Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sveta Nedjelja na Hvarze - poszukuję namiaru na apartament

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jajcio
Turysta
Sveta Nedjelja na Hvarze - poszukuję namiaru na apartament

Nieprzeczytany postnapisał(a) jajcio » 03.09.2008 13:56

Witam,

ja na tym forum pierwszy raz. Jest mi bardzo miło i Wszystkich witam. Przygotowałem sobie wyjazd bez zbędnych pytań, bo na wszystkie znalazłem już odpowiedzi. Pozostało mi jeszcze jedno ostatnie, i zakładam, że na nie też pewnie znalazłbym odpowiedź na forum - jednak na razie mi się nie udało. Gdzieś pewnie poszukiwana przeze mnie informacja jest i śmieje się ze mnie. Dlatego postanowiłem napisać i poprosić o pomoc. Chodzi mi mianowicie o namiar (telefon, adres www.) jakiegoś miłego apartamentu w Świętej Niedzieli na Hvarze. Wybieram się do Chorwacji w połowie września i pierwsze 11-12 dni spędzę na Pagu, a ostatni tydzień chciałbym na Hvarze. Upatrzyłem sobie Św. Niedzielę. Pomóźcie z namiarem, będę wdzięczny.

jajcio
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.09.2008 14:01

W połowie września na Hvarze to psy d... szczekają, więc wal w ciemno i niczego nie rezerwuj. Sv. Nedjelja to dość charakterystyczna miejscowość z trudno dostępnym wybrzeżem, więc najlepiej będzie jak na miejscu zdecydujesz, które miejsce Ci odpowiada :)
jajcio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jajcio » 03.09.2008 14:25

No ja nie z tych, co mają problem w podróży z noclegiem. Rzecz jednak w tym, że będę w towarzystwie dwójki niemowląt i nadopiekuńczej ich mamy - mojej rodziny. Chciałbym więc, jeżeli to możliwe, pojechać tam w konkretne już upatrzone miejsce, coby akurat w porze karmienia nie szukać miejsca do spania:-))) Rozwód to mało!!!
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 03.09.2008 16:01

Internet pewnie przeglądałeś, ale gdyby nie to może tu coś znajdziesz
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.09.2008 17:04

jajcio napisał(a):No ja nie z tych, co mają problem w podróży z noclegiem. Rzecz jednak w tym, że będę w towarzystwie dwójki niemowląt i nadopiekuńczej ich mamy - mojej rodziny. Chciałbym więc, jeżeli to możliwe, pojechać tam w konkretne już upatrzone miejsce, coby akurat w porze karmienia nie szukać miejsca do spania:-))) Rozwód to mało!!!

Ale wiesz o tym że w Sv. Nedjelji praktycznie nie ma plaż :?: :) Pytam, bo po prostu nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego gdzie się wybierasz :lol: Siedzenie na skałach lub betonowym nabrzeżu z drabinkami do wody niekoniecznie moim zdaniem jest dobrym rozwiązaniem dla składu który podajesz 8) To takie moje skromne zdanie :wink:
jajcio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jajcio » 04.09.2008 22:54

Dzięki. Podany przeze mnie skład rzeczywiście może nie być zainteresowany plażowaniem na skałach lub betonie :) Nigdy nie byłem na Hvarze. Ba, nigdy nie byłem w Choracji. Ostatecznie spróbuję chyba zainstalować się w Ivan Dolac. Jakieś plaże chyba po południowej stronie wyspy są!?!? Dzieci zmieniają perspektywę - jeszcze przed rokiem na plaże spoglądałem bez zainteresowania, a teraz szukam lepszej, wybieram, dostosowuję do nich swoje plany.....
Dzięki.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.09.2008 06:23

Ja sugerowałabym Bojanić(a) Bad. Moim zdaniem fajniejszy niż Ivan Dolac.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 05.09.2008 12:20 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.09.2008 08:06

Kasiu, my wybraliśmy Ivan Dolac i byliśmy zadowoleni. Pomimo tego że zjeździliśmy chyba większość zatoczek Hvaru, miejscowości o której piszesz nie spotkaliśmy :roll: W którym rejonie wyspy to jest :?:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 05.09.2008 08:19

Może Kasi chodziło o zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link położony między Sveta Nedjelja a Ivan Dolac?

Rozważę tę miejscowość już niedługo 8)
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 05.09.2008 08:43

Myśle ,że Kasi chodziło napewno o miejscowość między Sveta Nedjelja a Ivan Dolac
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 05.09.2008 08:47

w ivan dolac znajdziesz trzy lub cztery plaze bardzo sympatyczne i blisko siebie, dosłownie 5 minut spacerkiem. jesli chodzi o noclegi to moze to:
nie nocowałem tam ale wyglądało w lipcu z zewnątrz dobrze a i na tym forum gdzies ktos to chwalił.
ja byłem tu: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i też polecam. a jak nie ivan dolac to zavala też bardzo miłe miejsce. jedna wioska wczesniej niż ivan d. jadąc od sucuraju. miłego pobytu.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.09.2008 12:12

kulka53 napisał(a):Może Kasi chodziło o zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link położony między Sveta Nedjelja a Ivan Dolac?

Rozważę tę miejscowość już niedługo 8)

Dokładnie... za Ivan Dolcem a przed Jagodną i sv.Nedjelją. Nie można tego nazwać wioską... Po prostu kilka obiektów nad samym brzegiem i dlatego fajniej niż w Ivan Dolu czy Zavali, które w sezonie są jednak baaaardzo tłoczne (jak na mój gust przynajmniej).
Bojanić(a) bad jest zdecydowanie spokojniejszym i bardziej ustronnym miejscem; moim zdaniem idealnym na wypoczynek.
Pozdrawiam
P.S. ups... dopiero teraz widzę, że "rąbnęłam" się w poście powyżej (nałogowo "zjadam literki")... zaraz poprawię.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.09.2008 12:23

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.09.2008 12:56

Kasiu, obawiam się jednak, że teraz, w tym okresie tam gdzie podajesz tzw misie polarne będą w czapkach chodzić. 2 lata temu we wrześniu nawet Ivan Dolac zaczynało powoli zasypiać więc o wielką drożyznę i gwar raczej bym się nie obawiał :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 05.09.2008 20:29

Cały zatunelowy Hvar jest OK. :D Ja jednak proponuję Zavalę i sprawdzony apartament - zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :D
Można też zastanowić się nad czymś zdecydowanie bardziej kameralnym - zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
- zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozdrav. :D
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje