Sprawa wygląda tak:
- Wyjazd planowany na początek września z dzieckiem 11m-cy.
- trasa: Wrocław-Brno-Wiedeń-Maribor-Lubljana-Postojna-Rijeka
- cel - najlepiej Płn. Chorwacja- nie mamy ochoty nadkładać dodatkowych jeszcze kilku godzin podróży na dojazd do Dalmacji (tę może zostawimy na przyszły rok). Byliśmy z żoną już raz na Istrii, więc tym razem myślałem o okolicach Vinodolskiego Novego, lub coś w tym rejonie. Wakacje mają być czysto wypoczynkowe i względu na malucha są pewne wymagania:
1) w miarę wygodna plaża, z łagodnym zejściem do morza, niezbyt górzyste położenie (nie chce mi sie tym razem wdrapywać 100m pod górę z plaży do domu jak to mieliśmy na Istrii).
2) spokojna okolica, ale nie zupełne odludzie
3) możliwość codziennych niewyczynowych spacerów (może jakaś fajna promenada wzdłuż wybrzeża)
Intensywnego zwiedzania okolic raczej nie planujemy, ekstremalnych sportów równiez nie, wieczornych imprezy też nie szukamy.
Pewnie pojedziemy "w ciemno", bo po sierpniowym szczycie, to we wrześniu wiecej kwater stoi juz pusto i lepiej wybrać coś na miejscu. Możliwe też że pojedziemy z jeszcze jedną rodziną z maluchami.
Czy w Vinodolskim lub okolicach znajdziemy warunki jakie opisałem? Prosze o porady wynikające z Waszych doświadczeń.

.png)
.png)
.png)
.png)