Dwa pytanka
19.06 czerwca wyjeżdżamy do Cro, a ja w powijakach z przygotowaniami. Proszę więc szanownych forumowiczów o drobną pomoc.
Do Cro wybieramy się po raz piąty. Wcześniej był Poreć, Bratuś, Marusici, Zavala. Za każdym razem wybieraliśmy co raz mniejsze miejscowości i z mniejszą ilością turystów. I to nam bardzo odpowiadało. Ostatnie dwa wyjazdy do Marusici i Zavali był wyjazdem w ciemno i jak najbardziej taka forma się sprawdziła. W tym roku chcielibyśmy troszkę zmienić i zastanawiam się nad wyjazdem do Orebicia - tak bardzo zachwalanego na tym forum. I tu moje pierwsze pytanko - prośba, w której części Orebicia szukać kwater, aby było ciszej i bliżej do ładnej plaży? Czy ktoś może coś poradzić?
W zeszłym roku jadąc na Hvar zatrzymaliśmy się tradycyjnie w Grazu, a następnego dnia o około 11.00 byliśmy przy jeziorach Plitvickich, gdzie spędziliśmy większość dnia i wieczorem w okolicy znaleźliśmy sobie bezproblemowo nocleg. W tym roku podróż też bym chciał rozłożyć na trzy dni, ale nie mam pomysłu gdzie można byłoby się zatrzymać na pół dnia tak jak nad Plitvicami. Może ktoś z forumowiczów coś by zaproponował?

.png)
.png)
.png)
.png)