Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatkowa osoba w apartamencie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wera40
Plażowicz

Postnapisał(a) wera40 » 29.06.2009 21:35

Wynajęlismy 10 osobowy apartament przez biuro turystyczne. Okazało sie, ze dodatkowo jedzie z nami 12 letnie dziecko. Czy jest jakiś problem z dokwaterowaniem dodatkowej osoby (oczywiscie za dopłatą)? :P :P :P
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 29.06.2009 23:50

o to zapytaj tam gdzie zalatwiales kwatere, ja chetnie odpowiedzialbym ze ta dodatkowa osoba jest gratis :lol: , tylko co potem jesli okaze sie ze trzeba doplacic ???
wera40
Plażowicz

Postnapisał(a) wera40 » 30.06.2009 09:48

W biurze, w którym zakupilismy apartament twierdzą, że apartament na 10 osób to ma byc 10 osób. Zwiekszenie liczby osób "psuje" im standard. Chcemy dopłacić. Zastanawiam sie tylko czy jak wezmiemy dziecko ze sobą to na miejscu da sie to załatwic z włascicielem apartamentu czy tez będzie robił problem. :lol:
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 30.06.2009 21:26

pozostaje miec nadzieje ze sie nikt sztuk nie doliczy
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 30.06.2009 21:31

hehe

A czy zawsze dodatkowa osoba wiąze sie z dodatkową opłatą? Czemu po prostu nikt nie weźmie pod uwagę, że apartament jest zgłoszony w urzedzie na tyle i tyle ludzi i nie można w nim zameldowac więcej osób? Pomijąc fakt, że może po prostu 10 osób ma jako tako sensowny standard przebywania zapewniony, a ta 11 osoba będzie spać na balkonie jak jakiś kloszard? o sensownym mijaniu się w łazience nie wspomnę...
Co się może stać na miejscu? Jesli w warunkach rezerwacji jest jasno napisane, ze jest to apartman dla max. 10 osób, a przyjedzie 11 - właściciel ma prawo odmówić zakwaterowania. Czemu chcecie uprawiać partyzantkę?
wera40
Plażowicz

Postnapisał(a) wera40 » 01.07.2009 15:27

Nie było w moim zamiarze uprawianie partyzantki!!! Dziecko, które musimy zabrać bo tak wyszło po prostu. To sie zdarza. Coś musimy wymyslić. Pewnie pozostanie nam szukać tam na miejscu łózka dla jednej osoby, gdzieś w okolicy. Pozdrawiam Wszystkich :D :?
evil
Croentuzjasta

Postnapisał(a) evil » 01.07.2009 15:37

wera40 napisał(a):Nie było w moim zamiarze uprawianie partyzantki!!! Dziecko, które musimy zabrać bo tak wyszło po prostu. To sie zdarza. Coś musimy wymyslić. Pewnie pozostanie nam szukać tam na miejscu łózka dla jednej osoby, gdzieś w okolicy. Pozdrawiam Wszystkich :D :?

Myślę,że na miejscu się dogadacie / coś dopłacicie i znajdzie się to jedno łóżko :D
wera40
Plażowicz

Postnapisał(a) wera40 » 01.07.2009 15:48

Myślę,że na miejscu się dogadacie / coś dopłacicie i znajdzie się to jedno łóżko :D[/quote]

Tez tak myślę. :hut: :papa:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.07.2009 18:39

wera40 napisał(a):Myślę,że na miejscu się dogadacie / coś dopłacicie i znajdzie się to jedno łóżko :D

Tez tak myślę. :hut: :papa:[/quote]

Swobodnie sie dogadasz na miejscu. Nie zdarzyło mi się abym miał jakiekolwiek problemy w tym wzgledzie. Napewno potraktuje to zniżkowo. Szkoda, że sama nie rezerwujesz tylko przez biuro, byłoby to taniej. Tak robią wszyscy na forum.
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 01.07.2009 18:44

wera40 napisał(a):Nie było w moim zamiarze uprawianie partyzantki!!! Dziecko, które musimy zabrać bo tak wyszło po prostu. To sie zdarza. Coś musimy wymyslić. Pewnie pozostanie nam szukać tam na miejscu łózka dla jednej osoby, gdzieś w okolicy. Pozdrawiam Wszystkich :D :?

Jak to nie jest to partyzantka? W biurze otrzymaliście informację, że nie może tam zamieszkać 11 osób. A Wy mimo to, jedziecie w 11 osób. Zrezygnujcie z tej rezerwacji i poszukajcie czegoś na 11 osób. To nie jest partyzantka. Albo jedźcie w ciemno :)
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.07.2009 18:45

Plumek napisał(a):hehe

A czy zawsze dodatkowa osoba wiąze sie z dodatkową opłatą? Czemu po prostu nikt nie weźmie pod uwagę, że apartament jest zgłoszony w urzedzie na tyle i tyle ludzi i nie można w nim zameldowac więcej osób? Pomijąc fakt, że może po prostu 10 osób ma jako tako sensowny standard przebywania zapewniony, a ta 11 osoba będzie spać na balkonie jak jakiś kloszard? o sensownym mijaniu się w łazience nie wspomnę...
Co się może stać na miejscu? Jesli w warunkach rezerwacji jest jasno napisane, ze jest to apartman dla max. 10 osób, a przyjedzie 11 - właściciel ma prawo odmówić zakwaterowania. Czemu chcecie uprawiać partyzantkę?

Koleżanka na forum chce być ostanimi czasy święta bardziej niż nadgorliwi katolicy. Nie jest to zadna partyzantka tylko normalne załatwianie sprawy. Komu to przeszkadza, że bedzie wiecej o 1 osobę, nikomu, a napewno nie właścicielowi. Jego dom, jego kasa. Byłby ostanim durniem jakby odmówił kwatery. Niech odmawia, to nie dostanie kasy. Kto stratny, nie ja tylko on. Ja kwaterę zawsze znajdę lepszą czy gorszą.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.07.2009 18:49

darek1 napisał(a):
wera40 napisał(a):Myślę,że na miejscu się dogadacie / coś dopłacicie i znajdzie się to jedno łóżko :D

Swobodnie sie dogadasz na miejscu.[/quote]

Może to byc kwestia techniczna.Mogą nie miec łóżka lub nie będzie miejsca w apartamencie by dodatkowe łóżko włożyc.
Weżcie materac dmuchany dla dziecka w razie czego i zgłoście to właścicielowi apartamentu.
pozdrav
wera40
Plażowicz

Postnapisał(a) wera40 » 01.07.2009 19:09

darek1 napisał(a):

Swobodnie sie dogadasz na miejscu. Nie zdarzyło mi się abym miał jakiekolwiek problemy w tym wzgledzie. Napewno potraktuje to zniżkowo. Szkoda, że sama nie rezerwujesz tylko przez biuro, byłoby to taniej. Tak robią wszyscy na forum.[/quote]

Pewnie następnym razem sama zarezerwuję. Teraz wyszło jak wyszło.Ale jestem dobrej mysli. Pozdr.
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 01.07.2009 19:38

darek1 napisał(a):Koleżanka na forum chce być ostanimi czasy święta bardziej niż nadgorliwi katolicy. Nie jest to zadna partyzantka tylko normalne załatwianie sprawy. Komu to przeszkadza, że bedzie wiecej o 1 osobę, nikomu, a napewno nie właścicielowi.

Hehehe Ja i święta! Diabeł ze mnie wcielony! :) No i widzisz - mnie by właśnie przeszkadzało (i porzeszkadza zresztą) - jako właścicielce domu :)
wera40
Plażowicz

Postnapisał(a) wera40 » 01.07.2009 19:47

Tak na marginesie to nigdy bym nie przypuszczała, ze forum o Chorwacji to taka pasjonująca lektura :!:
:lol:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone