Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd z maluszkiem 1r- Płn. Chorwacja

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jarno
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarno » 14.07.2010 20:13

Sprawa wygląda tak:
- Wyjazd planowany na początek września z dzieckiem 11m-cy.
- trasa: Wrocław-Brno-Wiedeń-Maribor-Lubljana-Postojna-Rijeka
- cel - najlepiej Płn. Chorwacja- nie mamy ochoty nadkładać dodatkowych jeszcze kilku godzin podróży na dojazd do Dalmacji (tę może zostawimy na przyszły rok). Byliśmy z żoną już raz na Istrii, więc tym razem myślałem o okolicach Vinodolskiego Novego, lub coś w tym rejonie. Wakacje mają być czysto wypoczynkowe i względu na malucha są pewne wymagania:
1) w miarę wygodna plaża, z łagodnym zejściem do morza, niezbyt górzyste położenie (nie chce mi sie tym razem wdrapywać 100m pod górę z plaży do domu jak to mieliśmy na Istrii).
2) spokojna okolica, ale nie zupełne odludzie
3) możliwość codziennych niewyczynowych spacerów (może jakaś fajna promenada wzdłuż wybrzeża)
Intensywnego zwiedzania okolic raczej nie planujemy, ekstremalnych sportów równiez nie, wieczornych imprezy też nie szukamy.
Pewnie pojedziemy "w ciemno", bo po sierpniowym szczycie, to we wrześniu wiecej kwater stoi juz pusto i lepiej wybrać coś na miejscu. Możliwe też że pojedziemy z jeszcze jedną rodziną z maluchami.
Czy w Vinodolskim lub okolicach znajdziemy warunki jakie opisałem? Prosze o porady wynikające z Waszych doświadczeń.
Falubaz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Falubaz » 14.07.2010 21:02

A może wyspa Rab? Miejscowość Lopar. Jest tam tzw. Rajska plaża, dla rodziny z maluszkiem super. Jak jest z zejściem na plażę to nie wiem, bo płynęliśmy na nią łódką.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.07.2010 21:16

Polecam Medulin koło Puli. Byłem tam z małą córcią.
tayson2009
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tayson2009 » 15.07.2010 17:04

Ja polecam Igrane ale to dalmacja. Jest tam spokój plaże nie przeludnione i dużo apartamentów(***) wolnych. Stoją przy drodze i zapraszają. Byłem w tym roku z dzieckiem, extra było.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.07.2010 19:55

A ja polecę Baskę na wyspie Krk. Dużo miejsc do spacerowania z wózkiem, atrakcje dla dzieciaków (choć 11m to mało na plac zabaw) przyjemna plaża w zatoce. Szczególnie dzielnica Zarok.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2010 10:07

ja też Baśkę na wyspie Krk polecam. czysta plaża(błękitna flaga), gruby, okrągły żwir, długa promenada, płasko, sklepy z ładną biżuterią:) Jeśli chcecie robić nic to dobre miejsce. byłem we wrześniu i można jechać w ciemno, pusto nie jest ale tłumów też nie ma. Ja w tym roku myśląc o urlopie na leniucha myślę właśnie o tym miejscu-ale nie wiem czy żona pozwoli tyle leżeć:) Dla rozrywki polecam wyjazd do Plitvickich Jezior, są blisko. Dla golasów polecam plaże w Starej Baśce.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone