinku?
Za Brnem na Mikulov około 10 km. i jak widać na zdjęciu zwężenie do jednego pasa. Ach i w Zagrzebiu jeden wiadukt w ramocie i również zwężenia do dwóch pasów z ograniczaniem prędkości - wąsko.
21monika napisał(a):A i zapominałam za Wiedniem w kierunku Graz zawężenia z 4 na 2 pasy - wąsko i ograniczenia 80km na odcinku 7 km i później 4 km
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi