Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie pojechac?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agniesia567
Autostopowicz
gdzie pojechac?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agniesia567 » 05.04.2008 08:44

witam wszystkich,
mam takie pytanie: chce jechac z mezem i synkiem (13mies.) do Chorwacji, w czerwcu. czy ktos moglby mi polecic jakies miejsce???
chodzi mi głownie zeby było blisko do morza i piaszczysta plaża (ze wzgledu na dziecko wiadomo), jesli by ktos znał takie miejsce prosze piszcie!!! nie wiem gdzie mam szukac takiego miejsca, a jedziemy autem!
Pozdrawiam.
M 52
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) M 52 » 05.04.2008 15:28

Mam ten sam problem, tylko mam żonę i więcej dzieci ;) Zalezy mi na bliskości morza i spokoju. Chętnie też wziąłbym ponton z silnikiem.
Wyglada na to, że mam szukac lokum na wyspie Krk. [/code]
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 05.04.2008 16:45

Dla pytajacych o to co Wy jest FAQ:

forum/viewforum.php?f=27

a o piasek na plazy w HR to rzadkość i raczej tym bym sie nie sugerował. Dzieci rownie dobrze bawia się na zwirku a do wody takiego dziecka i tak samego nie puścisz więc czy zwirek czy piasek jedna ryba

Raczej uikł bym plaż betonowych choćby z powodu kłopotów z wejściem do morza oraz skał ale żwirejk jest na kazdym kroku. Do tego plaze piaszczyste są mocno zatłoczone i woda duzo brudniejsza.

Proponuje na początek obejrzec plaze w tym watku, może cos wam się spodoba:
forum/viewtopic.php?t=17562
(trochę sie ładuje - duże zdjęcia)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.04.2008 17:26

Pakostane, Orebić, okolice Ciovo, Makarska, ech dlugo by wymieniać...
Agniesia567
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agniesia567 » 06.04.2008 08:02

No własnie my tez bedziemy brać ponton, wiec tez by nam zalezalo zeby byc blisko wody, a plaza moze byc ewentualnie żwirkowa:)
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 06.04.2008 08:17

:lol:
Możecie napisać do mnie to polecę tam gdzie ja jeżdżę ze swoimi dzieciakami i też nie na piaszczystą plażę. Piaszczysta plaża to są tłumy ludzi.
Jest to jedna z tych miejscowości wymienionych w poście powyżej.
I tak jak wszyscy po wyjeździe stwierdzają, ja też potwierdzam: dzieciaki wcale nie szukają piasku. Mają raj i atrakcje w kamyczkach, przewalaniu ich, też się da kopać, akcesoria plażowe dla dzieci mile widziane.
Agniesia567
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agniesia567 » 06.04.2008 09:51

stola1 powiedz w takim razie gdzie byłaś?? rzeczywiscie dla dziecka liczy sie zabawa i to niekoniecznie w piasku, mozesz mi polecic jakies miejsce?? i ewentualnie moze jakis namiar i gdzie byliscie?jakie mniej wiecej ceny były? i najwazniejsze pytanie co brałas dla dzieci z leków??
Pozdrawiam.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 06.04.2008 11:27

Co do leków to biorę zawsze podstawową apteczkę: węgiel, smectę, lacidofil paracetamol, wapno, coś na alergię (bo mam alergików i astmatyków), plastry, coś odkażającego, gaziki, itp, nawilżającego na skórę - czyli to co każdy powinien też mieć w domu.
Najważniejsze, jeżeli chodzi o dzieci, to jest zabezpieczenie ich przed słońcem. Biorę więc kremy z dużymi faktorami, panthenol w każdej postaci, fajnie tez łagodzi podrażnienia Balneum Baby. I jak do tej pory to tylko to mi sie przydawało.
To tak pokrótce co mi teraz przyszło do głowy.

Co do kwater to może napisz na mój GG, albo e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, bo dużo tego pisania sie zanosi. Pozdrawiam :lol:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 06.04.2008 11:51

Agnesiu567,
Ja też wybieram się w czerwcu do Chorwacji z rodziną i dwójką dzieci (6 lat i 15 mies.) Chcemy wyjechać przed sezonem ok. 5 czerwca - z Krakowa. Bierzemy pod uwagę Krk lub Istrię, ew. inne miejsce w północnej części Cro. Warunek jest taki, że jedziemy w nocy, bo samochód jest bez klimy i na raz.
Byłem prawie zdecydowany na Krk (Piotrek_B ma dar przekonywania :-) ) ale ... wpadła mi w oko Premantura z Kamieniakiem ew. Medulin.
Ale kto powiedział, że musi to być Krk lub Istria? Może Rab albo Pag?
Proszę zorientowanych o zarekomendowanie lub odradzenie w/w miejsc.
W googleearth są dokładne zbliżenia Kamjeniaka więc widać ze na plażach jest dużo cienia ale czy one są "childrens friendly"?
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2008 13:23

Lider16 napisał(a):...Byłem prawie zdecydowany na Krk (Piotrek_B ma dar przekonywania :-) ) ...

A dziękuje Ci bardzo :lol: :wink:
A wracając do tematu GDZIE - fajna stronka z wszystkimi rodzajami plaż w HR zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - może pomoże coś przy podejmowaniu decyzji.

Natomiast odnośnie bojących się mam (chodzi o plaże piaszczyste) - z uwagi na fakt, że również jeżdzę z dzieciakami powiem tak - o wiele lepsze są plaże żwirowe, drobno kamieniste itp:
- jest to dla dzieciaka atrakcja sama w sobie (piachu pod dostatkiem jest w Polsce),
- nie tylko moje dzieciaki (ale większość dzieciaków wg opinii na tym forum) chwalą sobie żwirek i drobny kamień - wbrew pozorom tym też można sie bawić
- odpada najważniejsze !!!! olejek/krem do opalania w połączeniu z piaskiem to koszmar :roll:
Agniesia567
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agniesia567 » 06.04.2008 17:35

Witam cie Lider16 no my sie wybieramy koło 15 czerwca, tez bedziemy jechać w nocy bo przynajmniej nam mały bedzie spał! i tez chcemy na raz wziąć droge!
a plaza rzeczywiscie żwirkowa moze i lepsza!!
:-)

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone