Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wielgus 3 - Rewolucje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
banko
Croentuzjasta
wielgus 3 - Rewolucje

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.02.2007 09:56

http://wiadomosci.onet.pl/1492390,11,item.html

"Rzeczpospolita":

List Benedykta XVI, opublikowany w przeddzień Środy Popielcowej, nie był jedyną informacją, jaka ostatnio dotarła z Watykanu do abp. Stanisława Wielgusa.

Jak dowiedziała się "Rzeczpospolita", ze Stolicy Apostolskiej przyszły jeszcze dwa życzenia:

arcybiskup powinien wycofać wniosek o autolustrację i wyjechać z Warszawy.

Na ten właśnie temat dyskutowali biskupi podczas ostatniego spotkania Rady Stałej Episkopatu Polski. Ustalono wówczas, że przedstawiciel Rady będzie rozmawiał o tym z hierarchą. Nie jest wykluczone, że Rada wystosowała do niego także list w tej sprawie. Spotkanie Rady Stałej odbyło się we wtorek. Dwa dni później sąd lustracyjny przychylił się do wniosku abp. Wielgusa o autolustrację. Rozmówcy dziennika twierdzą, że niektórzy biskupi liczyli, iż sąd odrzuci wniosek, ale skoro stało się inaczej, będą rozmawiać z arcybiskupem, by wycofał się z autolustracji.

Watykan nie chce, by sprawa toczyła się przed sądem cywilnym. Proces mógłby objąć sprawy, których wyjście na jaw mogłoby być dla Kościoła niekorzystne.

Poza tym każde posiedzenie sądu ożywiałoby i tak już burzliwą dyskusję o lustracji w Kościele.

Sam arcybiskup wnioskował, by utajnić część procesu dotyczącą relacji między duchowieństwem.

Swoje życzenia Stolica Apostolska wyraziła zanim prezes IPN Janusz Kurtyka poinformował, że odnaleziono nowe dokumenty na temat ks. Wielgusa. List Benedykta XVI, datowany na 12 lutego, został podany do wiadomości przez abp. Wielgusa w dniu spotkania Rady Stałej. Nie jest wykluczone, że arcybiskup zdecydował się na jego opublikowanie, gdy dowiedział się, jakie plany ma wobec niego Watykan podaje
"Rzeczpospolita".
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.02.2007 11:11

"Jak dowiedziała się Rzepa"..., "nie jest wykluczone"...

B16 napisał jasno, zwięźle i na temat. Ale dla niektórych ważniejsze jest co napisała Rzepa... Bo Rzepa wie lepiej jak "interpretować" list B16...
I banko dzięki Rzepie też już wie lepiej bo czytał Rzepę uważnie a listu B16 nie musi...skoro Rzepa napisała jedynie słuszny komentarz.
Tym bardziej że ta sama Rzepa napisała że "B16 nie wie o co chodzi". OK - On nie wie - Rzepa wie i Banko... Amen.
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.02.2007 11:24

niezawodny napisał(a):"Jak dowiedziała się Rzepa"..., "nie jest wykluczone"...

B16 napisał jasno, zwięźle i na temat. Ale dla niektórych ważniejsze jest co napisała Rzepa... Bo Rzepa wie lepiej jak "interpretować" list B16...
I banko dzięki Rzepie też już wie lepiej bo czytał Rzepę uważnie a listu B16 nie musi...skoro Rzepa napisała jedynie słuszny komentarz.
Tym bardziej że ta sama Rzepa napisała że "B16 nie wie o co chodzi". OK - On nie wie - Rzepa wie i Banko... Amen.

Nie jest wykluczone, że Rada wystosowała do niego także list w tej sprawie - w sprawie wycofania wniosku o autolustrację .

Rzepy nie czytam, tekst skopiowalem z - ze zacytuje..."najbardziej wiarygodnego i niezaleznego portalu Onet.pl ..." - koniec cytatu.

zreszta link tez wkleilem :!:

przeciez na litosc boska nie bylo tam ani jednego mojego slowa badz komentarza :!: :!: :!: :!: :!:

wiec nie rozumiem skad Twoj wniosek ze ja wiem lepiej :?: :?: :?:

chyba ze chcesz rozpetac nastepna awanture.........
ja jestem od tego daleki.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.02.2007 11:47

banko napisał(a):Nie jest wykluczone, że.....

"Nie jest wykluczone..."

Ja nie wykluczam istnienia życia na Marsie.
Nie wykluczam też lotu na Marsa a stamtąd poza "Horyzont zdarzeń". Wiesz banko co to jest "Horyzont zdarzeń" :?: To klucz do zrozumienia twoich problemów...
Więc jakbyś nie wiedział co to jest to tu masz wstęp do zrozumienia tego co cię otacza: http://pl.wikipedia.org/wiki/Horyzont_zdarze%C5%84
Szczegóły musisz doczytać poza wikipedią bo to jest tylko wstęp...
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.02.2007 11:49

niezawodny napisał(a):
banko napisał(a):Nie jest wykluczone, że.....

"Nie jest wykluczone..."

Ja nie wykluczam istnienia życia na Marsie.
Nie wykluczam też lotu na Marsa a stamtąd poza "Horyzont zdarzeń". Wiesz banko co to jest "Horyzont zdarzeń" :?: To klucz do zrozumienia twoich problemów...
Więc jakbyś nie wiedział co to jest to tu masz wstęp do zrozumienia tego co cię otacza: http://pl.wikipedia.org/wiki/Horyzont_zdarze%C5%84
Szczegóły musisz doczytać poza wikipedią bo to jest tylko wstęp...

a na pytanie odpowiesz :?:

i prosze, nie wyrywaj zdan z kontekstu , bardzo prosze.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.02.2007 13:03

banko napisał(a):a na pytanie odpowiesz :?:

Odpowiedziałem :wink:
W tej sprawie B16 jest dla mnie 100% wiarygodny. A Rzepa jest 100% niewiarygodna w tej sprawie.
To tak jak z tym kardiologiem Garlickim i ministrem "zero"; pierwszy jest niewinny ale drugi zrobił igrzyska dla ludu. Własnie zmarł kolejny pacjent, któremu nie przeszczepiono serca... Ale grunt że doktor siedzi... Bo "już nigdy nikogo nie skrzywdzi" Teraz zioberny będzie osobiście przeszczepiał serca :wink: Tak wyglada rzeczywistość tego kraju, którą kreuje m.in Rzepa a ty bezmyslnie to powtarzasz...
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.02.2007 13:26

niezawodny napisał(a):
banko napisał(a):a na pytanie odpowiesz :?:

Odpowiedziałem :wink:
W tej sprawie B16 jest dla mnie 100% wiarygodny. A Rzepa jest 100% niewiarygodna w tej sprawie.

czyli Rzeczpospolita klamie w calym tym artykule :?:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 24.02.2007 14:20

banko Rzeczpospolita, inna gazeta, media czy ktokolwiek lub cokolwiek zawsze kłamie, gdy ma inne zdanie niż nasz sympatyczny niezawodny. Nie zauważyłes? :)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.02.2007 15:02

JasioJasio napisał(a):banko Rzeczpospolita, inna gazeta, media czy ktokolwiek lub cokolwiek zawsze kłamie, gdy ma inne zdanie niż nasz sympatyczny niezawodny. Nie zauważyłes? :)

2xJasio też wie lepiej jak "interpretować" list B16 Obrazek
Mianowicie każde słowo należy "interpretować" odwrotnie bo jest zaszyfrowane... Obrazek
Przecież B16 nigdy nie pisze tego so myśli - B16 myśli to co myśli 2xJasio, banko i rzepa a Wielgusowi tylko ściemnia żeby było "wesoło"
Obrazek
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 24.02.2007 17:40

Jak widze Twoja wyobraźnia panie niezawodny pracuje nieustannie, szkoda tylko że bez sensu.
Czy ja napisałem w tym wątku cos o którymkolwiek papieżu? Czy ja napisałem, ze Rzplita ma, albo nie ma racji? Czy ja napisałem cokolwiek innego niż stwierdzenie że Twoje zawsze musi byc na wierzchu?

Masz zdanie inne od mojego - ok, twoje prawo, ale racz przy okazji nie przypiywac mi swoich pokrętnych i bzdurnych teorii.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 24.02.2007 17:47

te wasze dyskusje są super.Mądre ,elokwentne, każdy dba o swój interes.ale co za tym idzie.
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.02.2007 17:53

JasioJasio napisał(a):Jak widze Twoja wyobraźnia panie niezawodny pracuje nieustannie, szkoda tylko że bez sensu.
Czy ja napisałem w tym wątku cos o którymkolwiek papieżu? Czy ja napisałem, ze Rzplita ma, albo nie ma racji? Czy ja napisałem cokolwiek innego niż stwierdzenie że Twoje zawsze musi byc na wierzchu?

Masz zdanie inne od mojego - ok, twoje prawo, ale racz przy okazji nie przypiywac mi swoich pokrętnych i bzdurnych teorii.

JasioJasio - luz :!:

to nic nie da........ 8)

pewne rzeczy sa niestety niezmienne :(

na dowod moge Ci podac stosowny link :D

podaj tylko maila.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.02.2007 20:19

JasioJasio napisał(a):Jak widze Twoja wyobraźnia panie niezawodny pracuje nieustannie, szkoda tylko że bez sensu.

Grunt że ty napisaleś z "sensem":
JasioJasio napisał(a):Czy ja napisałem w tym wątku cos o którymkolwiek papieżu? Czy ja napisałem, ze Rzplita ma, albo nie ma racji?

Czyli 2xJasio napisał że nic nie napisał... :lol: To akurat się zgadza...

JasioJasio napisał(a):Masz zdanie inne od mojego - ok, twoje prawo, ale racz przy okazji nie przypiywac mi swoich pokrętnych i bzdurnych teorii.

To może ty nie przypisuj mi że ja ci przypisuję... :roll:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.02.2007 20:20

carnivalka napisał(a):te wasze dyskusje są super.Mądre ,elokwentne, każdy dba o swój interes.ale co za tym idzie.

Bardzo mądra myśl - w sam raz dla Jasia i banko :wink:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 24.02.2007 20:46

"Ręce opadli". To nie ma sensu, niezawodny marnujesz się na tym forum. W wykręcaniu kota ogonem jesteś tylez niezły co irytujący. Daruję sobie zatem jakiekolwiek polemiki z Toba.
Sukcesów życzę.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone