Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzieś między Crikvenicą a Senj - szukam...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 18.06.2008 08:39

Witam wybieram sie w pierwszą podróz do Chorwacji z zoną i 4 letnim synem..
Nie chce jechać gdzies daleko...
Szukam jakiego fajnego spokojnego miejsca.. najlepiej malych zatoczek, z małą plażą... noclegów blisko morza

Jade po 25.06.2008

Dzieki za podpowiedzi

Pozdrawiam
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 19.06.2008 11:45

czy nikt tam nie był.... czy to tak kiepska okolica ?
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 24.06.2008 08:30

nic a nic nie mozecie poradzić ?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 24.06.2008 11:14

Witaj,
Po przejechaniu tylu kilometrów to 3-4godz jazdy dalej na południe autostrada nie powinny Ci robić różnicy :)
W zat.Kvarner byłam w Novi Vinodolski, miasteczko ładne ,wtedy wydawało mi sie ze jest super, jednak po zobaczeniu Chorwacji środkowej i południowej stwierdzam, ze są piękniejsze miejsca w Cro.
Wyspa Krk bardzo ładna a tam np.Baska.
Musisz poszukać na forum co Cie interesuje.
Tu podobny watek:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19205

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 24.06.2008 14:58 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
Mariuszn74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariuszn74 » 24.06.2008 14:44

Witaj,
właśnie wczoraj wróciliśmy z Novi Vinodolski. Miasteczko ładne, bardzo sympatyczne stare miasto z wąskimi uliczkami, przyjemna główna spacerowa ulica z knajpkami. Plaże w centrum skały + beton, po bokach miasteczka jest kilka bardzo przyjemnych zatoczek z kamyczkami lub żwirkiem, np. naprzeciw wysepki San Marino. Nam (a szczególnie moim łobuzom - 2,5 roku i 1,5 roku) bardzo się podobało, byliśmy w sumie przed sezonem, jak wyjeżdzaliśmy dopiero się zaczynał ruch. Crikvienica - typowy kurort, ładna promenada i plaża miejska (żwirowa), mnóstwo knajpek i kafejek, akwarium z rybami adriatyku i tropikalnymi. Senj zdecydowanie najmniej atrakcyjne z tych miejsc, do zwiedzania twierdza Nehaj. W Novi Vinodolski mnóstwo apartamentów, tak samo w Crikvienicy. W Novi sporo było bardzo blisko morza - nie wiem, jak będzie z miejscami w lipcu / sierpniu. Dobre miejsce do wypadów na Krk, Rab, Istrię, Plitvice.
Jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem
pozdrawiam i mięłgo urlopu
koltonek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 25.06.2008 10:13

A macie jakieś fotki z Novi Vinodolski. My się tam wybieramy pod koniec sierpnia i jak by można było prosić o jakieś zdjęcia Novi i okolic (najbardziej chodzi mi o te plaże dla dzieci) to będę wdzięczny :)
Mariuszn74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariuszn74 » 26.06.2008 11:11

Nie ma problemu, podaj maila to ci wyślę -wstyd się przyznac, ale nie umiem wklejać na forum (wiem, że jest "instrujkacja obsługi, ale nie miałem czasu się nauczyć) :oops:
koltonek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 26.06.2008 11:16

Dzięki.
Mój adresik: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mariuszn74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariuszn74 » 26.06.2008 11:58

Koltonku, opróżnić skrzynkę, bo mi wraca mail, że masz przepełnioną :(
koltonek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 26.06.2008 12:07

Skrzynka pusta, ale spróbuj na tą : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - tu powinno przejść
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2008 14:13

Witaj,
Trochę zdjęć z Cro z Novi Vinodolski z 2004r.
Może teraz coś sie zmieniło :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wtedy mieszkaliśmy w hotelu Lisanj(6 i 8 zdjęcie) więc tez się plażowaliśmy w jego okolicach.Niestety ładną żwirową plaże zalali betonem :?
Jednak kawałek dalej były bardzo fajne skałki i malutkie zatoczki żwirowe.
Jak wspomniałam wcześniej te miejsce nie zachwyca..są ładniejsze w Chorwacji :lol:

np.Riwiera Makarska
Obrazek
i plw.Peljesac
Obrazek

Pozdrawiam :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.06.2008 20:11

Wydaje mi się, że w NOVI VINODOLSKI NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO, poza tym, że brak jest tam aktualnie Koleżanki Ines. Pozdrawiam serdecznie kolega darek1
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 11.07.2008 14:57

Własnie wrócilem....

znalazlem małe miasteczko kolo NOVI VINODOLSKI - Povile.

Dzisiaj rano wróciłem... polecam
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 05.09.2009 08:53

Do Daral17, czy możesz mi podać jakieś namiary na kwaterę w Povile i jakieś info i foto.
Pozdrawiam
Sławek
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
marcelka0507
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcelka0507 » 17.02.2011 17:54

Mariuszn74 napisał(a):Witaj,
właśnie wczoraj wróciliśmy z Novi Vinodolski. Miasteczko ładne, bardzo sympatyczne stare miasto z wąskimi uliczkami, przyjemna główna spacerowa ulica z knajpkami. Plaże w centrum skały + beton, po bokach miasteczka jest kilka bardzo przyjemnych zatoczek z kamyczkami lub żwirkiem, np. naprzeciw wysepki San Marino. Nam (a szczególnie moim łobuzom - 2,5 roku i 1,5 roku) bardzo się podobało, byliśmy w sumie przed sezonem, jak wyjeżdzaliśmy dopiero się zaczynał ruch. Crikvienica - typowy kurort, ładna promenada i plaża miejska (żwirowa), mnóstwo knajpek i kafejek, akwarium z rybami adriatyku i tropikalnymi. Senj zdecydowanie najmniej atrakcyjne z tych miejsc, do zwiedzania twierdza Nehaj. W Novi Vinodolski mnóstwo apartamentów, tak samo w Crikvienicy. W Novi sporo było bardzo blisko morza - nie wiem, jak będzie z miejscami w lipcu / sierpniu. Dobre miejsce do wypadów na Krk, Rab, Istrię, Plitvice.
Jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem
pozdrawiam i mięłgo urlopu

mam prośbę podam ci mój adres i gdybyś mógł coś więcej mi opisać o pobycie NV była bym wdzięczna, właśnie w tym roku planuję się wybrać adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone