Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janusz Bajcer :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak
Janusz Bajcer :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 20.11.2007 20:27

z Okazji :) jutrzejszych imieninek ;) Wujek :)

Jak masz na imię - dobrze wiem, więc dziś życzenia złożyć Ci chcę. Mnóstwo radości, słodkiej miłości, pełnego szczęścia i wiecznej młodości.

Pozdrav Adaś :) :papa:

Oczywiście dla innych Januszów :) z forum również :) życzonka :)
poranny_deszcz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poranny_deszcz » 20.11.2007 21:45

Oczywiście dla innych Januszów :) z forum również :) życzonka :)[/quote]

aa dziekuję :D to jutro ?..zapomniałem..hmm jutro w firmie zrobię 'libacje' ciastkową.
Janusz Januszowi życzy wszystkiego najlepszego :)
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 20.11.2007 22:50

Taki facet jak nasz Janusz zasługuje na życzenia w osobnym wątku!
Wszystkiego najlepszego Januszku!
Wszystkim innym jutrzejszym solenizantom również wszystkiego naj :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.11.2007 23:03

COŚ O IMIENIU JANUSZ

Imię Janusz powstało u nas, w Polsce, jako odmiana imienia Jan. Ale przypomina również imię starorzymskiego bóstwa Janusa, który to Janus był patronem wrót, bram i początków. Jako że miał dwie twarze, spoglądał zarówno w przód, jak i w tył. Słowianie też mieli swoich Światowidów, bóstwa patrzące naraz w cztery strony świata. Tamten Janus ma tyle wspólnego z dzisiejszymi Januszami, że oni też lubią każdą rzecz oglądać z różnych punktów widzenia i mają rozległe zainteresowania.

Liczba imienia Janusz wynosi pięć. Piątka oznacza ludzi śmiałych i ciekawych świata, ale też niespokojnych i skorych do zmian, takich wiecznych wędrowców. Połączenie mocy tej liczby i legendy o Janusie, który widzi cały świat naokoło siebie, daje rzeczywiście wszechstronne uzdolnienia i wielką żywość umysłu.

Januszowie sprawiają wrażenie ludzi, którzy po to przyszli na świat, aby wszystko sprawdzić, wszystkiego dotknąć, zbadać, dowiedzieć się i doświadczyć. Stale gromadzą w umyśle wiadomości, ciekawostki, historyjki z morałem oraz dowcipy. Niejeden z nich zauważył w pewnym momencie, że ma talent literacki, z którego w dodatku można nieźle wyżyć. W szkołach nie muszą się wiele uczyć, bo cały program znają już wcześniej ze słyszenia. Są zwykle kopalnią wiadomości o znajomych i o całej okolicy. Lubią również sprawdzać, jak to jest, kiedy dzieje się coś niezwykłego, kiedy na przykład skoczy się ze spadochronem albo wygra konkurs. W wieku dojrzałym potrafią zacząć nagle dobrze zarabiać - głównie po to, aby wypróbować, jak się człowiek czuje, kiedy jest bogaty. Gdy im się to znudzi, równie nagle sprzedadzą cały interes. Januszowie lekką ręką zmieniają miejsca zamieszkania, prace, zawody, znajomych. Nie są raczej materiałem na dostojnych i zacnych mieszczan. Są urodzonymi obywatelami świata.

No to z okazji imienin policzmy się Janusze ile nas jest ma forum :wink:

1. wymieniony przez Adasia czyli Janusz Bajcer.
2. Janusz (poranny_deszcz)
3. Janusz (krakuscity)
4. Janusz (niezawodny)
5. Janusz.w
6. Janusz (Ja1)
7. Janusz (J23)
8. Janusz (kuczi74)
9. Janusz Serednicki
10.Janusz (yanopodkivano)
11.Janusz (pomorzanin)
?? .................

:papa: :papa:
Ostatnio edytowano 04.12.2007 22:14 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 21.11.2007 00:05

Januszu -Wujku Prezydencie :D

Żyj nam sto lat w dobrym zdrowiu

Obrazek

Wszystkim forumowym Januszom tego samego życzą
Alinek1 i Wojan
:papa:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 21.11.2007 00:35

Dla Wujka :wink: i wszystkich pozostałych Januszów - NAJLEPSZEGO I NAJDŁUŻSZEGO!!! :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 21.11.2007 06:15

I ja się przyłączam do życzeń dla Wujka :lol: , Krakusa i wszystkich forumowych Januszów :mrgreen:
Wszystkiego najlepszego ! :mrgreen: :devil:
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 21.11.2007 08:50

:):) No to wsiego dobrego ! Oby się żyło lepiej i zdrowiej :):)
Serdeczne pozdrowienia z Dobrzenia Wielkiego od nas masz :):):)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.11.2007 09:50

Dzisiaj wieczorem, na imieninach Janusza G. wypiję kieliszek winka za zdrowie Janusza B. w podziękowaniu za wiele udzielonych rad, które pomogły mi w spędzeniu udanych, kolejnych wakacji w Cro.
:D
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 21.11.2007 09:55

Ooo :!: Ale fajowo, dzięki :!:

pozdr

P.S.
Janusz to moje drugie imie :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.11.2007 10:25

Przyłączę sie do życzeń dla WUJKA :lol: i innych Januszów - 100 LAT i wszelkiej pomyślności :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.11.2007 10:44

Szanowny Panie Prezydencie :!:
Zdecydowałem się napisać do Pana w tym wątku gyż zasługuje Pan na osobny temat do składania życzeń..... ble ble ble :lol:

Janusz ... wszystkiego najlepszego :D ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Oczywiście wszystkiego najlepszego również wszystkim Januszom forumowym

Spełnienia marzeń :!:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 21.11.2007 10:46

Witam i pozdrawiam życząc Januszowi B. i innym Januszom
wszystkiego NAJ NAJ, dzięki za forumowe rady i pomocne wskazówki.

pozdrav :hut: :papa:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.11.2007 10:59

Wszystkim Januszom od Janusza - najlepsze życzenia imieninowe. :D

I ja też serdecznie dziękuję za życzenia. :)
wrzosik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wrzosik » 21.11.2007 11:19

Wszystkim Januszom ode mnie też wszystkiego dobrego i takiego słonka jak dzisiaj u nas na każdy dzionek.
Dominika
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone