Trochę wstępu, ale wybaczcie to mój pierwszy post na tym forum.
Jak zawsze na począku roku dylemat gdzie na wakacje. Po kilku wyjazdach do Egiptu, Turcji i Tunezji decyzja zapadła że na Chorwację.
Podejmując decyzję nawet nie wyobrażałam sobie że tak sie zaangażuję dzięki temu forum i jeszcze nie będąc tam zakocham się w Chorwacji.
Po kilkudniowym szukaniu zaklepaliśmy apartament w Orebiću w terminie 22.08.-29.08
Wiem że wiele osób sugeruje "jazdę w ciemno" i wybór kwatery na miejscu, ale ja chciałam spokojnie spać i nie myśleć że jak dotrę na miejsce po wielu godzinach to z trójką (15,5,2) dzieciaków będę szukała lokum, który będzie odpowiedni na naszą gromadkę. Zależało mi aby na miejscu mieć takie warunki jakie sobie wymyśliłam
Zwracam sie o pomoc doświadczonych osób a jest was ogrom z tego co sie po krótce zorientowałam w doborze najkorzystniejszej trasy.
Wstępny plan to:
1.Gdańsk- Słowacja nocleg w Velky Medar (baseny)
No i tu dojazd dla nas jasny, bo trasę na Słowację mamy opanowana przez wyjazdy na narty.
Natomiast mam pytanie jak dalej z Velky Medar do Plitwic? Jaką trasę najlepiej obrać?
2.Plitwice (zwiedzanie jezior)
3.Primosten nocleg 2-3 dni (KrK - wodospady, Trogir,Split)
4.Brać - Supetar nocleg 2 dni
5.Makarska 1 dzień - PN Biokowo-Sv Jura, Tucepi
6.Orebić 7 dni
Oczywiście nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie dlatego będę wdzięczna za wszelkiego rodzaju wskazówki i sugestie

.png)
.png)
.png)