Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DOLAC obok Primostenu

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.11.2009 07:56

emiro napisał(a):Witam.
W sierpniu miałem zarezerwowane miejsce w DOLACU właśnie w app.
MIKELIN. Po dojechaniu i obejżeniu tego niby "spokojnego,
cichego i przytulnego " miejsca zrezygnowałem z wpłaconej zaliczki i w
te pędy na Riwierę Makarską. 90E przepadło ale podiętej decyzji nie żałuję
Był to mój czwarty urlop w CRO ale po raz pierwszy i ostatni dokonałem
przedpłaty. Tylko w ciemno.
Pozdrawiam........

Też raz nam się zdarzyło popełnić podobny błąd i od tego czasu jeździmy TYLKO W CIEMNO i zawsze mamy b. udane wakacje w jakimś nowym super miejscu.
Aczkolwiek zauważyłem inną inszość - a mianowicie to, że jadąc w następnym roku w to samo miejsce doznajemy jakiegoś rozczarowania... czegoś nam brakuje itp. W tym roku podobnie mieliśmy w Korinos (Grecja), niby super miejsce, ale już "nie to".. uciekliśmy po 3 dniach (a miał być tydzień).
Wyjątkiem jest tylko Kruce w Montenegro, ale tam jeździmy głównie z powodu niesamowitego klimatu i zaprzyjaźnionego towarzystwa (od kilku lat zjeżdżają się tam prawie zawsze ci sami ludzie... głównie Serbowie).

Potwierdzam też że Nin k/Zadaru jest właśnie takim b. fajnym zadupiem. Polecałbym też opisywane kilkakrotnie Drage k/Pakostane, Żulianę na Peljesac. Poza tym wystarczy trochę pogrzebać i można znaleźć wiele ciekawych opisów o takich właśnie "zapomnianych" odludnych zakątkach Chorwacji. W ten sposób wytypowaliśmy Żulianę i nie zawiedliśmy się.

pozdro
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 01.11.2009 10:36

Tak wygląda dom w którym mieszkaliśmy :
http://chorwacja2004.republika.pl/foto/23.htm
Taki jest widok z balkonu :
http://chorwacja2004.republika.pl/foto/6619.htm
A tak wygląda plaża :
http://chorwacja2004.republika.pl/foto/21.htm
emiro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 01.11.2009 11:39

Witam.
Fotki fajne ale Chorwacja jak dla mnie to góry wchodzące do morza, zatoczki między skałami wielkości kilku metrów kw. oraz drzewa (pinie)
nad głową. Ktoś kiedyś napisał na tym forum święte słowa (moim zdaniem) "Prawdziwa Chorwacja to ta od Splitu w dół "

Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne