Plodine = 159,82 złote polskie (po przewalutowaniu oczywiście)
Nomen omen nawiązywał w pewnien żartobliwy sposób do innego wątku, w którym dyskutowany był problem wyższości płatności kartą nad płatnością lokalną jednostką pieniężną
.png)
.png)
.png)
Student22 napisał(a):Madz88 ty chyba nie znasz naszych cen.
W Cro nie znalazłem żadnego artykułu który był w podobnej cenie do PL, przeważnie 200-300%.
Co nie znaczy że należy skąpić.
.png)
.png)
Student22 napisał(a):Chleb 8-10KN x 2 , Brzoskwinie 15KN x 3 na straganie w kąciku, w Markecie 12KN x 2 takie których u nas już nikt nie sprzedaje, Arbuzy 15KN x 2, Banany 10 KN, Rybki od 70KN w górę , kurczak 30KN taki obrzydliwy, że szok o cenach serów już nie wspomnę. Żywiłem się na ich produktach i wiem ile kosztowało i ile płacę u nas. Natomiast co do posiłków w knajpach było fajnie i akceptowalnie od 40KN w górę jak na urlop to OK.
U siebie w W-wie na Starówce też tyle płacę.
.png)
AdamSz napisał(a):Jedno, z czym Chorwatów porąbało, to ceny ryb , .... ale to taki trend ponadnarodowy.
AdamSz napisał(a):A te parę tacek i puszek, co się bierze i tak w połowie nie zjedzone i lądują w lodówce u zaprzyjażnionej Chorwatki, chyba że się zołza trafi.
.png)
.png)
Mosqito napisał(a):Co do cen w knajpach: 40 KN ? Co Ty za to kupiłeś ? Mi za dwie osoby dorosłe na obiad czy kolację nie udało się zostawić mniej niż 200KN za dwa dania główne, frytki, sałatki, piwo czy kawę.
.png)
.png)
Mosqito napisał(a):Jasne że tak. Górnej granicy nie ma. Z tym że tą pizzą za 40 HRK rzadko kto się naje, a dwie osoby to już na pewno nie. Za pizzę na 2 osoby o średnicy 40-50cm musisz zostawić około 75 HRK. Do tego zamówisz coś do picia i stówka pękaDlatego tej dolnej granicy 40 HRK nie brałem w ogóle pod uwagę.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko