Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

forma płatności za most na Krk

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin1310
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1310 » 21.08.2008 11:36

Witam
W wielu postach pojawia się kwestia odpłatności za most na Krk - głównie odnośnie kwoty. Ostatecznie wiem że płaci się 30 KN przy wjeździe a wyjazd wliczony w tą opłatę.

Niestety nie zauważyłem w opisach czy można płacić za przejazd mostem tak jak przy bramkach na autostradzie.

W związku z czym moje pytanie czy jest możliwa zapłata gotówką lub kartą?
Dziękuję i życzę miłego dnia
jaranna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaranna » 21.08.2008 11:40

GOtówka do rączki miłej pani, kartą przypuszczam że też można ale nie jestem pewien bo nie musiałem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2008 11:42

marcin1310 napisał(a):....
W związku z czym moje pytanie czy jest możliwa zapłata gotówką lub kartą?.....

A widzisz inna możliwość niż gotówka lub karta :-)
Przy wjeździe jest normalna bramka jak na autostradzie - płacisz jak chcesz: karta, gotówka. Innej możliwości nie ma ;-)
Pozdrav
marcin1310
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1310 » 21.08.2008 12:19

Piotrek_B napisał(a):A widzisz inna możliwość niż gotówka lub karta :-)

Hmm...tylko gotówka :lol:

Dziękuję za szybką odpowiedź
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 21.08.2008 14:14

A ode mnie chcieli gotówkę. Miałam tylko euro więc tak płaciłam a resztę dostałam w kunach, ale na szczęście po uczciwym bankowym kursie.
dychy4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dychy4 » 22.08.2008 09:39

W czerwcu płaciłem kartą (Maestro z ING) - bez żadnego problemu. 30 KN za wjazd, wyjazd gratis.
Jeśli na moście na KRK lub każdej innej bramce na autostradzie nie można zapłacić kartą, to chyba tylko wtedy, gdy są problemy z łączami.

Pozdrawiam.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone