Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jest to miejsce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pandora_
Turysta
Gdzie jest to miejsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) pandora_ » 12.08.2010 05:49

Witam

Urlop spędzony w Chorwacji wypadł cudownie, widoki naprawdę piękne

W drodze do Dubrownika z Breli widziałam wiele pięknych zatoczek i innych urokliwych miejsc, między innymi spodobało mi się jedno miasteczko, biorąc pod uwagę ewentualny powrót do Chorwacji chciałabym widzieć jaką miejscowość zarejestrowałam na zdjęciu, niestety nie widać tyle ile bym chciała samej zabudowy aczkolwiek może ktoś wiedzieć

A tak wogóle z tego co zaobserwowałam to im dalej na południe tym piękniej

Dziękuję za pomoc

Obrazek
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 12.08.2010 08:07

to jest Stikovica, naprzeciwko Zatonu.
Tuż przed Dubrovnikiem.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.08.2010 08:47

Bardzo ładne miejsce ale nie jestem pewien czy to Stikovica w 2001 i 2005 spędzałem wakacje w Orasać i drogę do Dubrovnika jak nie doskonale to na pewno dobrze pamiętam i wydaje mi się że Stikovnica jak i Zaton i droga przez nie prowadząca jest nieco niżej czyli góra 10 metrów nad lustrem wody.
Niestety nie jestem pewien wiec zdania swojego nie będę bronić w zaparte, może jakieś szczegóły mi umknęły.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 12.08.2010 09:40

Obrazek

Według Google map to jest chyba ta zatoczka. Przy większym powiększeniu można porównać szczegóły. Kor_nick ma rację. Pozdrav
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.08.2010 21:44

kor_nick napisał(a):to jest Stikovica, naprzeciwko Zatonu.
Tuż przed Dubrovnikiem.

Ok poddaję się ukłony i szacunek na 100% jest to Stikovica sprawdziłem potwierdzam porównałem foto.
Czemu mnie zmyliła ta wysokość? Heee ok
pandora_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pandora_ » 13.08.2010 05:55

Dziękuję wszystkim za udział w temacie i za odpowiedź:)

Stikovica ma coś w sobie, jeśli miaąłbym wrócić do chorwacji myślę że mogłaby być miejscem powrotu:) myslę też o miejscowości Mali Ston na peljesacu, bardzo fajnie, kameralnie jest położona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone