siedzę na forum już parę dni i czytam czytam czytam
Pierwszy raz wybieramy się samochodem na Chorwację. My tzn. ja, mąż i 4 letnia córka.
Uparłam się na Dalmację, najchętniej blisko Dubrovnika ale żeby nie jechać tak za pierwszym razem w najdalszy zakątek ostatecznym naszym wyborem jest Hvar.
Piszę żeby się Was poradzić. Czy Hvar jest dobrym wyborem jeżeli w planach mamy zwiedzanie. Moje wyznaczone minimum to : Szybenik, Vodice, Trogir, Makarska i może Dubrovnik. Nie wiem ile dni przeznaczymy na to zwiedzanie bo ja najchętniej pojechałabym na 14 dniową wycieczkę krajoznawczą , więc... jak myślicie. Czy jeżeli nie myślimy przez 2 tygodnie leżeć plackiem na plaży w Hvar to warto tam szukać noclegu czy lepiej w okolicach Splitu. Podobno Hvar jest przepiękna i myślę, że można parę razy zainwestować w przeprawę promem dla tego miejsca. Problem w tym, że nawet nie wiem ile taka przeprawa kosztuje. Może jak się dowiem to Hvar jednak wyda się mniej piękna
Następna...
Jeżeli już się zdecydujemy na wyspę to gdzie najlepiej szukać noclegu? (chcemy jechać w ciemno)
Gdzie są urokliwe plaże, fajne knajpki i piękne stare miasto albo port na wieczorne spacery.0
Proszę serdecznie o wyrozumiałość. Wiem, że jest wyszukiwarka na forum ale mam nadzieję, że znajdziecie chwilkę i odpowiecie na moje pytania. Czekam z niecierpliwością

.png)
.png)
.png)
.png)