Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hotele

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jokero
Plażowicz
Hotele

Postnapisał(a) jokero » 02.06.2010 13:02

Witam

Czy zna ktos moze w miare dobry hotel na poludniu chorwacji? Zastanawiam sie pomiedzy hotelami Mina (Hvar) a Fontana (obydwa na wyspie Hvar miasto Jelsa) Czy byl tam ktos? Jezeli tak prosze o podpowiedz.
mala
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mala » 02.06.2010 13:39

Byłam w obydwu hotelach dla mnie są one porównywalne.. z tym że hotel Hvar (moim zdaniem ) ma blisko lepsze plaże .Fontana ma tylko głazy skalne i to przy "deptaku". Łatwiej mi bedzie odpowiedzieć na twoje pytania-nie wiem co Cię interesuje.pozdr
witia
Cromaniak

Postnapisał(a) witia » 02.06.2010 15:26

Polecam: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Pozdrawiam :)
Zielina74.
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Zielina74. » 02.06.2010 17:52

Jokero,
napisz do mnie maila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Mam ciekawą ofertę.
jokero
Plażowicz

Postnapisał(a) jokero » 04.06.2010 16:52

Interesuje mnie konkretnie w ktorym hotelu jest lepiej ze wzgledu na:

-standard hotelu i zaplecza kolo niego
-jakosci posilkow
-obslugi
-plazy, bo w chorwacji w wiekszosci kamieniste

I jakie tam sa ogolnie ceny bo w obydwu hotelach nie ma np. napojow do obiadokolacji (chodzi mi zebym nie placil 10zl za szklanke soku czy kufel piwa) i jakie ogolnie sa ceny w miejscowosci jakies przykladowe: puszka piwa, butelka pepsi, chipsy itp. Czy jest tam tez gdzies wieczorami pochodzic, siasc w niedrogej knajpce na drinka? Kazda infomacja sie przyda... aha i czy sa jakies warte uwagi wycieczki fakultatywne?
matrix02
Croentuzjasta

Postnapisał(a) matrix02 » 04.06.2010 18:37

jokero 10 pln za piwko to standard taniej jest w LIDLU 8)
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 04.06.2010 18:43

Byłam w Fontanie w 2004 roku i wtedy zakochałam się w Chorwacji.
Jak dla mnie to był jeden z lepszych wyjazdów wakacyjnych.
Plaża koło Fontany (na lewo - mała zatoka z kamyczkami, nie mam zdjęć niestety, na wprost hotelu skały, z trudnym zejściem do morza, na prawo - w stronę miasteczka jest wybetonowany "balkon" i zrobione schodki + drabinka, jednak jest tam odrazu kilka metrów głębokości-dla mnie to był raj, ale dla kogoś z dziećmi ta plaża nie będzie odpowiednia).
Nie będę pisała o obsłudze jedzeniu itp, bo mogło się zmienić.
Jak ja byłam, to wszystko było super :)
Pozdrówka!
jasio
Cromaniak

Postnapisał(a) jasio » 04.06.2010 18:56

matrix02 napisał(a):jokero 10 pln za piwko to standard taniej jest w LIDLU 8)
Dla Ciebie standard ale dla Krakusa :?: :lol:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.06.2010 19:18

Ceny w hotelach sa zblizone do konobowych.
Butelka wina, z Peljesaca, kosztowala kolo 70-120 kun.
Zagadaj na dzień dobry po chorwacku typu dober dan, hvala, etc. to dadzą Ci najlepszy stolik.
Trochę dobrego słowa nie zaszkodzi.
I nie pisze tego, tzn. nie mówiłem z wyrachowania. Taki jestem, że jak ktoś jest mily i uprzejmy, to się tym samym rewanżuję.
w życiu to zawsze procentuje.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.06.2010 21:31

Generalnie tutaj w hotelach (oczywiście z wyjątkiem oferty all inclusive) jest zasada, że za wino czy napoje typu cola itp. płacisz, ale "jakiś tam" sok czy herbata do śniadania jest za darmo.
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 05.06.2010 06:49

Aj. Dla mnie wydało się oczywiste.
Kasia słusznie zauważyła.
Do śniadania NAPOJE w cenie; do obiadokolacji musisz kupić
Wynoszenie jedzenia/napijów jest niemile widziane :roll: , choć nie tylko Polacy na Bolu w Boraku wynosili. :oops:
jokero
Plażowicz

Postnapisał(a) jokero » 05.06.2010 09:38

Sluchajcie ja nie chce nic z nikad wynosic. Chcialbym tylko poznac orentacyjne ceny. Czy przy 10 dniowym pobycie dla 2 osob z zapewnionymi sniadaniami i obiadokolacjami ten przypuscmy 1500zl wystarczy na "normalne" zycie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.06.2010 12:00

Moim zdaniem uzupełniać wyżywienia hotelowego nie trzeba (jedynie owocami, ewentualnie słodkim pieczywem); reszta (kawa, lody i ewentualne inne uciechy podniebienia) zależy od Was... Kawa "biała" - 10 kn , 6-8 kn espesso, lody gałka 6 kn, deser -ok 40 kn.. jak przejrzycie tematy "knajpowe" i "wyżywieniowe" to znajdziecie dokładnne cenniki napojów zarówno w knajpach, jak i w sklepach sieciowych...itp.

W Jelsie macie zarówno zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, jak i zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, Kerum i jeszcze jakiś "rumburak" (nazwy nie pomnę)...
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link przykładowy "pierwszy lepszy" cennik napojów w kafejce...
Pozdrawiam
jokero
Plażowicz

Postnapisał(a) jokero » 05.06.2010 12:15

Super. Dziekuje. A czy moze Pani cos powiedziec o tych dwoch hotelach o ktore pytam na poczatku: Fontana i Hvar?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.06.2010 12:36

Nie byłam gościem żadnego z nich..(nie mam pojęcia, jak wyglądają same hotele wewnątrz, pokoje itp)... Pojęcia: "lepsza plaża" czy "lepsze położenie" są bardzo subiektywne...Mnie bardziej przypada do gustu otoczenie i położenie Fontany...co nie znaczy, że i Twoja percepcja będzie taka sama jak i moja...
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone